vaskonti написа:Ще ме прощаваш, но правилата са принципни и не разглеждат частни случаи от конкретни мачове.
И защо тълкуването, че играта с ръка е неволна е грешно?

Стоянов е почти паднал - какво, според теб, би следвало да е естественото положение на ръката? Плътно до тялото ли?
Нещата са безкрайно ясни - след като и самият ти признаваш, че по принцип има значение дали има или няма умисъл, и след като правилата са принципни, а не отделни за всеки отделен случай, значи е редно да признаеш, че съдията просто е изтълкувал(в съответствие с правилата), че тази игра с ръка е неволна! Но тъй като положението е голово, все пак трябва да се наложи наказание, което в случая е дузпа+жълт картон! А това какво е твоето конкретно, а не принципно тълкуване на тази ситуация си е само твоето мнение, което обаче си остава само твое
фенско мнение, а не принципно такова.
Може ли да ти задам един въпрос? Ти някога чел ли си правилата, интересувал ли си се как се прилагат тези правила, чел/гледал ли си анализи на методисти на УЕФА как се тълкуват различни ситуации и т.н.? Или си чул-недочул някакви неща оттук-оттам и си правиш твои интерпретации, та чак говориш и за някакви принципи и определяш наказанията. На мен ми е ясно, че съдията е изтълкувал по някакъв начин ситуацията (със сигурност не е хвърлял жребий какво да отсъди

), въпросът е, че е сгрешил. Коце Стоянов предотвратява гол/очевидна голова възможност и щом отсъжда дузпа (умишлена игра), наказанието е червен картон. При други обстоятелства може да се отсъди и жълт картон или да не се дава картон, но сега е червен.