Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Мнениеот vaskonti » 12 мар 2014 16:01

Лимонадения Джо написа:
vaskonti написа:Как го казваш, все едно тия 42 милиона не са никакъв проблем и това задължение ще се изпари по давност в един момент? Рано или късно, по един или друг начин Батков ще се махне от Левски. Но това няма да стане като просто стане и си тръгне. Махането му може да стане по два начина - или продава клуба или го закрива(обявява фалит). Това важи не само за Батков и Левски, важи за всяка фирма и шефа й. И в двата случая въпросния дълг ще окаже голямо влияние.
ЦСКА официално отчете почти 9 милиона загуба, докато за Левски се говори, че е назад 4-5 милиона на година - схващаш ли разликата? Би трябвало, след като си одитор, да правиш разлика между официална информация, получена след задълбочен одит, и "говори се".
Всички фенове на ЦСКА са наясно, че има немалък риск когато си дават парите на Томов, тоест на ЦСКА. Въпреки това няма нито един фен, който да си ги дава защото вярва на Томов, а ги дава защото обича ЦСКА и се надява, че с това се помага по някакъв начин. От тук натам - каквото сабя покаже.

Преди няколко дена се появи това съобщение http://www.sportonline.bg/news/133844/fakt-tsska-dulji-50-mln-na-titan. Както виждаш ситуацията е същата. Разбира се , че е важно колко пари си инвестирал, но не винаги е определящо за цената. Мисля, че Левски в момента струва точно колкото ЦСКА през лятото. Аз какво да направя като от Левски не са подали ГФО? Би следвало да ги глобят, както с всяка др. фирма. Поради тази причина ти пиша 4-5млн. Така каза Васил Колев. Относно акциите, така мисля аз, всеки си харчи парите сам.

Аз не казвам, че теб трябва да накажат за това, че "Левски" не си е плащал данъците, така че не очаквам да направиш нещо по въпроса. Е, може да накараш твоята фирма да отиде и да им направи един изненадващ одит :mrgreen:
Ситуацията не е съвсем същата защото парите, които се дължат на Батков, той от своя страна дължи огромна част на Чорни. Или поне така се говори. Освен ако не мислиш, че Батков изкарва достатъчно пари, че да преглътне едни 42 милиона.
По-голямата част от тези 50 милиона титаните не са ги вкарали реално, а са само някакви документални врътки. По тази причина, както и поради факта, че те бяха набутани в ЦСКА с цел да си запазят и разширят концесиите, те няма да са на загуба и затова за тях не е проблем да започнат да "опростяват" този дълг. Разбира се, въпросното опростяване изобщо не е толкова трудно да се осъществи законово и документално, колкото го изкарва Радослав Василев, но това е друга тема. Искам да го видя Батков как точно ще опрости, айде да не са 42, да са 20 милиона.
А за акциите - запитай се, ако сега "Левски" пуснат акции, ти ще си купиш ли, при положение, че сам казваш, че са в същото положение като ЦСКА?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Лимонадения Джо
Контакти:

Мнениеот Лимонадения Джо » 12 мар 2014 16:29

vaskonti написа:
Лимонадения Джо написа:
vaskonti написа:Как го казваш, все едно тия 42 милиона не са никакъв проблем и това задължение ще се изпари по давност в един момент? Рано или късно, по един или друг начин Батков ще се махне от Левски. Но това няма да стане като просто стане и си тръгне. Махането му може да стане по два начина - или продава клуба или го закрива(обявява фалит). Това важи не само за Батков и Левски, важи за всяка фирма и шефа й. И в двата случая въпросния дълг ще окаже голямо влияние.
ЦСКА официално отчете почти 9 милиона загуба, докато за Левски се говори, че е назад 4-5 милиона на година - схващаш ли разликата? Би трябвало, след като си одитор, да правиш разлика между официална информация, получена след задълбочен одит, и "говори се".
Всички фенове на ЦСКА са наясно, че има немалък риск когато си дават парите на Томов, тоест на ЦСКА. Въпреки това няма нито един фен, който да си ги дава защото вярва на Томов, а ги дава защото обича ЦСКА и се надява, че с това се помага по някакъв начин. От тук натам - каквото сабя покаже.

Преди няколко дена се появи това съобщение http://www.sportonline.bg/news/133844/fakt-tsska-dulji-50-mln-na-titan. Както виждаш ситуацията е същата. Разбира се , че е важно колко пари си инвестирал, но не винаги е определящо за цената. Мисля, че Левски в момента струва точно колкото ЦСКА през лятото. Аз какво да направя като от Левски не са подали ГФО? Би следвало да ги глобят, както с всяка др. фирма. Поради тази причина ти пиша 4-5млн. Така каза Васил Колев. Относно акциите, така мисля аз, всеки си харчи парите сам.

Аз не казвам, че теб трябва да накажат за това, че "Левски" не си е плащал данъците, така че не очаквам да направиш нещо по въпроса. Е, може да накараш твоята фирма да отиде и да им направи един изненадващ одит :mrgreen:
Ситуацията не е съвсем същата защото парите, които се дължат на Батков, той от своя страна дължи огромна част на Чорни. Или поне така се говори. Освен ако не мислиш, че Батков изкарва достатъчно пари, че да преглътне едни 42 милиона.
По-голямата част от тези 50 милиона титаните не са ги вкарали реално, а са само някакви документални врътки. По тази причина, както и поради факта, че те бяха набутани в ЦСКА с цел да си запазят и разширят концесиите, те няма да са на загуба и затова за тях не е проблем да започнат да "опростяват" този дълг. Разбира се, въпросното опростяване изобщо не е толкова трудно да се осъществи законово и документално, колкото го изкарва Радослав Василев, но това е друга тема. Искам да го видя Батков как точно ще опрости, айде да не са 42, да са 20 милиона.
А за акциите - запитай се, ако сега "Левски" пуснат акции, ти ще си купиш ли, при положение, че сам казваш, че са в същото положение като ЦСКА?

Не, няма да си купя. Бих дарил някаква сума за нещо конкретно, но не и за акции. На Батков не бих дал и стотинка. Опитах се да обясня, че ако дариш 45лв., ЦСКА ще получи 45лв., а сега ще получи половината. Останалото са такси. Както и да е, интерсно е какво ще стане. Томов обяви за успешна кампания продажбата на 1.4млн. акции.

Потребителски аватар
Лимонадения Джо
Контакти:

Мнениеот Лимонадения Джо » 12 мар 2014 16:40

pampi написа:
Лимонадения Джо написа:[offtopic]Повтарям написаното по-горе относно интелектуалното ти ниво. Извинявам се за допусната правописна грешка, но и ти не си ценител на правописа. Не зная какво си копирал, но отвори тарифата на Банка ДСК(напр.) и можеш сам да си направиш сметката:
При закупуване на акции таксите са: 2лв. приемане на поръчка, 4лв. за нареждането към Централен депозитар и 5лв. за "Депизитарна разписка". Общо 11лв.
За сделки с акции до 1000лв.
Такса-1.8% мин.5лв.
Прехвърляне м/у регистрите на ЦД-10лв.
"Депозитарна разписка"- 5лв.
Поръчка-2лв.
Общо 22лв.
Това са само таксите без и дума да кажа за спреда м/у офертите купува и продава. Сам разбираш, че в главата тиняма нищо.[/offtopic].

Интелектуалецо, кой тук говори за банка ДСК или друга подобна, що се вреш там дето хал хабер понятие си нямаш?Най-учтиво, без да влизам в просташкия ти начин на общуване и то с непълно непознати хора, пак те питам, ти колко сделки с акции имаш?

[offtopic]Не, просто не е истина. Откъде ще си купиш акции, ако не от банка или инвестиционен посредник - член на „БФБ-София” АД и „Централен депозитар” АД? Чети поне съобщенията на ЦСКА. Ясно съм ти го написал, не съм купувал никакви акции, освен тези с боновите книжки през 1995г.[/offtopic]

miki_ko@abv.bg
Контакти:

Мнениеот miki_ko@abv.bg » 12 мар 2014 18:58

Говорих по телефона със Сър Лоурънс Дейвис от Англия, щял да вложи нови 900000 английски лири за да се успокои временно положението в клуба. Той е разговарял и с Г-н Митал, но той е изразил резерви за истинските намерения на днешното ръководство, инак не би имал нищо против за мажоритарния дял. Според него не трябва да има много собственици. Необходими били не повече от трима, за да се взимат по бързо решенията за състава на дружеството и УС.
Попита и за членовете на КС.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 12 мар 2014 21:30

vaskonti написа:
Tommi написа:
vaskonti написа:От къде знаеш в какво финансово състояние е Левски, след като няма публикуван финансов отчет от 3 години насам?

Ами да кажем преценка на ситуацията. Не забелязвам индикатори за фалит.

Въпросът е не дали забелязваш индикатори за фалит, а дали забелязваш индикатори за добро финансово състояние.
А явно по-съществения въпрос е като какви ще определиш следните индикатори - според тръста Левски дължи 42 милиона, без да броим 3 милиона към ГБС + още 6 милиона за довършване на сектора. Ако в тези индикатори не виждаш нищо притеснително, интересно какви биха били за теб притеснителните?

Въпросът е, че сме далеч от фалит, от там тръгна дискусията. Дали е добро - може и по-добро да бъде, както и по-лошо.
От тези 42 млн. колко са към Батков? Тях просто не ги брой за дълг. Обяснявал съм много пъти защо.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 12 мар 2014 21:47

pampi написа: Още един финансов гуру...Та колко сделки казваш имаш на фондовата борса? От колко години си там и кой ти е брокерът?

Приятел, взе много да се взимаш на сериозно и да се правиш на голям специалист. Раздаваш иронични квалификации наляво и надясно, един е финансов гуру, друг е не знам какъв икономист. Явно си търгувал с акции и/или търгуваш и се мислиш за голяма работа... ама си далеч от истината.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 12 мар 2014 21:49

Отворко ,две години не сте плащали данъци, не публикувате финансови отчети.Оня дъртак Баждека е за пандиза.Били далече от фалита.Далече сте точно до края на първенството и ще бъдеш неприятно изненадан.Както вика адвоката "Васко ,ако не дойде Газпром голяма беля ще стане".Нали знаеш,че едни гуми не пристигнаха и бачкерите на стадиото има да лющят карти цяло лято.

1242
Контакти:

Мнениеот 1242 » 12 мар 2014 22:31

http://www.cska.bg/article/stockholders/share-faq.html
Ето често задавани въпроси и отговори!
И най-големите песимисти трябва да замълчат, защото дори БТВ опроверга грешната информация, която излъчи за акциите, и съобщи, че всичко е точно, друг е въпроса, че не се извини, за това, но си има адвокати...

Потребителски аватар
muzovir
Контакти:

Мнениеот muzovir » 12 мар 2014 22:47

Аз имам възможност да взема към 100 бр. Не на веднъж, но с натрупване до 2- 3 месеца, ще се сдобия с тях. Само ме е страх, това да не се превърне в някаква пирамида на Лупи.
Ако убиеш един- ти си престъпник, ако убиеш 100- ти си герой, ако убиеш хиляда- ти си цар, ако ги избиеш всички- ТИ СИ БОГ

Върни се в “ЦСКА”