Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

LIMASSOL
Контакти:

Re: Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Мнениеот LIMASSOL » 25 мар 2014 20:13

sin4ec написа:Днес двама червени авера ми споделиха, че първо-само в няколко клона в София се продавали. И второ-за да купиш пакет за 30 лв, се плащало 15 лв за комисионна... Верно ли е това?

Комисионната зависи от коя банка или от коя финансова къща си ги купуваш.
Аз примерно от офис на Елана за 600лв ми взеха 12лв - 2%

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 мар 2014 20:36

pampi написа:Ти прочете ли какво съм писал? Къде пише, че има сигурна инвестиция или трябва и изразът "Сигурните инвестиции, са сигурна загуба в дългосрочен план" да ти го сдъвча, та да го смелиш. Не си на изпит та да ми разтягаш лакардии за "риска" с мисълта, че ще изглеждаш умен и знаещ. Виждам, че даже не ти е ясна математическата същност на риска, която се нарича "вероятност", та за да ти помогна -
"...Риск — сочетание вероятности и последствий наступления неблагоприятных событий. Знание вероятности неблагоприятного события позволяет определить вероятность благоприятных событий по формуле P_{+}=1-P_{-}. Также риском часто называют непосредственно предполагаемое событие, способное принести кому-либо ущерб или убыток..."
А... и достатъчно добър "експерт" съм, та да преценя, че си "книжен лъв", който един лев не е изкарал на финансовите пазари, там хора с такъв манталитет де си тикат гагата в неща, дето не ги касаят, не оцеляват, пазарът ги накъсва ...

Налага се да го сдъвчеш този израз, който си написал, защото така написан е една голяма тъпотия. Както вече написах, няма сигурна инвестиция. А ако имаш предвид нискорискова инвестиция, то тогава изразът ти е тъпотия от най-висок порядък. Нискорисковите инвестиции не са сигурни загуби, а просто носят по-малки, но по-сигурни печалби. И много от инвеститорите, когато създават своя инвестиционен портфейл се водят точно от очакваната доходност и своята индивидуална склонност към риск.
Този руски цитат се отнася за така наречения "downside" риск, т.е. само за негативните отклонения от очакванията. Изобщо не е изчерпателен и представителен. Рискът не се използва само в отрицателен смисъл. ;)
Хората на финансовите пазари трябва да разбират от всичко и да си тикат носа навсякъде, иначе не се получават нещата. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 25 мар 2014 20:42

LIMASSOL написа:
sin4ec написа:Днес двама червени авера ми споделиха, че първо-само в няколко клона в София се продавали. И второ-за да купиш пакет за 30 лв, се плащало 15 лв за комисионна... Верно ли е това?

Е, да, ама те са се нервирали за тази комисиона и няма да си купят акции! Предполагам, за 30 или 600 лв тя е една-12-15 лв. Не, че двама човека с по 30 лв ще са решаващи, но все пак...думите на единия:" ...и кво, аз за 30 лв акции ще похарча още толкова за комисиона, бензин и паркинг...". То банките не са виновни, те работят за пари, но нещо не е доизпипана работата. Трябваше да има облекчения и улеснения за дребните акционери, нали се разчита на тях? На днешно време не всеки може да отдели някой лев, а така се отблъскват хора. 30 лева-30 лева, а колко хиляди са като тях?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 мар 2014 20:55

sin4ec написа:
LIMASSOL написа:

Е, да, ама те са се нервирали за тази комисиона и няма да си купят акции! Предполагам, за 30 или 600 лв тя е една-12-15 лв. Не, че двама човека с по 30 лв ще са решаващи, но все пак...думите на единия:" ...и кво, аз за 30 лв акции ще похарча още толкова за комисиона, бензин и паркинг...". То банките не са виновни, те работят за пари, но нещо не е доизпипана работата. Трябваше да има облекчения и улеснения за дребните акционери, нали се разчита на тях? На днешно време не всеки може да отдели някой лев, а така се отблъскват хора. 30 лева-30 лева, а колко хиляди са като тях?

Червените са си виновни, че се бутат там където не им е мястото.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 25 мар 2014 21:05

Ти се буташ където не ти е мястото/ в обора/.Нямали сме стратегия за развитие? Ами нямаме за разлика от Ганьо чиято стратегия е -ден да мине ,друг да дойде демек чакаме Гъзпром иначе беля.Цитирам Васил Колев.
Нали си специалист бягай да пишеш стратегия за развитието на кравефермата ще ви дадат и субсидии от ЕС и фонд "Земеделие".Не искам хонорар ,че ви отварям очите.На вас стратегията ви е била открай време да цицате парите на данъкоплатците.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 мар 2014 21:12

onegavon написа:Ти се буташ където не ти е мястото/ в обора/.Нямали сме стратегия за развитие? Ами нямаме за разлика от Ганьо чиято стратегия е -ден да мине ,друг да дойде демек чакаме Гъзпром иначе беля.Цитирам Васил Колев.
Нали си специалист бягай да пишеш стратегия за развитието на кравефермата ще ви дадат и субсидии от ЕС и фонд "Земеделие".Не искам хонорар ,че ви отварям очите.На вас стратегията ви е била открай време да цицате парите на данъкоплатците.

Ами ти ако виждаш в проспекта ви някаква стратегия за развитие - ок, аз не мога да открия. Изключвам 3-4 изречения от типа "мрън-мрън".

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 25 мар 2014 21:34

onegavon написа:Ти се буташ където не ти е мястото/ в обора/.Нямали сме стратегия за развитие? Ами нямаме за разлика от Ганьо чиято стратегия е -ден да мине ,друг да дойде демек чакаме Гъзпром иначе беля.Цитирам Васил Колев.

Би ли ни разяснил на нас, невежите, бюджетът на МНО, с който се издържаше ЦСКА, как се определяше- с пари на данъкоплатците, или със собствени попълнения, от икономическа дейност!

Предварително благодаря за помията, която няма да има нищо общо с въпроса!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Venko123
Контакти:

Мнениеот Venko123 » 25 мар 2014 21:34

Томи, защо си толкова загрижен за нас? Ако моя отбор имаше такива проблеми, каквито има твоя щеше да ме е срам да коментирам, който и да е друг клуб.

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 25 мар 2014 21:35

Стратегията е много проста.Да станем публично дружество и оттам атрактивни за инвеститори и спонсори.

Сложно е нали? По- лесно е да си на яслата я на данъкоплатците , я на някой олигарх и платените писарушки да пишат оди за "европеския " модел на управление вместо да напишат истината.

Не каза нищо за препоръката ми да се регистрирате като животновъди.Добра е нали? :)

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 25 мар 2014 21:42

Кашчей написа:

Би ли ни разяснил на нас, невежите, бюджетът на МНО, с който се издържаше ЦСКА, как се определяше- с пари на данъкоплатците, или със собствени попълнения, от икономическа дейност!

Предварително благодаря за помията, която няма да има нищо общо с въпроса!

Я малко да те подкарам с твойте номера/ с недомлъвки и половинчати въпроси/.

От кога не сме към МНО?Левски от кога не е към пощите и така ще стигнем до княз Кирил и неговите корупционни схеми.

Я малко по- серизно става въпрос за съвремието.Между другото Барбуков жив ли е ? Дава ли кинти за русенския футбол или ти е през оная работа за регионалния футбол?
Последна промяна от onegavon на 25 мар 2014 21:43, променено общо 1 път.

Върни се в “ЦСКА”