GONG.BG - мнения и препоръки

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: GONG.BG - мнения и препоръки

Мнениеот metodito » 28 сеп 2014 13:34

doktora25 написа:Искам да сигнализирам за проблем, който за мен е сериозен, но вие преценете доколко е такъв по принцип, доколко е разпространен и може ли по някакъв начин да се реагира. Накратко казано сайтът gong.bg ми се отваря много много бавно, някои страници (особено като отварям 3-4 таба, а аз така съм свикнал да работя в Интернет) ми ги зарежда за повече от минута. Почти същото ми се случва с фейсбук, но в повечето сайтове, в които влизам по-скоро нямам този проблем. Във форума проблемът е по-малък, но ако зареждам примерно 2 таба от форума и 2 от сайта всичките зареждат бавно. Този проблем се наблюдава в по-голяма степен за браузъра Mozilla Firefox (с който съм свикнал да работя и до сега не ми е правил проблеми) и в по-малка степен, но пак го има за Google Chrome, (явно към него ще се ориентирам). Появи се от около 10-на дни.
Няколко уточнения. Компютърът ми като цяло не бави, или поне не толкова, че да се налага преинсталация. Интернетът ми е 25 мегабитов. Имам много малко RAM (512 МВ) и използвам Windows XP. Известно ми е какво се случва с нея в момента, но конфигурацията ми просто не позволява преминаване към по-нова версия. Аз познавам поне 3-ма човека, които си бяха инсталирали 7-ца, но останаха разочаровани от нея, вървеше им бавно, въпреки че компютрите им са с по-добри характеристики от моя, и си върнаха ХР-то с намерението да не се разделят скоро с него. Според мен като цяло този така желан от Microsoft преход няма да се развие толкова масово, колкото очакват.
Като цяло оставам с впечатлението, че фактът че сайтът е наблъскан с много модули, изображения, неща, които да се зареждат - много повече от предишната версия, е причината да работи чувствително по-бавно на по-стари компютри и с ХР. Възможно ли е и причината за проблема ми да е някъде другаде? Преди време (непосредствено след промяната на дизайна) бях сигнализирал за проблеми със скоростта и рекламите, но те се оправиха от само себе си за около 2-3 дни, докато сега едно че зарежда в пъти по-бавно отколкото тогава и второ - вече близо десет дни проблемът се задълбочава, вместо да има признаци на оправяне.

Аз съм с гигабайт РАМ и 1.6гхц проц. При мен се забелязва само при първоначално посещение на сайта. С отварянето на статиите няма проблем, но поглеждайки Таск Мениджъра, товари си, определено сайта. С Опера 12.17. Ти с какъв браузър си? С всичките ли е така. Последната версия на браузъра ли си? Ползваш ли блокър? Ако си с Файърфокс и не ползваш блокър бих ти препоръчал Noscript - който е хардкор блокър и иска малко настройка. Или Ghostery, който блокира доста по-малко (и той иска настройка). Проверявал ли си за малуер. Имаш ли тулбарове в браузъра си?

Това, което казваш за седмицата е несериозно. И аз съм с ЕксПи, но просто защото харда ми няма да понесе седмицата, иначе веднага я мятам.

Иначе хардуера вече расте яко и интернет ресурсите е нормално да са оптимизирани за модерен хардуер. Отделно от това, съвсем нормално Гонг и други искат да монетизират усилията си и има рекламни мрежи, които си поставят свои скриптове, които допълнително товарят...

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 28 сеп 2014 13:55

metodito написа:Аз съм с гигабайт РАМ и 1.6гхц проц. При мен се забелязва само при първоначално посещение на сайта. С отварянето на статиите няма проблем, но поглеждайки Таск Мениджъра, товари си, определено сайта. С Опера 12.17. Ти с какъв браузър си? С всичките ли е така. Последната версия на браузъра ли си? Ползваш ли блокър? Ако си с Файърфокс и не ползваш блокър бих ти препоръчал Noscript - който е хардкор блокър и иска малко настройка. Или Ghostery, който блокира доста по-малко (и той иска настройка). Проверявал ли си за малуер. Имаш ли тулбарове в браузъра си?

Това, което казваш за седмицата е несериозно. И аз съм с ЕксПи, но просто защото харда ми няма да понесе седмицата, иначе веднага я мятам.

Иначе хардуера вече расте яко и интернет ресурсите е нормално да са оптимизирани за модерен хардуер. Отделно от това, съвсем нормално Гонг и други искат да монетизират усилията си и има рекламни мрежи, които си поставят свои скриптове, които допълнително товарят...

По принцип работя най-много с Firefox - пише че е последната версия - 32. При него са най-големите забавяния, изобщо не преувеличавам, че са толкова големи. С Google Chrome забавянията са по-малки, почти е добре, но постоянно ми извежда браузърът съобщения, че актуализации и обновявания не иска и няма да ми прави. Други не съм пробвал, предполагам че с Internet explorer положението няма да е по-добро. Иначе процесорът ми е добър, като твоя, но рамта ми е малко и е DDR1, това не съм сигурен дали оказва също влияние. Този блокър за премахване на рекламите ли единствено се използва или и други неща премахва? И като цяло той облекчава ли зареждането на страниците или напротив - дърпа допълнително от ресурсите, зарежда всички кодове, но част от нещата после не се визуализират. Защото ако е второто, рекламите мога да ги прежаля? Имам два на Firefox - FirefoxAdkiller и Updated Ad Blocker for Firefox. В тази връзка на фейсбук (в който имам същия проблем) използвам Timeline remove. Възможно ли е той да ми пречи там? Тулбарове нямам по браузърите си, а от антивирусната си програма - Nod 32 нямам оплаквания и нищо притеснително не ми открива.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Класиране - "А" група в "gong.bg"

Мнениеот Red Warrior » 28 сеп 2014 15:44

Оправете си най-после класирането, че заблуждавате хората. Колко време ще ви трябва да отстраните този елементарен проблем?
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 28 сеп 2014 17:37

Може ли да ми кажете,защо нищо не се споменава за Б група.И резултатите ги научаваме 2 дена след това.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 28 сеп 2014 18:39

http://gong.bg/football-sviat/transferi ... iti-298751

Тва не е сериозно вече :shock:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 28 сеп 2014 18:41

rhaegar написа:http://gong.bg/football-sviat/transferi/pszh-shte-otmykva-manchini-ot-siti-298751

Закривай! :lol:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 28 сеп 2014 18:43

rhaegar написа:http://gong.bg/football-sviat/transferi/pszh-shte-otmykva-manchini-ot-siti-298751

Поне ще им оставят Пелегрини :mrgreen: :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 сеп 2014 20:00

doktora25 написа:По принцип работя най-много с Firefox - пише че е последната версия - 32. При него са най-големите забавяния, изобщо не преувеличавам, че са толкова големи. С Google Chrome забавянията са по-малки, почти е добре, но постоянно ми извежда браузърът съобщения, че актуализации и обновявания не иска и няма да ми прави. Други не съм пробвал, предполагам че с Internet explorer положението няма да е по-добро. Иначе процесорът ми е добър, като твоя, но рамта ми е малко и е DDR1, това не съм сигурен дали оказва също влияние. Този блокър за премахване на рекламите ли единствено се използва или и други неща премахва? И като цяло той облекчава ли зареждането на страниците или напротив - дърпа допълнително от ресурсите, зарежда всички кодове, но част от нещата после не се визуализират. Защото ако е второто, рекламите мога да ги прежаля? Имам два на Firefox - FirefoxAdkiller и Updated Ad Blocker for Firefox. В тази връзка на фейсбук (в който имам същия проблем) използвам Timeline remove. Възможно ли е той да ми пречи там? Тулбарове нямам по браузърите си, а от антивирусната си програма - Nod 32 нямам оплаквания и нищо притеснително не ми открива.

Бих ти препоръчал, като за начало да си изчистиш временни файлове и кукита. Използвай CCleaner за целта. Това е май единствената програма, дето не може да ти създаде проблеми. Почти всички други оптимизатори и помагачи правят грижи. След това да деинсталираш тези тулбарове, които ползваш и да пробваш как ще е. За проверка на разни нехубави неща, може да използваш MBAM (MalwareBytes Free - при инсталация, махаш отметката, за ползване на пробен период на програмата - това е важно!), Adwcleaner и JunKRemover.

NoScript изключва всякакви непотребни скриптове по страницата, не само реклама. Лично аз съм с Опера 12.17 и няма еквивалент за съжаление. Ако ще ползваш NoScript, отдели малко внимание на настройките, защото може да е доста агресивен и да деактивира да речем някакво меню... Но няма грешка добавката. Успех. А може Ghostery вместо него да предпочетеш, което не е толкова агресивно. Настрой го след инстал.
NoScript е популярен и широко ползвана добавка от много хора. Не товари. Точно обратното. Тя пречи на скриптове, които смята за излишни да се зареждат - излишни анимации и цвъчки по страницата... Лично аз бих ти препоръчал Ghostery (след инстал ще те отведе към един wizard. Слагаш отметки на всичко и после save), тъй като не е толкова агресивен и няма да ти се налага да го бърникаш толкова, задавайки му правила и разни такива...

Връзки:

Noscript:

Код: Избери всички

https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/noscript/

Ghostery:

https://www.ghostery.com/en/

MBAM:

http://www.malwarebytes.org/mwb-download/

CCleaner:

http://www.piriform.com/ccleaner/download/standard

Допълнително:
AdwCleaner: http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ (премахва потенциално нежелан софтуер и адуер)
JunkRemover: http://www.bleepingcomputer.com/downloa ... oval-tool/ (сходни функции)

Потребителски аватар
hue
Контакти:

Мнениеот hue » 28 сеп 2014 20:23

Още един глас да си оправите класирането :evil: безобразие е да изглежда така като се има предвид колко пари сте налели
НЕ ГЛЕДАМ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 28 сеп 2014 23:35

metodito написа:
doktora25 написа:По принцип работя най-много с Firefox - пише че е последната версия - 32. При него са най-големите забавяния, изобщо не преувеличавам, че са толкова големи. С Google Chrome забавянията са по-малки, почти е добре, но постоянно ми извежда браузърът съобщения, че актуализации и обновявания не иска и няма да ми прави. Други не съм пробвал, предполагам че с Internet explorer положението няма да е по-добро. Иначе процесорът ми е добър, като твоя, но рамта ми е малко и е DDR1, това не съм сигурен дали оказва също влияние. Този блокър за премахване на рекламите ли единствено се използва или и други неща премахва? И като цяло той облекчава ли зареждането на страниците или напротив - дърпа допълнително от ресурсите, зарежда всички кодове, но част от нещата после не се визуализират. Защото ако е второто, рекламите мога да ги прежаля? Имам два на Firefox - FirefoxAdkiller и Updated Ad Blocker for Firefox. В тази връзка на фейсбук (в който имам същия проблем) използвам Timeline remove. Възможно ли е той да ми пречи там? Тулбарове нямам по браузърите си, а от антивирусната си програма - Nod 32 нямам оплаквания и нищо притеснително не ми открива.

Бих ти препоръчал, като за начало да си изчистиш временни файлове и кукита. Използвай CCleaner за целта. Това е май единствената програма, дето не може да ти създаде проблеми. Почти всички други оптимизатори и помагачи правят грижи. След това да деинсталираш тези тулбарове, които ползваш и да пробваш как ще е. За проверка на разни нехубави неща, може да използваш MBAM (MalwareBytes Free - при инсталация, махаш отметката, за ползване на пробен период на програмата - това е важно!), Adwcleaner и JunKRemover.

NoScript изключва всякакви непотребни скриптове по страницата, не само реклама. Лично аз съм с Опера 12.17 и няма еквивалент за съжаление. Ако ще ползваш NoScript, отдели малко внимание на настройките, защото може да е доста агресивен и да деактивира да речем някакво меню... Но няма грешка добавката. Успех. А може Ghostery вместо него да предпочетеш, което не е толкова агресивно. Настрой го след инстал.
NoScript е популярен и широко ползвана добавка от много хора. Не товари. Точно обратното. Тя пречи на скриптове, които смята за излишни да се зареждат - излишни анимации и цвъчки по страницата... Лично аз бих ти препоръчал Ghostery (след инстал ще те отведе към един wizard. Слагаш отметки на всичко и после save), тъй като не е толкова агресивен и няма да ти се налага да го бърникаш толкова, задавайки му правила и разни такива...

Връзки:

Noscript:

https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/noscript/

Ghostery:

https://www.ghostery.com/en/

MBAM:

http://www.malwarebytes.org/mwb-download/

CCleaner:

http://www.piriform.com/ccleaner/download/standard

Допълнително:
AdwCleaner: http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ (премахва потенциално нежелан софтуер и адуер)
JunkRemover: http://www.bleepingcomputer.com/downloa ... oval-tool/ (сходни функции)

Мерси много. Утре ще видя какво ще правя.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”