vaskonti написа:Udoji90 написа:Имам чувството, че не излязохме с подходящ състав в този мач. Вальо и Тунчев бяха много добра централна двойка преди, а вероятно и през този сезон ще си партнират добре, ама все си мисля, че Причиненко след безупречните си изяви точно за днешния мач не трябваше да бъде пипан. Един от двамата Тони също беше добре да започне като крило, Платини да бъде поставен зад Буш, а Маркиньос може би да остане резерва.
Не съм съгласен, че сме излезли страхливо - в по-голямата част от мача си играхме открито. Първите 20-ина минути стояхме добре, но след това позволихме да ни натиснат и да ни вкарат, а след почивката започнахме пак да играем чак след 2-рия гол, когато вече беше късно. Ако си бяхме вкарали някое от положенията, които създадохме тогава, щяхме да се върнем в мача, но липсваше концентрация в съответните моменти. Видя се, че сме далеч от истината, макар че аз лично не бих казал, че съм изненадан неприятно от играта.
Силно съжалявам, че Венци Василев в момента е контузен, защото Апата е без алтернатива, а и днес не ми хареса представянето му. Иначе го уважавам като играч, но е далеч от най-силните си изяви. Кукоч е интересен играч с добра физика и скорост, но прекалено често си оголва зоната - ако не прекалява с включванията си напред, може да бъде изключително ценен играч.
Проблемът е Галчев и Апостол. Докато продължават да са титуляри, ще продължаваме да сме с двама по-малко. Няма друг отбор от водещите, който да си позволи подобно нещо. Може би само Левски с търпението към Божи и единия испанец, но не е същото - Апостол е в отбора години наред. Не само това, ами и разкарваме типични десни бекове, само и само да играе тоя, щото в центъра на отбраната нещата са сериозни и той се пада пета резерва. Днес Мисиджан го направи луда калинка. А за Галчев каквото и да се каже, все ще е много. Такъв ботушар не помня да сме имали някога. Там са ни основните, да не кажа единствени проблеми, но са предостатъчни да губим центъра, както и фланга. А за поредните невероятни тактически решения на Стойчо въобще няма да отварям дума.
Ами, в общи линии май съм съгласен. Срещу другите отбори Апата си се справя в защита, но специално срещу "Лудогорец" още през миналия сезон ми направи впечатление колко зле се представя срещу Мисиджан. Прекалено доверие му се възлага, а мисля, че вече не е в състояние да го оправдава. В лицето на Здравко Илиев не сме загубили кой знае какъв играч, но поне това му е титулярният пост. При сегашните обстоятелства аз бих разчитал на Венци Василев в тази зона. Естествено това не важи за днешния мач, тъй като още е контузен, но по принцип за мен е по-добрият вариант. Всъщност се чудя и как би се справил например един Причиненко на тази позиция - титулярният му пост уж беше опорен халф, играе добре като централен защитник, та може и вдясно да се справи.
Относно Галчев, старае се, но си го знаем, че е лимитиран, а на моменти доста непохватен. Не мисля, че прави някакъв очевидно слаб сезон досега, но един Еденилсон лично на мен ми харесва повече и останах много учуден, че днес дори не беше в групата.
Иначе аз по-горе си казах кои са ми другите недоволства по отношение на състава. Не съм особено разочарован от загубата, защото очаквах подобна развръзка. Кой каквото ще да говори, "Лудогорец" си остават абсолютен фаворит в А група и аз поне не съм си правил някакви илюзии.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...