Мнениеот Капитана » 10 мар 2013 23:19
Провокиран съм да напиша това мнение от множеството писания по пресата, в които се коментира единствено и само играта на ЦСКА в този мач, а не се набляга на това какви играчи използва Черноморец, при какви условия и какво постигна като игра (резултатът - за статистиката). Този полусезон ще бъде много по-различен от останалите, които изминаха под ръководството на Митко Димитров. Правим подмладяване на състава срещу два отбора с изключително високо самочувствие и високоплатени играчи - повечето с много международен опит.
Може да ви изненадам, но за мен това е един от най-хубавите мачове на Черноморец напоследък. Аз съм доволен от футболистите - от повечето. Този мач изобилстваше с неизпълнени тактически задачи и на моменти хаос и от двете страни. Хаосът при Черноморец беше по-малко, а изпълнителите - по-млади. Няма да се спирам на разградения двор на ЦСКА в този мач и факта, че играят само с един истински полузащитник, но за сметка на това бих искал да ви предоставя скромното си мнение за играта на футболистите от Черноморец.
Колев - 6
При него всичко освен чиста мрежа е лош мач, тъй като очакванията към него са големи и това е нормално, имайки предвид опита и качествата му. За съжаление той загуби много от формата си и това се крие в зимната ИГРОВА подготовка, но не искам да навлизам в подробности, защото този отбор си има треньор и много хора на заплата. Да, голът е наполовина негов, но е факт, че това е изключително неудобна за спасяване ситуация - срещу слънцето, неочаквано загубена топка, бека и крилото, които отговарят за зоната - зрители. Все пак той имаше и много добри намеси и спасявания. Като цяло ми хареса и съм сигурен, че ще намали съвсем скоро грешките до минимум.
Филипов - 4
Само три думи - Поморие, Созопол, Несебър - да си избира!
Това не може да е професионален футболист. Дадоха му се достатъчно шансове и проблясъците бяха прекалено малко и то само в офанзивен план. Ако ще играе още в Черноморец, да се пуска само в домакински мачове с отбори, които играят в защита, иначе си е откровен автогол.
Дянков - 6
Сърцат, както винаги, но с времето започва да губи от бързината си, за съжаление. Все пакдобре организираше централната защита, когато имаше тази задача. Не мисля да се спирам много на свободния удар, но е факт, че преди подобно положение се общува с играчите около топката, а не се забива главата и всеки в своята посока. Тази комична ситуация е негова и на треньора.
Терзиев - 8
Много ми хареса желанието му. Започва да се чувства като лидер на отбора. Получи офанзивни функции в края на мача и показа много по-голяма находчивост от гредата Преслав. Да, ако беше оставил топката можеше да има друго развитие, но самото желание е за адмириране. В защитен план безупречен и борбен. Много добре!
Пехливанов - 7
Приятната изненада за мен в този мач. Не очаквах да играе с такова самочувствие и то в тази зона. На моменти се налагаше да променя позицията си и се справи много добре. Пазеше със самочувствие играчи, които са с несравнимо по-голям опит и ЗАПЛАТА. Обезличи ги.
Стоянов - 7
Играе с голямо самочувствие - отправи чудесен удар, направи много добър пробив за положението на Траянов. Зоната му беше сигурна. Доволен съм от него.
Паланков - 7
Тошко е в много добра форма. Имаше няколко "дърводелски" паса, но показва голямо желание, постоянно влиза в единоборства. Първият гол стана в зона, където трябва да се подвизава и той, но там бяхме натрупали много играчи и не можем да търсим вината у него. Един от най-добрите му мачове.
Цонков - 7
Като цяло добър мач и на двамата полузащитници от тази зона. След картона загуби малка част от агресията си, но успяваше да покрива пространството, за което е сложен на терена.
Траянов - 7
Имаше много отговорна задача да подпомага комуникацията между отделните линии и ме изненада приятно с издръжливост. Това е много полезен играч, който позволява голяма тактическа свобода. В този мач видях същия Ванче, който помня от преди години и се надявам да може да задържи формата.
Ангелов - 6
Не е готов за подобни мачове. Лесно губи единоборства, не обича да се връща, а когато го направи, показа неопитност и си заработи картон за глоба. Познавам много добре възможностите му и съм сигурен, че в домакински мачове може да започне да друпа игрови опит. Едва ли щеше да започне при друг здрав наличен нападател.
Арно - 6
За съжаление не мога да му поставя по-висока оценка. Беше използван като втори нападател, поради факта, че му липсва игрови ритъм, но не направи всичко, както се очакваше. Партньорът му в атака беше също изключително блед - показателно е кой създаде опасните ситуации в този мач. Може да бъде ползван и на върха на атаката и точно там му е силата - ако е здрав, миля че ще радва почитателите на Черноморец.
Дрянов - 8
С удоволствие още една добра оценка за единствения нападател (беше ползван като такъв), който се забелязваше на терена в синьо през първото полувреме. И той си заработи глупашки картон. Понрави се с хъс и много голямо самочувствие. Направи няколко положения подобаващи на играч от А група. Бих желал да го видя отново на терена в следвашия мач.
Йорданов - 4
Продължение на функцията греда от мача с Левски - 0 единоборства, 0 високи топки, 0 удара - една кръгла двуметрова нула. Подготви ли се Арно, този играч няма място в отбора с подобни изяви.
Юсеф - 7
Започва да изчиства играта си от грешки и ще бъде изключително интересен, когато отборът заиграе с две равностойни крила. За съжаление нямаше място в този мач, защото рядко използвахме крилата, поради липсата на съответните футболисти.
Имаше няколко неща, които не ми харесаха в постройката на отбора, но наистина няма избор. Този мач беше добър за Черноморец въпреки загубата. Терзиев най-вероятно няма да пропусне следващия мач, а Арно ще изиграе цяло полувреме, така че нещата бавно ще се нормализират. Проблемите с десния бек и нападателя ни са основни в момента - по-важни от тоалния недоимък по крилата. Вярвайте в отбора си и го обичайте!