Имената върху екипите да са на кирилица

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Re: Имената върху екипите да са на кирилица

Мнениеот boys85 » 03 юни 2012 19:42

Кашчей написа:Патриоте, ще те помоля да ми кажеш как е правилното изписване на латиница на името на този футболист:

Gadjev, Gadgev, Gajev, Gazhev, Gadziev.... Варианти има много, та да ме просветлиш, о радетелю на латиницата в България!

О ти борецо с вятърни мелници, кажи на останалите твои последователи да си променят никовете на кирилица, в противен случай си плюят на собствените принципи. Отделно нека си изберат български имена, какви са тези "лъки клубове", "венгери" и т.н. :mrgreen:

Няма правилно и неправилно, въпрос на личен избор. Човек с подобна фамилия, като си е вадил документи за самоличност сигурно са го питали как да му изпишат името на латиница. ;)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 19:42

И какво :roll: пишем имената на кирилица.Е и :?: Грийн сигурно ще стане по-бял и ще си повярва,че е българин :roll: или пък Квазимодо ще спре да пропуска от един метър :roll: или пък Станко Йовчев ще стане голмайстор на първенството :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 03 юни 2012 19:44

Уважението към българската азбука било псевдопатриотизъм... :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 19:46

Eminem написа:Уважението към българската азбука било псевдопатриотизъм... :lol:

А защо не се уважават и българските цифри :?: :?: :?:

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 03 юни 2012 19:47

CTAHKO написа:

Виж колко антибългари има тук, тях питай.

Потребителски аватар
gentlemanxxx
Контакти:

Мнениеот gentlemanxxx » 03 юни 2012 19:48

То половината футболисти не знаят азбуката та имената да им бъдат на кирилица :lol: А и къде ще я разпространяват - в Дупница? :lol: Да играеха в Европа айде да искаме да се покажем ама сега е ненужно и не мисля, че проблема че са куци е в буквите на екипа :lol:

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 03 юни 2012 19:50

Без име написа:
DANS написа:
Обичам Левски написа:Подкрепяте ли тази идея?Във Русия и Беларус имената на футболистите върху екипите са на кирилица.Защо и тук не е така,защо винаги трябва да се съобразяваме със другите.Да не дават първенството ни по Скай спорт ,че имената на футболистите да са на латиница.Моля,изкажете и вашето мнение ;)

Абсолютно подкрепям, освен това задължително по екипите трябва да има българския флаг(положителен пример е екипа на Миньоро, флага също го има на две места в емблемата на ЦСКА).

В емблемата на ЦСКА има една петолъчка, която не е точно български символ...
Иначе аз съм против.

Къде го чукаш къде се пука, за БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ говорех а не за петолъчките(пентаграмите)
в емблемата на ЦСКА има не една а ЧЕТИРИ пентаграми, ти го казваш с ирония, но ...: http://ziezi.net/simvoli.html

а щом си против кирилицата явно си от хората които пишат на 6liokavitza!
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 19:51

Eminem написа:
CTAHKO написа:

Виж колко антибългари има тук, тях питай.

Убеден съм,че ако номерата са изписани с български цифри,поне 90% от "патриотите" и защитниците на "българското",няма да разберат кой футболист с кой номер играе.Включително и ти самия :lol:

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 03 юни 2012 19:51

boys85 написа:
Кашчей написа:Патриоте, ще те помоля да ми кажеш как е правилното изписване на латиница на името на този футболист:

Gadjev, Gadgev, Gajev, Gazhev, Gadziev.... Варианти има много, та да ме просветлиш, о радетелю на латиницата в България!

О ти борецо с вятърни мелници, кажи на останалите твои последователи да си променят никовете на кирилица, в противен случай си плюят на собствените принципи. Отделно нека си изберат български имена, какви са тези "лъки клубове", "венгери" и т.н. :mrgreen:

Няма правилно и неправилно, въпрос на личен избор. Човек с подобна фамилия, като си е вадил документи за самоличност сигурно са го питали как да му изпишат името на латиница. ;)

Въпросът на личен избор се превръща в латиница! ;) Иначе няма проблем да си променя никнейма. Виж само как звучи (се изписва) на български. :| Иначе и бойз супер звучи. ;) Хайде да не го превръщаме в чат, моля.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 03 юни 2012 19:52

boys85 написа:
gzagorov написа:Но ти така и не посочи разумен и обективен довод да се използва латиницата.

Посочих съвсем основателен и разумен довод в защита на мнението ми в този чисто индивидуален въпрос, чийто отговор се крие в личното предпочитание и нещо друго. Лично аз винаги съм виждал името върху екипа на спортен състезател, изписано на латиница, без значение от вида на спорта, изключение прави руското първенство по футбол. Когато гледах мач от него и за първи път видях имената, изписани на кирилица ми се стори странно и не ми хареса.

Ако княз Борис I беше казал "лично аз винаги съм чел книгите на гръцки език, не искам нова писменост", сега нямаше да водим този спор.
CTAHKO написа:И какво :roll: пишем имената на кирилица.Е и :?: Грийн сигурно ще стане по-бял и ще си повярва,че е българин :roll: или пък Квазимодо ще спре да пропуска от един метър :roll: или пък Станко Йовчев ще стане голмайстор на първенството :lol:

А като са на латиница, тези факти, които изброи, са си същите май, а? Пак бъркате двата щата.
Не виждам защо Грийн трябва да става по-бял.
gentlemanxxx написа:То половината футболисти не знаят азбуката та имената да им бъдат на кирилица :lol: А и къде ще я разпространяват - в Дупница? :lol: Да играеха в Европа айде да искаме да се покажем ама сега е ненужно и не мисля, че проблема че са куци е в буквите на екипа :lol:

Оф, пишете глупости по-бързо, отколкото мога да отговарям :) Кой говори за разпространение на азбуката, тя си е достатъчно разпространена. Става дума за уважение към нея, към българското и към нас самите. Явно за вас това не значи нищо, ако не е подплътено с холограмна лента отляво. Жалко! Май няма смисъл, наистина...
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Върни се в “Футбол - България”