delqnski47 написа:Кашчей написа:
Въпрос без класификации...
Възможно ли е отбор да съществува самостоятелно, без клуб, или някакво дружество (не е задължително да е търговско) да го представлява? Би ли ни посочил един такъв отбор, който участва в някое първенство у нас, Европа или някъде по света?!
Това което питаш е от компетененцията на хората,които съставят законите в съответната държава по принцип.Аз питам за титлите и успехите,които уж се водят актив на дружеството.И аз питам дали е така.Не само пасивите,но и активите са важни на едно дружество.Не бива да го забравяме.Знаеш ли какво се случи в момента?Случи се така че някой позволи ПФК ЦСКА АД да има задължения повече от собствената му себестойност.Я ми кажи как аз ще отида в някоя банка и ще поискам да ми дадат 10 милиарда?Историята е същата и тука.Всичко това ми прилича на умишлен фалит или разни сериозни дупки в законите.ЦСКА не струва толкова колкото са му задълженията,но струва все пак нещо(някаква част от тези задължения) и това не бива да го забравяме също.ГГ дано да го взел това предвид.
Наистина ли смяташ, че това, което питам е от компетенцията на законодателите?! И да, успехите на един клуб са негови спортни активи, които не се измерват с пари. Аз не виждам някой от инакомислещите тук (включавам и себе си) да отрича, че фалиралият вече ЦСКА бе управляван лошо, погрешно, възможно е и нарочно да е било така. Изпитвам леки съмнения, че от ТИТАН-АС просто така прежалиха 20 млн., но е факт, че го направиха. Изпитвам и силни съмнения, че феновете не виждате своята вина, заети постоянно да се борите срещу някого и нещо, и искащи непременно титлата и КБ всяка година, защото така сте свикнали от времето на соца, когато правилата бяха други.
И да се върна отново на моят въпрос:
Би ли посочил един случай, когато е написано или казано "Отборът ЦСКА-София(Левски, Лудогорец, Ботев и т.н.)" , а не "Отборът
НА ЦСКА-София (Левски, Лудогорец, Ботев и т.н.)"! Няма отбор без дружество, освен в махалата и в "Каменица фен купа"! Може да има дружество без отбор, просто регистрирано и не извършващо никаква дейност, но отбор без дружество няма. Тези две понятия са взаимно свързани, като сиамски близнаци са и смъртта на едното обикновено води до смъртта на и на другото, а смъртта на дружеството води неминуемо до смъртта на отбора и няма как да е иначе и не зависи от законотворците, нито у нас, нито по света.