Мнениеот Udoji90 » 14 сеп 2013 12:05
Слаб мач за отбора - в някои от многото срещи, които досега не спечелихме, играхме по-добре, отколкото вчера. И през двете полувремена нашите чакаха "Пирин" да създадат опасност пред вратата ни, за да започнат да играят. Така първото полувреме 20 мин. спахме, докато почти не ни вкараха от над 30 метра, та чак след това създадохме някои опасности, но така и не уцелихме вратата. През 2-рата част чакахме само минутка-две за пропуск на домакините, за да се стреснем и още с първата атака да си спечелим дузпа. (Иначе гледам, че някои "капацитети" пак имат претенции за дузпата, която си беше съвсем правилна - Марсиньо си преодоляваше защитника, ако не беше ръката му там. Даже самият играч си знаеше, че е направил нарушение.) И след гола вече започна пълна лигавщина. Не е пресилено да кажем, че домакините заслужаваха Х.
Ако трябва да говоря персонално за играчите, бих казал, че Сидибе свали доста топки и пресираше доста ефективно, като предизвика доста грешки у защитниците на "Пирин". За съжаление нямаше достатъчно подкрепа. Хауърд обаче ме разочарова с прекалената си пасивност и нежелание да поеме инициативата. Янчев беше очевидно по-добрият от двамата ни опорни халфове. Косоко беше добре пазен винаги от 2-3 (понякога дори 4) души и не можа да създаде много опасности. Защитата беше видимо колеблива без Менди - Апостола да ме извинява, обаче от доста време не е за титуляр. Този път и Милисавлевич допусна повече грешки - скоро очаквам Фо-Поре да се наложи на левия бек, а сърбинът да играе по-често като крило.
Общо взето съм доволен само от победата, защото ни е едва втора и при това положение се оказва доста ценна на този етап. Играта никак не ми хареса, но честно казано понякога е по-добре да бием по този начин, отколкото да целим гредите и да правим Х-ове.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...