"Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: ЦСКА взима "Армията" за 20 години

Мнениеот pomiqrat » 02 мар 2010 22:12

Lyubaka01 написа:
Old_death написа:Lyubak,не трябва да се стига до мерене на сивото вещество,защото собственото количество може да се окаже недостатъчно.Искам да те питам нещо,но преди това ще ти разясня че съм отрасъл до стадион Локомотив и съм живял в 10-ти блок на Свобода от 1965 до 1988 година.Това ти го казвам за да не започнеш да ми говориш някакви небивалици ;) Присъствал съм на строежа на тоя стадион и те питам чия собственост е той?Стадиона бе строен от държавата.Преди това бе на държавата и чрез нея го ползваше Локомотив.Сега чия собственост е?Внимавай с отговора.Можеш да ми кажеш че е собственост на клубът,но тогава ще ми обясниш как и по какъв начин е даден на Гигов за да го ползва клубът.Може да ми кажеш че все още е държавен.Тогава и при вас съществува същия въпрос,както пред нас.Защо ще плащаме ремонтите на чужд имот!Относно инвеститорите мога да ти кажа следното.Няма проблеми да се привлекат чуждестранни инвеститори,стига да ги убедиш че ще има изгодна възвращаемост на инвестициите им.Фирма Титан има тясни връзки с арабски консорциум,даже се говореше че работят изключително с тяхни пари и са представители на арабите за България.От тая гледна точка е напълно възможно да са истина думите на Борисов,че парите са обезпечени.Остава открит въпроса дали държавата ще прояви воля да свърши работата си.Аз мисля,че тя няма да си мръдне пръста и тия приказки за 20 годишна концесия са хвърляне на прах в очите.За такъв срок не може да се върне такава инвестиция и ми се струва,че това са залъгалки за да имат после оправдание.Ако Титан се съгласят на такъв срок за концесия,значи са малоумници!

Не знам какви точно небивалици очакваш да ти говоря за нашия стадион, но ще ти кажа накратко какво знам за него-стадионът е пълна трагедия откъм собственост-според слухове, които съм чувал, доскоро не го е имало въобще в регистрите на общината :shock: ( в темата за стадиона в нашия форум haiobaio спомена, че от 2г. присъства там). Доколкото знам, към момента е общински, но пак същия съфорумец казва, че има и част, която е частна собственост. Със сигурност обаче не е на клуба, респ. на Гигов. При какви точно условия ФК ЛОКОМОТИВ ползва стадиона-не знам-предполагам, че с/у някакъв символичен наем. И тук идва това, което ти явно не си разбрал-абсолютно НЕ съм противда се дадат стадионите на клубовете на концесия(не само за ЛОКОМОТИВ, но и за Цска, Левски, въобще за всички), но само при условие, че съответният собственик се задължи да не променя предназначението на съоръжението и да направи съответните инвестиции. Пак казвам-дай Боже всеки клуб(вкл. и Цска) да намери инвеститори и да си построи нов стадион, защото е близко до акъла, че с тия пропаднали бази до 10-тина години ще се наредим сред "велики" футболни сили като Андора, Лихтенщайн и Фарьорски острови...
Лошото обаче е, е верочтността да се намерят такива инвеститори е минимална. Колкото до това, което са казали шефовете на Титан, е, по ред причини не бих приел думите им на доверие(не че те ще се притеснят сериозно от това ;) ).

При положение, че стадионът е нямал нотариален акт (ако е вярно) Гигов до сега щеше да е взел стадиона по давност благодарение на държането на веща при добросъвестно владение чл.78 от закона за собствеността
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: "Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Мнениеот za nas e toj religiq » 02 мар 2010 22:18

PFC Litex написа:
Кашчей написа:Дразниш ме с математиката си: 2х15=30 плюс още три нули прави 30 000 м2,което прави 30 декара.Май настина си бил слаб в математиката, за твое съжаление.Колкото и да се опитваш да ме убеждаваш, че е нормално да си подари терен, с размери на две футболни игрища плюс паркинг, на частна фирма, в най-скъпият район на София, в парк, няма да го направиш.

След като не мина номерът с АС-23, сега се ползава друг, та дано се хванат повече риби на него:това е моето виждане по въпроса-опипва се почвата по друго направление.

Явно е че се хващаш на иронията ми.
Терен има, и стадион ще им, и парка няма да бъде засегнат.
Аз се радвам да се появи ново съоръжение там.
Дано повечето клубове направят същото.

Утре държавата решава да направи тя всичко там и да го дава под наем и какво правим.......?

Абе кво се опитваш да му обясняваш, аз се отказах :) Явно интелекта му е доста над нашето ниво и му обясняваме всички прекалено простовато за да ни разбере :mrgreen:

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 02 мар 2010 22:23

pomiqrat написа:
bobonikolov написа:
temerut написа:Не ми е работа да се меся,ама като се пускат партенки и се заблуждават фенове,макар и на противника,не е лошо да се повдигнат някои въпроси,пък самите фенове да си разсъждават после кое е истина и кое,не е.
Да се върнем малко назад. Прословутия макет ли е,проект ли е,който размахват в момента е от времето на Божков,даже тогава бяха 3 проекта,включваха и " червено знаме" и Панчарево.И той беше готов с парите,а предполагам ще се съгласите,че е имал и лостовете да натисне властимащите,за да си уреди концесията.Нали не си мислите,че Божков е щял да хвърля кинти за бази на ДЮШ,обаче,без да са му гарантирани хилядите декари за строеж в Борисовата градина.Ясно е,че от стадион само,не се печели и не се връщат инвестиции.Ще има и магазини,ще има и казина,сигурно и хотел ще има.И в това няма нищо лошо,разбира се,дал е човека,очаква във времето нещо да му се върне.И тук изниква голямото НО ! Но в Борисовата градина,не Божков,не Лупи,ами султана на Бруней да дойде,никой няма да му разреши да си вдига стоманобетонните конструкции.Божков го разбра и си би камшика.Томов го знаеше,ама той никога не е имал за цел нещо да изгражда,той беше там,за да си лапка.Титан също го знаят много добре и затова се въздържат от гръмки изявления,а подхвърлят по някоя троха на Ченчев и компания и тия вдигат шум до небесата за строежи на стадиони и подобни щуротии.
Целта е да се сключи концесия,за да не се плаща наем на Министерството на спорта.Което е напълно нормално и в реда на нещата,мисля.Дават някакви пари хората за отбора,поддържат съоръжението,нормално е да искат да намалят разходите.Но да се говори за нов стадион,за нова база и т.н. е шум за ушите на наивниците.

Първо този макет е съвсем нов и не е нито от Божково нито от Томово време.Второ няма логика обекта да се дава на концесия само за да се спести наема.Това няма как да стане най-малкото зашото за тази концесия се плащат няколко милиона от една страна и от друга трябва да има изготвен инвестиционен план,на базата на който да се сключи концесионния договор.Този план ЗАДЪЛЖИТЕЛНО включва модернизация на съоръжението.Най-малкото отклонение от него води до прекратяване на договора.Никой няма да рискува да загуби нещо,в което през годините е вложил милиони само заради тази глупост.Освен това шом има стадион в Борисовата градина и територията е в ПУП на София проблем при издаване на строително разрешително не би трябвало да има.Борисовата градина не е защитена зона,че да не може да се строи там.Колко паркове и градини в София изчезнаха по тая схема.Единственият проблем може да дойде от природозащитни организации.
Ето Божков и Томов кой макет използваха:
Изображение

Ще ме разплачеш с тоя макет. Скоро, за да гледаме футбол ще трябва да се научим да използваме парашути, защото като гледам по друг начин няма да може да се влиза на стадиона. :mrgreen: 20+10 означава, че ако си изпълняват задълженията в договора годините стават автоматично 30

Maй не си прочел какво съм налисал.Това е стар макет и с него НЯМА да се кандидатства.За тези,които не искат да е в центъра-ако е в края на градапо-удобно ли ще вие да отивате на мач?Ще ви е приятно ли да пътувате 30-40 минути,та ако не и час до там, да изгорите бензин,който би ви стигнал да отидете с него примерно от София до Благоевград?Не мисля.Освен това не си ли задавате въпроса,че дори и да успеят да построят стадион извън София той ще бъде само губещ?Аз не знам кой ще отиде,когато няма мач в моловете там или в ресторантите.Като няма клиенти там и като има 2-3 пъти мач на седмица там съоръжението е губещо,което значи че проекта е нерентабилен и съответно безсмислен за строеж.Ще ме контрирате,че така е в нормалните страни.Обаче България не е нормална страна и съм се убедил,че редица западно-европейски,та ако щете и американски идеи,които се реализират успешно там тук просто нямат почва.Европееца може да задели 10 евро да си сложи бензин в колата и да иде до стадиона я за мач я на пазар,но българина не може.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2010 22:24

pomiqrat написа:
bobonikolov написа:
temerut написа:Не ми е работа да се меся,ама като се пускат партенки и се заблуждават фенове,макар и на противника,не е лошо да се повдигнат някои въпроси,пък самите фенове да си разсъждават после кое е истина и кое,не е.
Да се върнем малко назад. Прословутия макет ли е,проект ли е,който размахват в момента е от времето на Божков,даже тогава бяха 3 проекта,включваха и " червено знаме" и Панчарево.И той беше готов с парите,а предполагам ще се съгласите,че е имал и лостовете да натисне властимащите,за да си уреди концесията.Нали не си мислите,че Божков е щял да хвърля кинти за бази на ДЮШ,обаче,без да са му гарантирани хилядите декари за строеж в Борисовата градина.Ясно е,че от стадион само,не се печели и не се връщат инвестиции.Ще има и магазини,ще има и казина,сигурно и хотел ще има.И в това няма нищо лошо,разбира се,дал е човека,очаква във времето нещо да му се върне.И тук изниква голямото НО ! Но в Борисовата градина,не Божков,не Лупи,ами султана на Бруней да дойде,никой няма да му разреши да си вдига стоманобетонните конструкции.Божков го разбра и си би камшика.Томов го знаеше,ама той никога не е имал за цел нещо да изгражда,той беше там,за да си лапка.Титан също го знаят много добре и затова се въздържат от гръмки изявления,а подхвърлят по някоя троха на Ченчев и компания и тия вдигат шум до небесата за строежи на стадиони и подобни щуротии.
Целта е да се сключи концесия,за да не се плаща наем на Министерството на спорта.Което е напълно нормално и в реда на нещата,мисля.Дават някакви пари хората за отбора,поддържат съоръжението,нормално е да искат да намалят разходите.Но да се говори за нов стадион,за нова база и т.н. е шум за ушите на наивниците.

Първо този макет е съвсем нов и не е нито от Божково нито от Томово време.Второ няма логика обекта да се дава на концесия само за да се спести наема.Това няма как да стане най-малкото зашото за тази концесия се плащат няколко милиона от една страна и от друга трябва да има изготвен инвестиционен план,на базата на който да се сключи концесионния договор.Този план ЗАДЪЛЖИТЕЛНО включва модернизация на съоръжението.Най-малкото отклонение от него води до прекратяване на договора.Никой няма да рискува да загуби нещо,в което през годините е вложил милиони само заради тази глупост.Освен това шом има стадион в Борисовата градина и територията е в ПУП на София проблем при издаване на строително разрешително не би трябвало да има.Борисовата градина не е защитена зона,че да не може да се строи там.Колко паркове и градини в София изчезнаха по тая схема.Единственият проблем може да дойде от природозащитни организации.
Изображение

Ще ме разплачеш с тоя макет. Скоро, за да гледаме футбол ще трябва да се научим да използваме парашути, защото като гледам по друг начин няма да може да се влиза на стадиона. :mrgreen: 20+10 означава, че ако си изпълняват задълженията в договора годините стават автоматично 30

поздрави за поста!

Сега, имам възможност да получа елементарни познания по 3D архитектура.ще се възползвам, за да направя един нов проект на ЦСКА, заедно с надземният им, на етажи паркинг

Е, няма да има инфраструктура и канализация, но кой го вълнуват подобни дреболии пред шанса да има разкошен стадион... който няма част от изискванията за лицензиране
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 02 мар 2010 22:25

pomiqrat написа:
bobonikolov написа:

Изображение

Maй не си прочел какво съм налисал.Това е стар макет и с него НЯМА да се кандидатства.За тези,които не искат да е в центъра-ако е в края на градапо-удобно ли ще вие да отивате на мач?Ще ви е приятно ли да пътувате 30-40 минути,та ако не и час до там, да изгорите бензин,който би ви стигнал да отидете с него примерно от София до Благоевград?Не мисля.Освен това не си ли задавате въпроса,че дори и да успеят да построят стадион извън София той ще бъде само губещ?Аз не знам кой ще отиде,когато няма мач в моловете там или в ресторантите.Като няма клиенти там и като има 2-3 пъти мач на месец там съоръжението е губещо,което значи че проекта е нерентабилен и съответно безсмислен за строеж.Ще ме контрирате,че така е в нормалните страни.Обаче България не е нормална страна и съм се убедил,че редица западно-европейски,та ако щете и американски идеи,които се реализират успешно там тук просто нямат почва.Европееца може да задели 10 евро да си сложи бензин в колата и да иде до стадиона я за мач я на пазар,но българина не може.
Последна промяна от bobonikolov на 02 мар 2010 22:26, променено общо 1 път.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 02 мар 2010 22:25

Не знам дали някой вярва на баснята за стадиона - на кого му е притрябвало да строи стадион ,който ще се пълни на 50% има няма 5 пъти в годината и я се съберат общо 100 хил годишно,я не. Това за чуждестранни инвеститори желаещи да инвестират 100 мил. евро в стадион в България и то в условията на световна криза за мен е меко казано забавно. Цялата тази истерия ,която се разгаря да се сложи ръка върху един много апетитен парцел в центъра на столицата. От който стадион отговарящ на всички изисквания я стане ,я не,но МОЛ, хотел и паркинг ще стане.
Само да не стане като стадиона на "Черноморец" в Бургас или на "Черно море" във Варна,като там Митко Събев и ТИМ съответно имат (поне официално) доста повече пари от "Титан"
Иначе успех в начинаето и дай Боже да се реализира- най-искрено пожелавам всички отбори да се сдобият с модерни стадиони.

naskocska
Контакти:

Мнениеот naskocska » 02 мар 2010 22:33

Кашчей написа:
naskocska написа:Какво сте се хванали с тези 80 декара ??? Какви са тези декари,за какво ??? Цялата площ на мястото ли е 80 декара,застроената площ ли е 80 декара , само стадина ли ще е 80 декара ??? Някой да не е виждал вече подписаният договор че да спори тук ???
Ако решат да вдигнат на 80 декара площ една сграда 500-600 метра висока , това 80 декара ли е или повече ;) ;) ;)
Взел някой тук архитект да ми се пише,що на ЦСКА , а на левски не.Ами ЦСКА са си уредили документите ще почват,другите след тях ако искат.

Стадионът, като игрище, на колко метра над кота 0 ще го вдигате?

Ясноооо нищо конкретно неможеш да кажеш по въпроса и съответно малко глупости.На колко метра щял да е стадиона ли - ами на 237 метър до 259 . Сега доволен ли си ??? ама с това на кой въпрос се отговори ??? Какви са 80-то декъра , за какво ??? Нали си специалист , ние нищо не разбираме.

naskocska
Контакти:

Мнениеот naskocska » 02 мар 2010 22:36

honda написа:Не знам дали някой вярва на баснята за стадиона - на кого му е притрябвало да строи стадион ,който ще се пълни на 50% има няма 5 пъти в годината и я се съберат общо 100 хил годишно,я не. Това за чуждестранни инвеститори желаещи да инвестират 100 мил. евро в стадион в България и то в условията на световна криза за мен е меко казано забавно. Цялата тази истерия ,която се разгаря да се сложи ръка върху един много апетитен парцел в центъра на столицата. От който стадион отговарящ на всички изисквания я стане ,я не,но МОЛ, хотел и паркинг ще стане.
Само да не стане като стадиона на "Черноморец" в Бургас или на "Черно море" във Варна,като там Митко Събев и ТИМ съответно имат (поне официално) доста повече пари от "Титан"
Иначе успех в начинаето и дай Боже да се реализира- най-искрено пожелавам всички отбори да се сдобият с модерни стадиони.

И кой ще остави така нещата ??? Държавата ще стои и ще гледа само острани.Няма стадион ама нали МОЛ направиха хората,стадиона после :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Има си договор(ще си има по-точно) там ще си пише къде ще е стадиона,къде МОЛ-а и кое без кое неможе.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2010 22:54

za nas e toj religiq написа:
PFC Litex написа:
Кашчей написа:Дразниш ме с математиката си: 2х15=30 плюс още три нули прави 30 000 м2,което прави 30 декара.Май настина си бил слаб в математиката, за твое съжаление.Колкото и да се опитваш да ме убеждаваш, че е нормално да си подари терен, с размери на две футболни игрища плюс паркинг, на частна фирма, в най-скъпият район на София, в парк, няма да го направиш.

След като не мина номерът с АС-23, сега се ползава друг, та дано се хванат повече риби на него:това е моето виждане по въпроса-опипва се почвата по друго направление.

Явно е че се хващаш на иронията ми.
Терен има, и стадион ще им, и парка няма да бъде засегнат.
Аз се радвам да се появи ново съоръжение там.
Дано повечето клубове направят същото.

Утре държавата решава да направи тя всичко там и да го дава под наем и какво правим.......?

Абе кво се опитваш да му обясняваш, аз се отказах :) Явно интелекта му е доста над нашето ниво и му обясняваме всички прекалено простовато за да ни разбере :mrgreen:

Като ви чета излиянията, сам се чувствам повече в интелект :mrgreen:
Когато ми кажат, че при строителство, независимо на какво, няма засягане на терен, несвързан със самото строителство, аз просто оставам безмълмвен пред геният, родил тази мисъл.
Особено, ако трябва да се изравнява терен.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 02 мар 2010 22:56

naskocska написа:
honda написа:Не знам дали някой вярва на баснята за стадиона - на кого му е притрябвало да строи стадион ,който ще се пълни на 50% има няма 5 пъти в годината и я се съберат общо 100 хил годишно,я не. Това за чуждестранни инвеститори желаещи да инвестират 100 мил. евро в стадион в България и то в условията на световна криза за мен е меко казано забавно. Цялата тази истерия ,която се разгаря да се сложи ръка върху един много апетитен парцел в центъра на столицата. От който стадион отговарящ на всички изисквания я стане ,я не,но МОЛ, хотел и паркинг ще стане.

И кой ще остави така нещата ??? Държавата ще стои и ще гледа само острани.Няма стадион ама нали МОЛ направиха хората,стадиона после :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Има си договор(ще си има по-точно) там ще си пише къде ще е стадиона,къде МОЛ-а и кое без кое неможе.

Честно ,вярващ ли че държавата следи много внимателно дали се изпълняват договорите ;) . Аз лично нямам впечатления концесиите да се изпълняват- аз лично не съм видял концесионен договор да е изпълнен на 100%. Или въобще не се изпълняват ,или започват да се изпълняват общественното внимание към сделката спада и след 1-2 години концесионера отива при държавния служиител(предварително обработен ;) ) и "аман -заман тези условия на договора са неизпълними да прерагледаме договора,ще има и за теб ;) " и така договора се прераглежда. Точно "Титан" е пример за коректно изпълнение на договори за концесия :mrgreen: - пример Варна е заприличала на град ,който току-що е бил бомбардиран(макар,че там не са само те концесионери)
Ако държават сключваше само изгодни за обществото договори нямаше да сме на това състояние.

Върни се в “ЦСКА”