Кировец написа:Red Warrior написа:vaskonti написа:Red Warrior написа:По принцип това с офанзивните и дефанзивните халфове си е малко българска работа. На Запад един халф трябва да бъде еднакво ефективен и в офанзивен и в дефанзивен план.
Ами не е така. Иниеста със сигурност е в пъти по-добър в офанзивен план, от колкото в дефанзивен. Аз не казвам, че офанзивните халфове ще гледат само атаката, казвам къде са най-ефективни. Колкото и в днешния футбол играчите да стават все по-универсални, все пак си има значение кой къде е най-добър. Искаме Марко да се върне, но май сте забравили колко го псувахме когато играеше като дефанзивен халф и кпд-то му беше отчайващо.
След като Иниеста е офанзивния халф на Барселона, кой е дефанзивния? Шави ли? Няма такова животно като дефанзивен и офанзивен халф. Всички се възхищават на това как Барса изгражда атаките си, но не обръщат внимание на това колко бързо си връщат обратно топката след като я загубят. Всички футболисти на Барса около топката се хвърлят да пресират. Българските футболни АНАЛизатори по медиите внушиха на българските зрители, че ей този бил офанзивен халф, пък другият бил дефанзивен. Гатузо го смятаха всички за дефанзивен халф и груб играч докато играеше в Милан, а не се обръщаше внимание колко точни пасове раздаваше. Пак казвам - това е българска измишльотина създадена за да оправдае накадърността на българските халфове да играят и в двете фази на играта. Може би единственият в момента халф, който го прави добре е Съни, но не нигерийчето, а Съни Дяков. Това момче много ми харесва и ме е яд, че боклуците не го взеха от Локо София, още когато Радуканов го искаше.
Има, има животно...Серхио Бускетс се казва. Масчерано също играе като дефанзивен халф.
Тези в България направо за нападатели ще минават.