Фернандо Да Силва:"Старокин ми викаше "негър"

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: Фернандо Да Силва:"Старокин ми викаше "негър"

Мнениеот galin56 » 02 апр 2014 14:20

CTAHKO написа:
badboy95 написа:Ама ти си баш като Моуриньо, при най-малкото нещо и паркираш автобуса. :lol: Гледам, че цитираме уикито, та и аз реших да се поупражнявам. 8-) А и аз Джей-зито и КанЙето не ги слушам, повечето им песни отдавна са чисти чалгии, да не говорим, че сигурно са от твоите любимци "рептилите", само че от негърската пехотна дивизия. :mrgreen:

Което ме подсеща да попитам, защо няма негър - английски лорд и изобщо такъв с благородническа титла в Европа 8-) Та тези ли ще ми налагат норми за поведение и квалификации за расизъм 8-) Същите тези, които налагат нормите, са най-големите експлоататори на негрите по света, но иначе пък това, че ги наричаш негри е най-големия грях за тях 8-)

По същата причина по която няма и българин - английски лорд в Англия. Просто защото тия "благороднически" титли дето си ги определят са се определяли средновековието, а тогава не е имало негри в Англия. Негрите идват 19-ти век и началото на 20-ти, когато Англия става морско страшилище и има десетки колонии, дори Индия, която има население 15-пъти колкото Англия. Тогава негрите отиват в Англия чрез колониите под короната на кралицата.
Иначе за другото съм съгласен с теб. Негър или черен, чернокож не е обидна дума. Това е определение по цвета на кожата. Ако само това му е казал не е обида. Друг е въпроса, че по-скоро му е казал: Ей боклук/дрисльо, да та ева в негъра грозен. :)

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 02 апр 2014 14:42

Защитаващите расистите са по голямо зло от самите расисти !
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 апр 2014 14:57

galin56 написа:По същата причина по която няма и българин - английски лорд в Англия. Просто защото тия "благороднически" титли дето си ги определят са се определяли средновековието, а тогава не е имало негри в Англия. Негрите идват 19-ти век и началото на 20-ти, когато Англия става морско страшилище и има десетки колонии, дори Индия, която има население 15-пъти колкото Англия. Тогава негрите отиват в Англия чрез колониите под короната на кралицата.

Не е точно така. САФ, Елтън Джон, Пол Маккартни и Ричард Брансън (има и други), не са получили титлите си през средновековието, нито пък са ги наследили. Получили са ги за заслуги към английската корона. Ама чак пък толкова да няма нито един негър, който да е заслужил...хайде сега да не се лъжем :) Направо си ги режат и дискриминират, ама ни надуват главите с тяхната борба против дискриминацията :)

П.П. Иначе, Евгени Минчев нали е Лорд :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 апр 2014 15:00

stefani написа:Защитаващите расистите са по голямо зло от самите расисти !

Добре 8-) Написа си глупостта, олекна ти...аре сега бегай :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 02 апр 2014 15:01

CTAHKO написа:
galin56 написа:По същата причина по която няма и българин - английски лорд в Англия. Просто защото тия "благороднически" титли дето си ги определят са се определяли средновековието, а тогава не е имало негри в Англия. Негрите идват 19-ти век и началото на 20-ти, когато Англия става морско страшилище и има десетки колонии, дори Индия, която има население 15-пъти колкото Англия. Тогава негрите отиват в Англия чрез колониите под короната на кралицата.

Не е точно така. САФ, Елтън Джон, Пол Маккартни и Ричард Брансън (има и други), не са получили титлите си през средновековието, нито пък са ги наследили. Получили са ги за заслуги към английската корона. Ама чак пък толкова да няма нито един негър, който да е заслужил...хайде сега да не се лъжем :) Направо си ги режат и дискриминират, ама ни надуват главите с тяхната борба против дискриминацията :)

Прав си, аз лично имам лошо отношение към държавите и институциите им, а не към определени народи или раси. Всичко се прави с цел "разделяй и владей", знаеш я старата история за хан Кубрат и пръчките. ;)
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 02 апр 2014 15:06

badboy95 написа:
bezpanika написа:Аз не съм расист , честно! Ама как трябва да му кажем на негъра.Никой не казва как да се обърнем към негъра.Все пак трябва някак да се обръщаме към тях. Афроамериканец , ако е от САЩ. Така им викали в щатите. Ама ако е от Африка , там има не само негри , има и много араби.

Хората в Африка са.... африканци. Какво откритие. :mrgreen:

Африканци??? Ами в Африка има бели, араби, бедуини, негри. Първо лична карта ли трябва да му искам, че да видя дали е от Африка и чак тогава да определя как да се обърна към него? Когато учех в учебника пишеше какви са различните раси и тази на Силвията я квалифицираха като негроидна. Ако са сменили класификациите да кажат как да се обръщаме към тях по новите класификации.
И не мога да разбера що кат кажеш на някой китаец жълтурко или на някой арабин арабела не се обижда и не реве, че съм расист, а само междинното звено в еволюционната верига се обижда и църка.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 02 апр 2014 15:08

sin4ec написа:Изображение Изображение
ВСЕКИ БЕРЕ, КАКТО МОЖЕ!

А сега любителите на нерасизма да опишат картинка № 1.
Аз я описвам като "Негър бере банани".
Айде сега да видим "? бере банани" според вас?

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 02 апр 2014 15:09

alexdb написа:
badboy95 написа:
bezpanika написа:Аз не съм расист , честно! Ама как трябва да му кажем на негъра.Никой не казва как да се обърнем към негъра.Все пак трябва някак да се обръщаме към тях. Афроамериканец , ако е от САЩ. Така им викали в щатите. Ама ако е от Африка , там има не само негри , има и много араби.

Африканци??? Ами в Африка има бели, араби, бедуини, негри. Първо лична карта ли трябва да му искам, че да видя дали е от Африка и чак тогава да определя как да се обърна към него? Когато учех в учебника пишеше какви са различните раси и тази на Силвията я квалифицираха като негроидна. Ако са сменили класификациите да кажат как да се обръщаме към тях по новите класификации.
И не мога да разбера що кат кажеш на някой китаец жълтурко или на някой арабин арабела не се обижда и не реве, че съм расист, а само междинното звено в еволюционната верига се обижда и църка.

Добре, бе, разбрахме те всички, успокой се малко, вече почнахте да слънчасвате, представям си какво ще е лятото. :shock: :lol:
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

svetli-lz
Контакти:

Мнениеот svetli-lz » 02 апр 2014 15:37

badboy69 or blackboy69 много рев бре човеко :o

NADURVEN_FILOSOF
Контакти:

Мнениеот NADURVEN_FILOSOF » 02 апр 2014 15:41

alexdb написа:
badboy95 написа:

Не съм чувал този термин :roll: . До колкото знам им се вика 'чаршафи' по народному 8-)
сърце, душа за берое стара загора
http://vbox7.com/play:9114d3b3

Върни се в “Футбол - България”