Тъмното минало на босовете обрече българския футбол

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
optimistik
Контакти:

Re: Тъмното минало на босовете обрече българския футбол

Мнениеот optimistik » 23 сеп 2010 12:43

metodito написа:Не бъди прекален оптимистик, че после лесно се става нихилистик.
Сякаш не знаеш, че така си говорят, за да имаш чувството, че ще правят нещо. Тая държава може да се оправи за отрицателен период от време. Те не самознаят кои лостове да натиснат, но и ги държат в ръцете си. Само, че няма далавера в това нещата да вървят. 6,5 млн, от тях 1,5 -2 млн. цигани, отпадат. 1 млн и малко повече старци и деца отпадат. Смяташ така и нататък и ще разбереш, че то не трябва си Шерлок Холмс да намериш престъпниците в една малка държава.
МАСКАРИ СА ВСИТЕ, БРАТЯ! НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ!

Напълно съм съгласен с теб,но ако сме се примирили с тези "истини" значи ли,че казваме "да става каквото ще и с футбола и с държавата ни".Аз за себе си знам едно правило: СТЕНА НЕ СЕ СЪБАРЯ С ГЛАВА,А С ЧОПЛЕНЕ,МАЛКО ПО МАЛКО,КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО ДЪЛБОКО-ДО ОСНОВИТЕ,ВНИМАТЕЛНО,ЗА ДА НЕ ПАДНЕ НА ГЛАВИТЕ НИ"
И все пак един въпрос не ми дава мира-УЕФА ще остави ли да си играят все така игрите мишоците във футбола ни.Защото тук не става дума само за футбола в България,а за много по-сериозни неща,които отдавна бъркат в очите на много по-високи институции в Европа и извън нея.

Потребителски аватар
rstein

Мнениеот rstein » 23 сеп 2010 12:49

Така е по целия свят - във футбола се перат и препират пари с неясен произход, престъпни босове ,подпомагайки популярен клуб, си купуват индулгенция за живот и обичта на феновете, легитимират се пред обществото! не сме открили ние топлата вода! Ако спрат мръсните пари, съмнителните резултати и залози - с футбола у нас е свършено! Просто едни аматьори ще играят за здраве в свободното си време! А искаме и нац.отбор да имаме, и клубните отбори да играят в ШЛ и ЛЕ?

Потребителски аватар
optimistik
Контакти:

Мнениеот optimistik » 23 сеп 2010 13:06

Вчера по Ринг ТВ в дискусията относно последното заседание на Изпълкома и обявяването на новия Национален селекционер спортния журналист Тодор Шабански се изказа доста категорично по този въпрос.Коментара му засегна участието в Изпълкома на Някои от босовете на футболни клубове и неучастието на други/всички/ .По този начин е възможно и да се влияе върху решенията на БФС,да се манипулира политиката му и да се измества в посока,различна от логиката и справедливостта.Независимо,че връзката на това изказване със самата тема сякаш липсва,аз лично смятам,че трябва да се търси и намира връзката между раздвижването на някои пластове във властта и отражението им върху футбола в по тесен смисъл.Не смятам,че това е пряка намеса на властта в спорта,а по-скоро постепенното му поставяне на чисти и солидни основи.Тук видях някои заключения,че едва ли не това да се финансира футбола ни от такива хора е едва ли не единствения ни избор.Това е абсолютно несериозно,казвам го най-отговорно,защото като виждам как отбори от държави джуджета и то от бившия соцлагер ни бият както си искат,започва да ми се струва,че ние май сме единствената кална футболна локва,в която продължава футбола ни да се къпе и се питам докъде ще стигнем и как ще излезем от нея,след като явно ни харесва или се примиряваме с тази свинщина.Ето затова поставих тази тема,за да се опитам да разбера дали поне има хора,които са различни от псуващите се един друг фенове,хора,които се замислят за причините за дереджето на футбола и спорта като цяло в България,хора,които не са съгласни с това и искат промяна.Като оставим настрани старците и циганите,но децата ? -те са бъдещето ни,това ли да им оставим.И да се съгласим,те няма да са съгласни.Защото виждат как живеят другите,виждат спортните бази и стадионите не само в Германия,Англия,Испания,ами в Украйна,Русия,Полша,Чехия,Словакия,Хърватска,Турция.А ние къде сме-в Четвъртия свят сигурно,защото и страните от третия свят май вече са по напред от нас. :!:

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 23 сеп 2010 13:12

pomiqrat написа:Без тези тъмни босове сега нямаше да има футбол. Някой светъл работохолик да се е захванал с футбол?

Защо нямаше да има?

Потребителски аватар
chrisbosh
Контакти:

Мнениеот chrisbosh » 23 сеп 2010 13:33

Може и да е сигнал, но знам, че това е намеса на държавата във футбола на което от ФИФА не гледа с добро око. Аз също съм за тотална проверка на футбола ни, макар че ако не са мутрите ни не виждам кой ще дава пари за футбола ни.

Те пък щото са се раздали на пари.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 23 сеп 2010 13:39

optimistik написа:
Напълно съм съгласен с теб,но ако сме се примирили с тези "истини" значи ли,че казваме "да става каквото ще и с футбола и с държавата ни".Аз за себе си знам едно правило: СТЕНА НЕ СЕ СЪБАРЯ С ГЛАВА,А С ЧОПЛЕНЕ,МАЛКО ПО МАЛКО,КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО ДЪЛБОКО-ДО ОСНОВИТЕ,ВНИМАТЕЛНО,ЗА ДА НЕ ПАДНЕ НА ГЛАВИТЕ НИ"
И все пак един въпрос не ми дава мира-УЕФА ще остави ли да си играят все така игрите мишоците във футбола ни.Защото тук не става дума само за футбола в България,а за много по-сериозни неща,които отдавна бъркат в очите на много по-високи институции в Европа и извън нея.

Аз бях оптимист, сега - ттален нихилист. Радвам се на злето, щото знам, че ще има по-зле. Бях оптимист, мдааа. До скоро даже... Бащата разправя: "Е, нали трябва да се оправи положението все някога." Същото, което неговия баща, дядо ми му разправя много години. Е, аз нямам на кого да го разправям, но и не мисля да лъжа когото и да е било.
УЕФА ще остави ли да си играят все така игрите мишоците във футбола ни.

Ми те хората какво ги интересува. Като искаме да я караме така... какво да направят? Те не виждат хора, те виждат федерация, комисии. Те са чиновници.
Батков например не иска дългосрочна политика за клуба. Защо? Понеже това значи, че няколко години в джобчето му нищо няма да влиза, а пък ще се празни. А това, че после изведнъж ще се напълни, не го интересува. Те такива като него искат СЕГА, ВЕДНАГА. Е, няма да стане.
А Платини какво да ни оправя?! Те хората си живеят добре, какво ги интересува, че ние тука се мъчим с батковци и разни такива.
И когато казвам "ние" по повод на това, че така сме си направили, нямам предвид феновете, а българската страна, която кове закони и дава лицензи и т.н.
За мен цаката е обществен контрол върху институциите. Да, това е малко форма на комунизъм, но техните решения засягат нас. Да избираме ние шеф и подопечни на БФС, тогава, ако нещата не вървят ще знаем, че каквото сме си надробили, това си сърбаме. Като с политиците...
П.С. Що за наглост в думите на Михайлов, че БФС била самоиздържаща се институция и не трябвало да дава отчети на когото и да било. Това беше оттносно въпрос за парите за Матеус. Ауеееей, Уанколу, кой ти плаща заплата, бе? Сам ли си я плащаш. Кой ти е строил офиса, бе? Откъде идват пари в БФС?

Потребителски аватар
optimistik
Контакти:

Мнениеот optimistik » 23 сеп 2010 14:14

metodito написа:
optimistik написа:

Аз бях оптимист, сега - ттален нихилист. Радвам се на злето, щото знам, че ще има по-зле. Бях оптимист, мдааа. До скоро даже... Бащата разправя: "Е, нали трябва да се оправи положението все някога." Същото, което неговия баща, дядо ми му разправя много години. Е, аз нямам на кого да го разправям, но и не мисля да лъжа когото и да е било.
УЕФА ще остави ли да си играят все така игрите мишоците във футбола ни.

Ми те хората какво ги интересува. Като искаме да я караме така... какво да направят? Те не виждат хора, те виждат федерация, комисии. Те са чиновници.
Батков например не иска дългосрочна политика за клуба. Защо? Понеже това значи, че няколко години в джобчето му нищо няма да влиза, а пък ще се празни. А това, че после изведнъж ще се напълни, не го интересува. Те такива като него искат СЕГА, ВЕДНАГА. Е, няма да стане.
А Платини какво да ни оправя?! Те хората си живеят добре, какво ги интересува, че ние тука се мъчим с батковци и разни такива.
И когато казвам "ние" по повод на това, че така сме си направили, нямам предвид феновете, а българската страна, която кове закони и дава лицензи и т.н.
За мен цаката е обществен контрол върху институциите. Да, това е малко форма на комунизъм, но техните решения засягат нас. Да избираме ние шеф и подопечни на БФС, тогава, ако нещата не вървят ще знаем, че каквото сме си надробили, това си сърбаме. Като с политиците...
П.С. Що за наглост в думите на Михайлов, че БФС била самоиздържаща се институция и не трябвало да дава отчети на когото и да било. Това беше оттносно въпрос за парите за Матеус. Ауеееей, Уанколу, кой ти плаща заплата, бе? Сам ли си я плащаш. Кой ти е строил офиса, бе? Откъде идват пари в БФС?

Да,подкрепям те напълно за целия ти пост,Това е истината-обществен контрол,повече шум,а иначе знаем : "Пътят към ада е постлан с добри намерения" :!:

Жоро_32бс
Контакти:

Мнениеот Жоро_32бс » 23 сеп 2010 14:25

rstein написа:Така е по целия свят - във футбола се перат и препират пари с неясен произход, престъпни босове ,подпомагайки популярен клуб, си купуват индулгенция за живот и обичта на феновете, легитимират се пред обществото! не сме открили ние топлата вода! Ако спрат мръсните пари, съмнителните резултати и залози - с футбола у нас е свършено! Просто едни аматьори ще играят за здраве в свободното си време! А искаме и нац.отбор да имаме, и клубните отбори да играят в ШЛ и ЛЕ?

С тази разлика, че нашите босове ги гърмят, а аз не съм чул някъде другаде това да се случва

Reckless

Мнениеот Reckless » 23 сеп 2010 14:30

То хубаво, обществен контрол, но нали виждате обществото какви политици си избира, какво ще е по-различното във футбола ?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 23 сеп 2010 15:05

Представи си, ако държавата бе като БФС и политиците избираха политиците. Щяхме да сме като някакъв султанат с 200 богати и 6 млн. роби. Не, че е много различно, ма си е по-различно... :)
Ох как ли си мечтаят политиците да са като БФС. Ма пуста демокрация...

Върни се в “Футбол - България”