Мнениеот kiko75 » 20 авг 2010 22:20
От GShefield - форум CSKASofia.com
ЦСКА от доста години не е и няма как да бъде футболен хегемон в България,поради чисто пазарни прични. Нямаме и никога не сме имали смазващо финансово предимство пред другите футболни тимове след 90-та година. Трябва да отчетем и цялостното изравняване на силите в световен мащаб и нещата започват да стват ясни. Ние не сме Реал или Барса,Манчестър или Челси,Шахтьор или Зенит!
Ние не разполагаме с подобни ресурси! С какви ресурси разполагаме обаче? Лично за мен най-големият ни ресур беше публиката,която обаче избяга от стадиона..Дали разглезена от славното минало на черения отбор и неумението и да губи,дали заради скандалите и калпавите управления на ЦСКА през годините,дали микс от всичко,но е ФАКТ,че публиката на ЦСКА,определено вече не може да бъде наречена най-интелегентната или най-вярната! Време е да си признаем,че имаме една БЕЗУМНО КАПРИЗНА,ГРОЗНО ПЪРВИЧНА и на моменти ОТКРОВЕННО ДЕБИЛНА ПУБЛИКА!
През 2006г. бяхме пред най-големият срам в историята ни с отпадане от Кула. Две седмици по-късно развинтихме Бешикташ в София и ако не беше скапания съдя,който подпря турчолята в Истанбул, Бешикташ бяха отстранени. Тогава пак имаше драми, скандали, ма как е възможно,ама ние сме ЦСКА, плач, плач, плач и забележете какъв отбор имахме тогава като единици!
Миналата година с клизма бием Дери Сити, ама верно с клизма, с любимеца на всички начело Любо Пенев,а след това пречукахме Динамо, пък се изложихме в групите и феновте не спират-след победа ВЕЛИКИ СМЕ, след загба-П***И СТЕ?!??! Как е възможно това? Какво е това лакатушене?! Що за НЕЗДРАВО И НЕПОСТОЯННО МИСЛЕНЕ Е ТОВА??? Що за неадекватно поведение???
Онзи ден Андерлехт с един доста сериозен състав и бюджет бие 3:0 ТНС,вчера направиха равен на Партизан за ШЛ в Белград. Но нашите фенове излизат и заявяват с пълна какатегоричност,че тия са най-слабият отбор в историята на футбола и 3:0 срещу 11 човека отзад е срам и позор?!
Не,вие сте срам и позор..И забаележете,че това се повтаря всяка година,всеки полусезон. Винаги това е най-слабото ЦСКА от както гледам футбол, винаги това е най-тъпия треньор, най-слабия съперник,който едвам сме били?! Признавам си,че и аз като по-малък правех глупости,правех золуми,но не може да продължаваме така до безкрай..
Извода е един единствен и колкото,и да ме псувате,говедата са прави!Време да се научим да се борим за всяка точка за която играем,да се бием с еднакви сили и срещу Монтата,и срещу ТНС,и срещу Ливурпул!В ЦСКА ФЛАНЕЛКАТА СПРЯ ДА ИГРАЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Борбата трябва да е всеки мач,за всяка победа,за всяка педя терен,защото нищо няма да ни падне даром. Колкото по-бързо хората осъзнаят съвременните тенденции във футбола и правото на по-силния(по-богатия), толкова по подготвени ще сме да преведем ЦСКА към бъдещето му. Това което правим в момента е да затриваме ЦСКА от вътре!Никой външен не успя и може би типично по български, решихме,че така вече не е интересно, и сами ще си теглим куршума! А повярвайте ми,само НИЕ и единствено НИЕ сме способни да се разправим с ЦСКА! На всички атаки от вън, доказахме през годините, че сме непоклатими!
И още нещо-разберете,че феновете на ЦСКА ще бъдат сила само и едиствено когато са много на стадиона! Когато на домакинските ни мачове почнат да идват по 20 000 човека за всяка среща, това ще бъде времето,когато всеки един от нас ще се чувства силен и ще можем да поемем клуба в нашите собствени ръце! До тогава,публиката на ЦСКА предтсавлява една жалка картинка от около 2000 изстрадали човека по стадионите и хиляди заспали дървени философи по форумите..Това само по себе си говори за умрял вече ЦСКА..Славизация?!======== сс автора на това мнение се познавам лично и знам с колко болка го е писал аз веднъж му казах че феновевте на ЦСКА са градомани но не обичат да си плащат за това (като оважаемият ни ЦСКА_90)
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.