Кое европейско гледахте за първи път и какви са ви спомените

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, modor, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Кое европейско гледахте за първи път и какви са ви спомените

Мнениеот action66 » 02 юни 2016 00:14

"Италия 80".Формата бе с 8 отбора. За първи път на голям форум участва Гърция.Бяха много слаби. Резултатността бе ниска, Голмайстор на първенството бе Клаус Алофс от ФРГ с 3 гола!!!! Фурор направи Белгия,която се добра до финала и трудно загуби от шампиона ФРГ с 1:2. Домакина Италия се добра до "малкия финал" с Чехословакия,но честно ви казвам ако не погледна статистиките не мога да се сетя кой взе третото място. Иначе запомних и вратарските изяви на Жан-Мари Пфаф от Белгия. Много ниска посещаемост с изключение на италианските мачове и финала. Това е първият ми спомен от европейско първенство.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Re: Кое европейско гледахте за първи път и какви са ви споме

Мнениеот 1913 » 02 юни 2016 00:15

iliev72 написа:
Цецо Чука написа:Абе а кво ше кажете за 92 ра?
Тва е най-големия шок откак гледам футбол-датчаните станаха от плажовете, изтупаха си песъка от задниците, отидоха и размазаха всичко живо...незабравимо беше...

Ти гледал ли си квалификации ?! Сърбите ги направиха криви и в Белград и в Дания. И нещо непомня кой точно размазаха Дания след като печелеха с 1:0.

Дания спечели с 2:1 в Белград. Гледах мача и победата им беше напълно заслужена. Финишираха с 6-1-1, на точка за Югославия. И двата отбора бяха от висока класа и е трудно да се приеме едно твърдение, че някой някого е направил "крив".
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 02 юни 2016 00:17

защо написа:
damyanov1963 написа:
защо написа:
riddler написа:Първото ми европейско беше Евро 88. Холандците започнаха трудно като загубиха от СССР, а Ван Бастен влезна невъзстановен като резерва. Относно българите бяха на крачка от европейското, но в онзи дъждовен есенен мач срещу Шотландия загубиха с 0:1, а им трябваше само равен. Поредна българска трагедия като за Евро 84. Точно вчера по ирландската RTE Sport даваха предаване с Рони Уелън и в част от него наблегнаха точно на този мач в София.

А Джеки Чарлтън, треньорът на Ейре, тогава бил толкова сигурен, че няма шанс Шотландия да ни бие, че беше отишъл за риба и чак на третия ден, като се прибрал, разбрал, че са се класирали. :)

Преди да отиде на риба беше обещал на шотландския треньор, че ако ни бие ще му изпрати една каса шампанско и след това удържа на обещанието си :)

И аз вчера предложих на един колега непушач цигара, а той взе, че я изпуши! :lol:

А на тоя мач, между другото, за пръв път видях мъже с поли. Беше ми много интересно, на полувремето все към сектор Б гледах. Кви сме били прости и задръстени тогава.

На шотландците тогава им беше треньор Анди Роксбърг, спомням си, че нямаха високо мнение за него, викаха му книжен специалист, мишка и разни такива. Наследи Джок Стейн и може да е и заради сравнението, после не се сещам да съм го чувал някъде, ама до средата на 90-те изкара в националния отбор и си бяха здрав отбор с него, класираха се редовно за световни и европейски първенства.

Като спомена за Джок Стейн се сетих за наследника му - Алекс Фъргюсън. Знае ли някой, бил ли е някога в България, с кой отбор, с кой български отбор е играл и как е завършил мача?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 02 юни 2016 00:26

С Абърдийн Фъргюсън е гостувал на Марек още в началото на кариерата си, не знам точни резултати, ама Марек са ги били тука, в Станкето, обаче са отпаднали. За КНК е било.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 02 юни 2016 00:27

damyanov1963 написа:
защо написа:
damyanov1963 написа:
защо написа:
riddler написа:Първото ми европейско беше Евро 88. Холандците започнаха трудно като загубиха от СССР, а Ван Бастен влезна невъзстановен като резерва. Относно българите бяха на крачка от европейското, но в онзи дъждовен есенен мач срещу Шотландия загубиха с 0:1, а им трябваше само равен. Поредна българска трагедия като за Евро 84. Точно вчера по ирландската RTE Sport даваха предаване с Рони Уелън и в част от него наблегнаха точно на този мач в София.

А Джеки Чарлтън, треньорът на Ейре, тогава бил толкова сигурен, че няма шанс Шотландия да ни бие, че беше отишъл за риба и чак на третия ден, като се прибрал, разбрал, че са се класирали. :)

Преди да отиде на риба беше обещал на шотландския треньор, че ако ни бие ще му изпрати една каса шампанско и след това удържа на обещанието си :)

И аз вчера предложих на един колега непушач цигара, а той взе, че я изпуши! :lol:

А на тоя мач, между другото, за пръв път видях мъже с поли. Беше ми много интересно, на полувремето все към сектор Б гледах. Кви сме били прости и задръстени тогава.

На шотландците тогава им беше треньор Анди Роксбърг, спомням си, че нямаха високо мнение за него, викаха му книжен специалист, мишка и разни такива. Наследи Джок Стейн и може да е и заради сравнението, после не се сещам да съм го чувал някъде, ама до средата на 90-те изкара в националния отбор и си бяха здрав отбор с него, класираха се редовно за световни и европейски първенства.

Като спомена за Джок Стейн се сетих за наследника му - Алекс Фъргюсън. Знае ли някой, бил ли е някога в България, с кой отбор, с кой български отбор е играл и как е завършил мача?

Това ще е само в епичния мач на "Бончук", в който Марек бие Абърдийн с 3:2, нали?
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 02 юни 2016 00:31

action66 написа:"Италия 80".Формата бе с 8 отбора. За първи път на голям форум участва Гърция.Бяха много слаби. Резултатността бе ниска, Голмайстор на първенството бе Клаус Алофс от ФРГ с 3 гола!!!! Фурор направи Белгия,която се добра до финала и трудно загуби от шампиона ФРГ с 1:2. Домакина Италия се добра до "малкия финал" с Чехословакия,но честно ви казвам ако не погледна статистиките не мога да се сетя кой взе третото място. Иначе запомних и вратарските изяви на Жан-Мари Пфаф от Белгия. Много ниска посещаемост с изключение на италианските мачове и финала. Това е първият ми спомен от европейско първенство.

Чехословакия победи и взе третото място. Тогава тифозите искаха да линчуват Енцо Беардзот, а след две години го направиха национален герой, като стана СШ в Испания. Иначе първенството в Италия го помня най-вече с изцепките на английските фенове, заради които полицията пусна сълзотворен газ на един от мачовете им, който беше прекратен за около половин час и камерите даваха в продължение на няколко минути, как лекарите на английския отбор бършеха сълзите на вратаря им Рей Клемънс.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 02 юни 2016 00:31

1913 написа:
damyanov1963 написа:
защо написа:
damyanov1963 написа:
защо написа:

Това ще е само в епичния мач на "Бончук", в който Марек бие Абърдийн с 3:2, нали?

Точно така ;)
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
MaX
Контакти:

Мнениеот MaX » 02 юни 2016 00:32

damyanov1963 написа:А някой помни ли, че един-два месеца преди Евро 88 нашите национали победиха в приятелски мач в Амстердам Холандия с Гулит, Бастен и Рийкард с 2:1?
Получи се нещо, като реванш за изпуснатото участие на шампионата.

Даже този мач го има на репортаж https://www.youtube.com/watch?v=ZttHVzkHw2I

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 02 юни 2016 00:37

защо написа:С Абърдийн Фъргюсън е гостувал на Марек още в началото на кариерата си, не знам точни резултати, ама Марек са ги били тука, в Станкето, обаче са отпаднали. За КНК е било.

За съжаление в Абърдийн падат с 3:0.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 02 юни 2016 00:40

А като се задълбахме в това Евро`88 да кажа една добра дума и за англичаните. Не се сещам някой футболист да ме е впечатлил, ама бяха много сработен отбор, играеха с едно докосване и на много високо темпо, то затова и никой не се е откроявал, обаче направиха много добри мачове.. Само датчаните бяха слаби на това първенство, те па имаха един десен бек, Иван Нилсен, който беше на 42 години и може с това да се е записал в историята. Не сме споменали и Джанини от италианците, играеше малко по-назад и пускаше едни пасове през цялата защита, нещо като Пирло в най-силните му години. На тях нещо не им бяха във форма най-прехвалените и на най-важните постове играчи - Виали и Дзенга, иначе имаха добър отбор.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Euro 2016”