Липса на добър треньорски потенциал за клубовете в А група?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Re: Липса на добър треньорски потенциал за клубовете в А група?

Мнениеот Red Warrior » 23 апр 2014 15:36

terata написа:
Red Warrior написа:Винаги съм твърдял, че в България има дефицит на качествени треньори, колкото и да твърдят обратното самите те. След пенсионирането на Паро, Гочето и Бай Гроздан съвсем намаляват. Единствените за които мисля, че са на средно европейско ниво са Стойчо, Херо, Петев и Любо Пенев. Стоев нека го видим следващия сезон какво ще направи и тогава мога да го прибавя към групата. Млади треньори не виждам изобщо на хоризонта, освен даващия напоследък пресконференции Методи Деянов, но той трябва тепърва да се доказва. С един мач на юношите не се става голям треньор.

Може ли да ми кажеш какви са успехите в Европа на изброените от теб треньори на "средно европейско ниво"?

Ако говорим за по-старите - Паро има полуфинал и четвъртфинал за КЕШ. Елиминира два действащи европейски шампиона. Гочето стигна до финал за Купата на Германия с третодивизонен отбор. Бой Гроздан с непретенциозния отбор на Локо Сф. постигна рекордна серия в Европа без загуба. При по-младите които съм посочил времената са други. Не могат да разчитат на силните футболисти от миналото. Сигурно, ако Желязната завеса не бе паднала и ЦСКА щеше да има успехи със Стоичков, Л. Пенев, Костадинов, Лечков, Балъков, Туньо, Бербатов, Мартин, Стилиян и т.н., които щяхме да задържим до края на кариерите им. Тук говоря за чисто треньорски умения, а не толкова за успехите. Успехите зависят от качеството на футболистите, с които разполага треньора. Може би ще ме обвиниш, че не съм сложил Ст. Стоилов. Наистина той постигна най-добрите резултати в Европа за новия век, но да не забравяме, че имаше и голям късмет с изхвърлените грандове от серия "А" на Италия и т.н. След това нищо не е направил. В Кипър отпадна от македонски отбор в Европа. В националния го би Църна гора насред София и да не продължавам.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 23 апр 2014 15:53

Един от не многото случай, в които съм напълно съгласен с колегата Кировец. Много хубава и актуална тема за форума и изключително болна за българския футбол.
Със случайни хора няма да стане (виж Манчестър Юнайтед тази година); за да се постигат успехи трябват талантливи и подготвени специалисти, които не просто разбират играта, а могат да я преподават на футболистите. Само с "ама той е голям фен на нашия отбор" очевидно няма да стане. За справка - "Левски" през последните, а вероятно и следващата, година.
Лошото в България е, че все някой на някого е роднина, приятел или има да връща услуга. Винаги предпочитаме някое "наше момче" - нищо че е неподготвен и/или некадърен, ще се научи. Обаче когато се учи върху "А" отбора, резултатът е нивото на "А" група в момента.
Важи не само за футбола в България.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 23 апр 2014 15:55

doktora25 написа:Хватката е друга. Да бъдат привлечени от водещите отбори в следващите няколко години качествени чужденци за треньори да речем от Балканите с оглед по-приемливо заплащане (примерно Люпко Петрович да поеме още 1 отбор като за последно или Мирча Луческу след като напусне Шахтьор) и докато работят за клуба да обучат бивши играчи като Топчо и Янчев, които да им бъдат помощник-треньори.

Аман от качествени чужденци като Йешич, които дори не могат да научат едно изречение на български :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Син до гроб_
Контакти:

Мнениеот Син до гроб_ » 23 апр 2014 16:07

Red Warrior написа:
terata написа:
Red Warrior написа:Винаги съм твърдял, че в България има дефицит на качествени треньори, колкото и да твърдят обратното самите те. След пенсионирането на Паро, Гочето и Бай Гроздан съвсем намаляват. Единствените за които мисля, че са на средно европейско ниво са Стойчо, Херо, Петев и Любо Пенев. Стоев нека го видим следващия сезон какво ще направи и тогава мога да го прибавя към групата. Млади треньори не виждам изобщо на хоризонта, освен даващия напоследък пресконференции Методи Деянов, но той трябва тепърва да се доказва. С един мач на юношите не се става голям треньор.

Може ли да ми кажеш какви са успехите в Европа на изброените от теб треньори на "средно европейско ниво"?

Ако говорим за по-старите - Паро има полуфинал и четвъртфинал за КЕШ. Елиминира два действащи европейски шампиона. Гочето стигна до финал за Купата на Германия с третодивизонен отбор. Бой Гроздан с непретенциозния отбор на Локо Сф. постигна рекордна серия в Европа без загуба. При по-младите които съм посочил времената са други. Не могат да разчитат на силните футболисти от миналото. Сигурно, ако Желязната завеса не бе паднала и ЦСКА щеше да има успехи със Стоичков, Л. Пенев, Костадинов, Лечков, Балъков, Туньо, Бербатов, Мартин, Стилиян и т.н., които щяхме да задържим до края на кариерите им. Тук говоря за чисто треньорски умения, а не толкова за успехите. Успехите зависят от качеството на футболистите, с които разполага треньора. Може би ще ме обвиниш, че не съм сложил Ст. Стоилов. Наистина той постигна най-добрите резултати в Европа за новия век, но да не забравяме, че имаше и голям късмет с изхвърлените грандове от серия "А" на Италия и т.н. След това нищо не е направил. В Кипър отпадна от македонски отбор в Европа. В националния го би Църна гора насред София и да не продължавам.

То Църна гора и сега да ни хване ще ни сгази като товарен влак!
Нашата сила обединява победители !
Нашата воля създава герои !
Нашата любов не търпи окови !
Защото нашето име задължава ! То е легенда и слава !
ИМАТЕ ТОЧНО 1914 ПРИЧИНИ ДА ОБИЧАТЕ ВАШИЯ ЛЕВСКИ !

Steelblade
Контакти:

Мнениеот Steelblade » 23 апр 2014 17:30

Red Warrior написа:
terata написа:

Ще те поправя! Стоев го направи това! Много къса памет или така изнася? :) Ти като какъв точно определяш кой става и кой не? Едно е да чешаш език,но ми се струва че и си вярваш :)

Поздрави

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 23 апр 2014 21:25

защо написа:Кировец, за това заглавие Мариана Георгиева може да ти завиди! :)

Защо? :lol: Всъщност коя е тя?

Потребителски аватар
Бай Иван
Контакти:

Мнениеот Бай Иван » 23 апр 2014 22:16

Бай Митко Бербатов сто процента ще го набутат някъде треньор, усещам го.
Срамота е да слагате подписи, които заемат повече място от коментара Ви!

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Мнениеот Pride » 24 апр 2014 07:55

То щом Гонзо, Вуцов и другите ревльовци са в момента треньори ...
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

Петорчо Младенов
Контакти:

Мнениеот Петорчо Младенов » 07 авг 2014 21:56

Пепе Мурсия и Стойчо Стоев са поредните жертви на А група. Стойчо Младенов все още се държи. Балъков май не става дори за Ловеч.

Върни се в “Футбол - България”