20ти кръг Ботев Враца - ЦСКА 6ти април

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: 20ти кръг Ботев Враца - ЦСКА 6ти април

Мнениеот Tommi » 08 апр 2013 11:48

onegavon написа:Томи, гледай довечера съдията Генов и всичко ще ти стане ясно.Няма какво да въртиш едно и също.

Аз няма какво да гледам. Ти ако искаш го гледай, ама винаги имай едно наум, че съдиите са му бивши колеги, повечето или някои от тях са му приятели и винаги може да смекчи вината. ;) Казва: "Така е преценил" и край.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 08 апр 2013 12:00

Tommi написа:
vaskonti написа:До колкото виждам във въпросния булет изрично се говори за умишлена игра с ръка? Нали се разбрахме, че за да прецени какво решение да вземе, съдията има право да реши дали това е умишлена игра с ръка или не е? След като съдията е преценил(повтарям - в съответствие с правилата), че това е неволна игра с ръка, значи решението не само че е правилно, ами даже ощетява ЦСКА!

На глупав ли се правиш, не мога да те разбера. :roll: Като е преценил, че играта е неволна, тогава каква дузпа свири? Нали за да има нарушение, трябва играта с ръка да е умишлена. Много правилно си отсъди, че има нарушение на правилата, но просто ви спести червения картон. Това е положението, а ти си го извъртай както искаш.
Сега да не вземеш да пееш нова песен, че ви е ощетил, защото не е трябвало да отсъжда дузпа... Просто не е така.

Да, явно съм глупав, след като смятам, че не е нужно едно нарушение да е умишлено за да се свири нарушение... Явно ти повече знаеш, след като за теб само умишлените действия следва да се наказват... :|
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

joro65
Контакти:

Мнениеот joro65 » 08 апр 2013 12:23

Tommi написа:
onegavon написа:Томи, гледай довечера съдията Генов и всичко ще ти стане ясно.Няма какво да въртиш едно и също.

Аз няма какво да гледам. Ти ако искаш го гледай, ама винаги имай едно наум, че съдиите са му бивши колеги, повечето или някои от тях са му приятели и винаги може да смекчи вината. ;) Казва: "Така е преценил" и край.

Той и Ахмет-Минет има колеги и повечето са му приятели,ама.........
Изображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 апр 2013 13:05

vaskonti написа:Да, явно съм глупав, след като смятам, че не е нужно едно нарушение да е умишлено за да се свири нарушение... Явно ти повече знаеш, след като за теб само умишлените действия следва да се наказват... :|

Не съм казал, че си глупав. Правиш се на такъв, защото и сам виждаш, че нямаш никакви стойностни доводи, за да си защитиш тезата. В единия случай се хващаш за думичката "умишлена" от правилника, а в другия случай нямало значение дали е умишлена, въпреки че в правилника пак фигурира думичката "умишлена"...
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 08 апр 2013 13:16

Tommi написа:
vaskonti написа:Да, явно съм глупав, след като смятам, че не е нужно едно нарушение да е умишлено за да се свири нарушение... Явно ти повече знаеш, след като за теб само умишлените действия следва да се наказват... :|

Не съм казал, че си глупав. Правиш се на такъв, защото и сам виждаш, че нямаш никакви стойностни доводи, за да си защитиш тезата. В единия случай се хващаш за думичката "умишлена" от правилника, а в другия случай нямало значение дали е умишлена, въпреки че в правилника пак фигурира думичката "умишлена"...

:shock: Извинявай, ама точно аз през цялото време казвам, че ИМА значение дали играта с ръка е умишлена! Дори това, което самият ти цитираш от правилника, всъщност те опровергава! Пак казвам - на практика цялата твоя теза се гради на твоето лично субективно мнение, че това е умишлена игра с ръка, като в същото време отказваш да обясниш защо така смяташ! Но пропускаш факта, че някой друг, например съдията, може да прецени ситуацията като неволна игра с ръка, а в цитата от правилата, който ти сам посочваш пише, че червен картон се дава само ако това е умишлено. Така че това, което е отсъдил съдията е най-меко казано правилно, да не казвам, че направо ощетява ЦСКА...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 апр 2013 13:27

vaskonti написа:
Tommi написа:

:shock: Извинявай, ама точно аз през цялото време казвам, че ИМА значение дали играта с ръка е умишлена! Дори това, което самият ти цитираш от правилника, всъщност те опровергава! Пак казвам - на практика цялата твоя теза се гради на твоето лично субективно мнение, че това е умишлена игра с ръка, като в същото време отказваш да обясниш защо така смяташ! Но пропускаш факта, че някой друг, например съдията, може да прецени ситуацията като неволна игра с ръка, а в цитата от правилата, който ти сам посочваш пише, че червен картон се дава само ако това е умишлено. Така че това, което е отсъдил съдията е най-меко казано правилно, да не казвам, че направо ощетява ЦСКА...

Но в същият този правилник пише, че играта с ръка е нарушение, когато е умишлена. Как съдията хем преценява, че няма умишлена игра, хем дава дузпа и картон?
Не искам да обяснявам защо е умишлена, защото тогава ще стане страшно. Ти ще започнеш да правиш някакви твои разсъждения, може би ще ми цитираш и физични закони и не знам какво. Моето мнение разбира се, че е субективно, само че се базира на доста анализи на подобни ситуации, правени от специалисти.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 08 апр 2013 13:30

Умишлената игра с ръка е нарушение, но това изобщо не значи, че нарушението задължително трябва да е извършено умишлено, за да се свири... не знам още колко пъти да го кажа това... :roll:
А и няма значение как ти преценяваш ситуацията, след като друг, например съдията, може да я прецени по друг начин.
[/center]

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 08 апр 2013 14:29

vaskonti написа:Умишлената игра с ръка е нарушение, но това изобщо не значи, че нарушението задължително трябва да е извършено умишлено, за да се свири... не знам още колко пъти да го кажа това... :roll:
А и няма значение как ти преценяваш ситуацията, след като друг, например съдията, може да я прецени по друг начин.

Не се ли отказа да спориш с него? :lol:
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 08 апр 2013 14:55

Red_Girl написа:
vaskonti написа:Умишлената игра с ръка е нарушение, но това изобщо не значи, че нарушението задължително трябва да е извършено умишлено, за да се свири... не знам още колко пъти да го кажа това... :roll:

Не се ли отказа да спориш с него? :lol:

В крайна сметка форумите са за това - да се спори... нещо като "Пред банята", ама оригинала от преди години - пред истинската Баня :)
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 апр 2013 17:02

Е, не, ти ще ме убиеш :lol: :lol: Кое ми казваш, като аз още вчера ти обясних, че умишлената игра с ръка не означава, че напълно съзнателно е играно с ръка (примерно както при вашата дузпа). :)
Страница №51:
Tommi написа:Има си няколко неща, които определят дали играта с ръка е нарушение или не. Умишлената игра с ръка не винаги означава напълно съзнателна, както примерно беше при вашата дузпа. Затова още в първото мнение ти казах, че въпросът ти е некоректен и не знам какво разбираш под умишлена.

Проблемът е, че съдията я преценява по същия начин, а не по друг, но поради някаква причина не дава червен картон.

Върни се в “ЦСКА”