Да опровергаем митовете.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

honda
Контакти:

Re: Да опровергаем митовете.

Мнениеот honda » 13 ное 2009 00:15

msm написа:
honda написа:Към msm
Имал съм предвид футболисти ,които са били желани ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ от двата отбора и са имали възможност да избират между двата отбора,а не за футболисти освободени или напуснали единия отбор и после преминали в другия .

Виж сега, аз съм се спрял на фактите, които доказват, че футболисти които са били желани от ЦСКА, по една или друга причина са успели да отидат в Левски, и да завършат кариерата си там. Няма как да знам, кога и кой футболист, който е отишъл в Левски, дали не е бил искан и от ЦСКА. Фактът, че за да отбиеш военната си служба, като футболист, е можело да стане само ако си в армейски отбор, определя действията, че в много по-голяма степен, Левски са имали желание да привлекът футболисти на ЦСКА, от колкото обратното. Но има и доказателства, че който не е искал да играе за ЦСКА, не е принуждаван на сила . Също така смятам, че голямото текучество, което е породено от възможността да изкараш казармата във футболен клуб , е в ощърб за ЦСКА от към създаване на собствени кадри (защо да правим, като те сами ще дойдат ).

Първо погледни състава на ЦСКА от онези години и ще видиш,че в никакъв случай няма голямо текучество даже напротив ЦСКА играе с почти постоянен състав -повечето от легендите на ЦСКА са играли повече от 10(!) години с червения екип . А едвали в ЦСКА са искали особено цитираните от теб футболисти - 18 годишния(тогава Гунди) и 20 годишния С.Костов се конкурират с легендите на ЦСКА съответно П.Панайотов(Гунди) и Ив.Колев и К.Янев(всеки един от които е и твърд титуляр в националния отбор),а така или иначе след 2 години ще трябва да ги върнат на "Левски"-тогава имаше едно правило,че играч от един софийски отбор може да премине в друг софийски отбор само със съгласието на двата отбора и след казармата Гунди и С.Костов автоматияно се връщаха в "Левски", а 17 годишния К.Миланов се конкурира с П.Жеков и Д.Якимов и как го виждаш?- на чие място ще играе? И ако тези футболисти са били сериозно желани в ЦСКА,то те не са били желани да играят в ЦСКА, а да не играят срещу ЦСКА защото за никой от тях определено не е имало място в ЦСКА.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 13 ное 2009 00:20

Кашчей написа:Първоначалната теза на Олд-ът беше, че не Гонзо има най-много голове в така нареченото "вечно дерби".Радвам се, че поне веднъж модераторите проявиха здрав разум и не затвориха тема, която се разви така, както би се развил и един разговор, на маса, пред телевизора, или в кръчмата.. без условности и задължително следване на началната тема, но придържайки се към основния за темата въпрос-митовете за двата цитирани отбора.
Радвам се, че в последните 4-5 страници от темата липсват тийнейджърските фенски простотии, а се води културен диалог, със своите за и против, и от двете страни.

Да, така е. Но, както знаеш всеки може да се обърка по някога. Явно Олд дет, беше хванал идеята за футболист , който е вкарал най-много голове на ЦСКА и на Левски, но не само в самото дерби, а изобщо. А след това застъпи и темата за "репресията", като продължение за опровергаване на митовете.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 13 ное 2009 00:31

msm написа:honda, не искам да се бъркам в диалога ви с Олд дет, но виждам, че както винаги обръщате разговора в собствената си пътека. Та, аз не съм видял никъде Олд дет да е написал (опровергавал) , че БКП не са помагали на ЦСКА. Неговата теза беше, да опровергае мита за "репресиране" на Левски от страна на БКП. Не знам защо обърнахте нещата по този начин. Май вие повече оплетохте конците, след като започнахте да търсите , кой е "по", и кой е "най".

Ако си ,чел внимателно всичките ми постове ,ще видиш,че сигурно 10 пъти поне съм писал,че ФК "Левски" не е бил репресиран от БКП, репресирани са били някои хора свързани с ФК "Левски",но те са репресирани за неща нямащи нищо общо с футбола. Също така доста десиденти и репресирани от комунистите са припознали "Левски" като свой клуб.
Иначе ФК"Левски" също се ползвал със солидна подкрепа от БКП - реално погледнато той втория по поддържане от БКП отбор като доказателство за това са 11-те титли (в периода 1948-1990) . Тезата на Олд дет е,че "Левски" е най-покрепения от БКП отбор- нещо с което аз категорично не съм съгласен,защото не е вярно- най-подкрепения от БКП отбор беше ЦСКА, най- просто казано доказателство за това са 26-те титли в същия период - близо 2 пъти повече отколкото всички останали отбори взети заедно. Всеки човек с глава на раменете може да си отговори кой е бил най-подкрепения отбор. Иначе съм изброил и доста други доводи. По някои от тях имаме и дискусии с теб ;) - нищо в спора се ражда истината ;)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 ное 2009 00:33

msm написа:
Кашчей написа:Първоначалната теза на Олд-ът беше, че не Гонзо има най-много голове в така нареченото "вечно дерби".Радвам се, че поне веднъж модераторите проявиха здрав разум и не затвориха тема, която се разви така, както би се развил и един разговор, на маса, пред телевизора, или в кръчмата.. без условности и задължително следване на началната тема, но придържайки се към основния за темата въпрос-митовете за двата цитирани отбора.
Радвам се, че в последните 4-5 страници от темата липсват тийнейджърските фенски простотии, а се води културен диалог, със своите за и против, и от двете страни.

Да, така е. Но, както знаеш всеки може да се обърка по някога. Явно Олд дет, беше хванал идеята за футболист , който е вкарал най-много голове на ЦСКА и на Левски, но не само в самото дерби, а изобщо. А след това застъпи и темата за "репресията", като продължение за опровергаване на митовете.

Олд-ът е печен, но според мен, малко рано са го извадили от фурната ;) Със сигурност, губи по точки от хондата... ако аз съм съдия :mrgreen:
Не е много правилно да смесваш двете неща, воден от амбицията да докажеш, че футболист , играл И в ЦСКА е вкарал най-много голове на омразния противник, като му събираш головете и от други мачове, в които той е играл срещу "врага".
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 13 ное 2009 00:39

honda написа:Първо погледни състава на ЦСКА от онези години и ще видиш,че в никакъв случай няма голямо текучество даже напротив ЦСКА играе с почти постоянен състав -повечето от легендите на ЦСКА са играли повече от 10(!) години с червения екип . А едвали в ЦСКА са искали особено цитираните от теб футболисти - 18 годишния(тогава Гунди) и 20 годишния С.Костов се конкурират с легендите на ЦСКА съответно П.Панайотов(Гунди) и Ив.Колев и К.Янев(всеки един от които е и твърд титуляр в националния отбор),а така или иначе след 2 години ще трябва да ги върнат на "Левски"-тогава имаше едно правило,че играч от един софийски отбор може да премине в друг софийски отбор само със съгласието на двата отбора и след казармата Гунди и С.Костов автоматияно се връщаха в "Левски", а 17 годишния К.Миланов се конкурира с П.Жеков и Д.Якимов и как го виждаш?- на чие място ще играе? И ако тези футболисти са били сериозно желани в ЦСКА,то те не са били желани да играят в ЦСКА, а да не играят срещу ЦСКА защото за никой от тях определено не е имало място в ЦСКА.

Прав си , ама до някъде. Това , че не е имало място в титулярния състав не означава, че не са имали нужда и от добри резрви. Както знаеш футбола е съпътстван с контузии, наказания и добри резерви на титулярите, не означава непременно , да са тук за да не играят срещу нас.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 13 ное 2009 01:05

honda написа:Ако си ,чел внимателно всичките ми постове ,ще видиш,че сигурно 10 пъти поне съм писал,че ФК "Левски" не е бил репресиран от БКП, репресирани са били някои хора свързани с ФК "Левски",но те са репресирани за неща нямащи нищо общо с футбола. Също така доста десиденти и репресирани от комунистите са припознали "Левски" като свой клуб.
Иначе ФК"Левски" също се ползвал със солидна подкрепа от БКП - реално погледнато той втория по поддържане от БКП отбор като доказателство за това са 11-те титли (в периода 1948-1990) . Тезата на Олд дет е,че "Левски" е най-покрепения от БКП отбор- нещо с което аз категорично не съм съгласен,защото не е вярно- най-подкрепения от БКП отбор беше ЦСКА, най- просто казано доказателство за това са 26-те титли в същия период - близо 2 пъти повече отколкото всички останали отбори взети заедно. Всеки човек с глава на раменете може да си отговори кой е бил най-подкрепения отбор. Иначе съм изброил и доста други доводи. По някои от тях имаме и дискусии с теб ;) - нищо в спора се ражда истината ;)

За мен "по" и "най" е относително. Както сега, така и тогава силните на "деня" са се сменяли и в зависимост от това подкрепата е клоняла ту към едните , ту към другите. Единственото , което е било винаги в полза на ЦСКА е била казармата. Не мисля, че ако както ти твърдиш, заплатите в МНО са били по-високи от тези на МВР, е било заради ЦСКА или причината е била, за да са по-добре в ЦСКА от колкото в Левски. И не смятам, че само подкрепата от БКП е била причината за 26-те титли. Нормално е и подборът на "най-добрите " футболисти , също да е дало отражение на класирането.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 13 ное 2009 07:05

от Кашчей на 12 Ное 2009 19:52

Олд, а и колегите левскари, след като през 1985-а вашите отбори бяха разформировани, а на тяхно място създадени два нови клуба, юридически имате ли право да се наричате техни приемници?Де факто бяха сменени само имената, де юре обаче и двата отбора официално бяха закрити.Фактът, че е имало държавна намеса в случая въобще не прави този акт нищожен, защото държавата само е предложила, а решението е взето от федерацията, която е имала право да го направи.Друг е въпросът, че е смешно и тъпо, но и през съд да беше минал този казус, пак щеше да се стигне до разформироването.
Ако сега някой пич реши да направи нов отбор, с някое от двете имена, дали ще може да атакува в съда сегашните отбори?Реално погледнато, дали има дупка в закона, която ви позволява да се водите наследници на разформированите отбори и да носите техните имена?

Ще ти отговоря,но само по спомени.След скандалния мач за Купата,се свика извънредно съвещание на Политбюро на ЦК на БКП.То излезе с някакъв документ от сорта за прекратяване на извращенията във футбола и промяна имената на отборите.Точно по това решение Тодор Батков бе вкаран в управата на Левски.Взе се решение за доживотно изхвърляне на много футболисти от двата клуба от футбола.След по малко от една година те бяха реабилитирани,защото по голямата част от тях бяха национални съзтезатели,а предстоеше световно първенство.Не зная а и не съм се интересувал кой е взел това решение и какъв е юридическия казус.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 13 ное 2009 07:08

honda,престани да вадиш мои постове от преди 2 години!Казах ти хиляда пъти да не си пилееш времето напразно,а да изтичаш до библиотеката за някой документ.Твоето е само заяждане,а това говори за липса на аргументи!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 13 ное 2009 07:30

от msm на 13 Ное 2009 00:55

honda, не искам да се бъркам в диалога ви с Олд дет, но виждам, че както винаги обръщате разговора в собствената си пътека. Та, аз не съм видял никъде Олд дет да е написал (опровергавал) , че БКП не са помагали на ЦСКА. Неговата теза беше, да опровергае мита за "репресиране" на Левски от страна на БКП. Не знам защо обърнахте нещата по този начин. Май вие повече оплетохте конците, след като започнахте да търсите , кой е "по", и кой е "най".

Абсолютно си прав.Никога не съм отричал,че ЦСКА е получавал помощ преди 1989 година!Просто исках да покажа на сините адвокати,че няма какво да се правят на обидени,защото и те са получили достатъчно подкрепа в тоя период.Не напразно на няколко пъти заговорих за морал,но явно някой трябва да отвори тълковния речник,за да види за какво става въпрос ;) Не е морално да обвиняваш някой в нещо,което правиш и ти!И докато това не се разбере и не спрат тия спекулации,ще има и спор.Още повече не е морално да се говори за подкрепа от една партия за един клуб от фенове на клуб,чието ръководство през цялото си съществуване се е мъчело да бъде на гребена на политическата вълна,независимно от това кой е на власт!Сините преди 1944 година бяха монархофашисти(инициатори за фашистки поздрави,демонстрирани по време на погребението на Борис и преди мачове,тесни връзки и финансиране от Бранник),след тая година станаха комунисти(първи ведомствен клуб,приемане на Сталин,Димитров и Тито за патрони на клуба,организиране на турнир в чест на рождения ден на Сталин и качване на бюста му на Мусала,първия клуб с партийна организация! и други),а след 1989 година станаха "демократи" и мафиоти(ВИС,Чорни и Батков) :!: :!: :!: Съвсен нормално е човек да се запита,тия какви са в същност?Много пъти давайки примери за явни нарушения на закони и правила с цел вадене на дивиденти за сините(изхвърляне на 2 отбора от А група,демонстративно напускане на финал за Купата и неявяване на мач,цял отбор хванат с контрабанда на границата без да има осъдени и още куп други),съм казвал да намерят друг такъв аналог в световната футболна история!Получавам в отговор само някакви расъждения,клишета и слухове!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 13 ное 2009 08:41

msm написа: За мен "по" и "най" е относително. Както сега, така и тогава силните на "деня" са се сменяли и в зависимост от това подкрепата е клоняла ту към едните , ту към другите. Единственото , което е било винаги в полза на ЦСКА е била казармата. Не мисля, че ако както ти твърдиш, заплатите в МНО са били по-високи от тези на МВР, е било заради ЦСКА или причината е била, за да са по-добре в ЦСКА от колкото в Левски. И не смятам, че само подкрепата от БКП е била причината за 26-те титли. Нормално е и подборът на "най-добрите " футболисти , също да е дало отражение на класирането.

Вече съм писъл, че причина за успеха на ЦСКА е от една страна подкрепата на управляващите,която е дала възможност на ЦСКА да предлага най-добрите условия( и битови и финансови) и съвсем резонно да привлича най-добрите футболисти в България. От друга страна е много добрата и професионална работа на редица много добри футболисти и треньори,която е довела и до редица международни успехи ,който нито имам право нито желание да отрека. И втората причина за успеха не трябва в никакъв случай да се подценява,защото дори и да събереш най-добрите футболисти,това не е гарнция за успех и при неправилна работа ,дори един отбор пълен със "звезди" може да не постигне успехи- примери колкото искаш- "Реал"(М), "Челси", "Ман.сити".

Върни се в “ЦСКА”