Мнениеот danko_sot » 14 сеп 2025 08:25
Разколебан съм за Керкез след това второ полувреме, което направихме. А знаете мнението ми преди мача за него.
Много е важно този мач да се анализира добре и правилно и са се извадят нужните изводи.
1. Видя се вчера ясно кой беше лидерът на отбора. Пак беше защитник, но не бе Лапеня. Много силен мач на Делова, гарниран с изключителен гол. Керкез няма право повече на грешки при избора на капитани. Това не е игра на зарчета.
А Лапеня го видяхме— като си капитан скачаш и я чистиш тая топка от голлинията. И онова положение от два метра го вкарваш.
2 Защита— Лапоухов стои много по-добре на вратата от Бусато. Много по-навременно излиза и борави с топка в крака. При центриранията също се справи солидно. Но за жалост се видя, че на Мартино му липсва скорост и в защита допусна доста грешки. Алтернативата му е Санянг. ;)
Добрата новина обаче е Турицов. Вярно е, че при гола той и още един от нашите ( забравих кой) протегнаха крак да блокират удара на Фурие доста анемично. Но като цяло, особено първото полувреме беше най-силно за Турицов от много време насам. И в сравнение с Мартино от ляво ми изглеждаше като Роберто Карлуш.
3 Халфова линия и крила—Жордао показва проблясъци и добри неща, но физиката му е такава, че на него не може да се разчита да бяга цял мач и да бъде едновременно плеймейкър пред защитата и черноработник и да покрива голям периметър. Освен това изпусна някои чисти ситуации да отбележи.
На Скаршем батериите му свършват за около 60 минути, след което той също намаля темпото.
За мен критиките към Сегер са пресилени. Вчера даде поне два паса, след които имаше почти стопроцентови положения за наши играчи. Видя, се че игра 10-ка, т.е.свърши си работата. Критиката ми е, че като видя, че почват да ни натискат второто можеше да помогне повече в защита, но явно и при него се бе натрупала умора.
Додай не направи силен мач. Първо изтърва едно много чисто положение , където реши да завърши с десен крак вместо ляв. И второ не бе достатъчно активен, а беше грешка на Керкез точно той да играе пред неубедителния дебютант Мартино и да помага в защита при положение, че Додай е 30 кола мокър и това ще е проблем за него във физически футбол като българския.
Пасторът се справи прилично за мен на непривичен пост. Не блестеше и му липсваше активност и на него, но като цяло добре си взаимодействаха с Турицов първата част и от техния фланг дойдоха повече опасности.
4 Годой ми хареса на мен. За мен той трябва да е първи избор, защото може да играе като типична 9-ка, раздвижен е и пресира.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]