petkan написа:Искам си Акаунта написа:Категорично изразявам несъгласие да се правят всякакъв вид транспаранти , плакати , флагчета и всякакъв друг вид рекламни и пропагандни материали върху всички познати на науката носители , които съдържат фразата "In sharks we trust" , до изясняване размера на обезщетението за носителя на авторските права върху конкретната фраза![]()
Сега сериозно - беше обявено , че ще се търси някаква аналогия с "английския сектор" . Изхождайки от тази позиция смятам , че е крайно неуместно да се слага някакво лого на транспаранта . Лично за мен , освен че сегашната емблема с котвата и рибата със зурла си е абсолютен кич , се явява и символ на разделението на фенската маса . Аз ... и не само аз , а още доста хора ще се дистанцираме от всяка идея която би събрала на едно място сегашната емблема и всичко напомнящо за "английския сектор" . Според мен трябва ясно да се наблегне , че въпросните хора , стоящи зад транспаранта , от една страна нямат желание да ги припознават като част от "твърдата агитка" на отбора , от друга страна се явяват като мост между поколенията . Ползването на която и да е от емблемите , сегашна или предишни , ще изневери на основното послание - Черноморец е на Бургас , не на някой временно водещ се за президент на клуба .
Акаунте, фразата "In sharks we trust" всички от този форум вече сме ти я признали за твоя, но запази ли я в Патентното Ведомство? Има и доста гости следящи събитията във форума ни. Светът е голям и крадци дебнат отвсякъде
![]()
Сега и аз сериозно. Приемам идеята ти да не слагаме лого в средата, но като отхвърляш едно нещо, барем предложи другоВярвам, че ще измислиш нещо подходящо, както направи и с "фразата"
Ако съм разбрал правилно всичко написано - флага трябва да изобразява приемственост , същевременно да не се конкретизира точно един отбор , а "Черноморец" като идея ... Което означава не само новата емблема , а никакви емблеми . Освен това , след мача с Ботев долових желанието на повечето съфорумци да се разграничат от някои индивиди от "твърдата агитка" . За съжаление решението за въпросните индивиди , трябва да се вземе от самия фенклуб . А доколкото разбирам - тези индивиди имат по-специален статут ... така , че по скромното ми мнение , "форумния фенклуб" трябва да се разграничи от официалния такъв . Значи , флага трябва да е и нещо различно от това което те използват . Търсената аналогия с английския сектор ... като идея не е лоша ( макар , че веднага се сещам за няколко индивида които ще са в твърда опозиция ) , само че тя трябва да е ненатрапваща . Примерно флага може да е разделен на две по диагонал . Едната половина да е английския флаг , който плавно ще премине в син такъв . Всъщност , няма да е зле , ако някой може да качи флаговете ползвани през годините , за да може да се "откраднат идеи оттам" .