Стига с тая демагогия-"бедни момчета от махалата"...офицерите са били каймака на българското общество!
всичко това не променя историята разбира се-честита годишнина от първата титла...има да се брои малко до 40
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Captain Stottlemeyer написа:stannn написа:
Ставаш смешен. Покажи нотариален акт за земята. Направили стадион с трибуна и топла вода. Пък аз съм Петър Берон и съм написал рибния буквар. Имали сте една поляна която не е била ваша. После се решава да има национален стадион и хората решават да е там. И ако не ти е ясно има една програма Google Earth. Пусни си я и погледни къде е националния стадион и къде е стадион "Българска армия". Май не са на един и същ терен а? И ми е много интересно как в центъра на София е имало две сметища. И по една случайност Левски прави стадиони и на двете. Малко ти куца логиката май. И ми е интересно какво си работил ти и с какво образование си щом не си бил партиен член.
Ти ставаш смешен, явно си много малък и някои неща не са ти съвсем ясни.Работих цар, сега доволен ли си.
Няма да ти давам повече обяснения, защото си ми много под нивото.
![]()
П.П. И кой изобщо ти говори за стадион "Българска армия" бе човече, ти или съвсем се обърка, или явно не си в ред.За стадиона на "АС-23" който взехте, след като комунистите избиха цялото ръководство на отбора след 9.09.44 г., темата е съвсем друга.
![]()
![]()

[/center]vaskonti написа:Кашчей написа:
Не предполагам, а съм убеден, че е имало решение и то на най-високо равнище в управлението на НРБ.Невъзможно е без санкцията на правителството да се създаде отбор, на чиито играчи да се дават воински звания и офицерски пагони.
А ти продължавай да твърдиш, че както си обядвали във Военния клуб и съвсем спонтанно решили да се обединят един втородивизионен и един първодивизионен клуб, точно по средата на първенството!
Указ няма, не е имало и няма как да е имало, но решение за създаването със сигурност има.Естествено, писмено доказателство трудно може да бъде намерено.
Абе то и аз съм убеден, че има извънземни, ама доказателства липсват...
Освен това защо ми се струва, че бъркаш понятията Указ и някакво си неформално решение? Естествено, че обединението е станало след някакво решение и не е спонтанно, ама защо това да значи, че има Указ? Мога ли да ти напомня, че митът за Указа се разпространява от сините ни приятели, не от мен или от феновете на ЦСКА? Докато не се докаже недвусмислено съществуването на този Указ, приеми, че ЦСКА е създанен "спонтанно", какъвто и смисъл да влагаш в тази дума. Чувал ли си за едно правило, наречено "Бръсначът на Окам"?
Кашчей написа:Как си го представяш това,
Аспарух написа:Кашчей написа:Как си го представяш това,
В България до 1949г. има царска конституция, правителството се отчита на НС в което влизат опозиционни партии.
Държавен клуб е пощенския спортен клуб Левски, заплатите на въпросните се дават от министерството.Докато ЦСКА не е държавен клуб тогава.Футболистите са футболисти при дома на войската,този дом не е министерство, и няма ресурса който ползва държавния клуб.
Аспарух написа:Кашчей написа:Как си го представяш това,
В България до 1949г. има царска конституция, правителството се отчита на НС в което влизат опозиционни партии.
Държавен клуб е пощенския спортен клуб Левски, заплатите на въпросните се дават от министерството.Докато ЦСКА не е държавен клуб тогава.Футболистите са футболисти при дома на войската,този дом не е министерство, и няма ресурса който ползва държавния клуб.
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата
TPAKTOP написа:Абе не ви ли писна да спорите кой отбор е бил по-комунистически. Тогава всичко е било държавно и това е!
, спорът не е за държавност, а за това дали е спонтанна идеята ЦСКА, или добре обмислено и приведено в действие решение на високо ниво в МНО и Правителството през 1948-а.Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта