Някои от нещата вече не са актуални, но други са в това съобщение, пратено пак на 05.02.2011:
- Поради огромния интерес добре би било деня на отворените врати да стане 2 пъти годишно - един път напролет и един път през есенния полусезон
-Добре е с цел популяризирането на фенмагазина да има промоции стимулиращи хората да идват по-често и да следят тези промоции, хората често искат да закупят нещо, но не се решават да направят покупката докато нещо не ги накара да направят в точно определен момент. И тъй като извънсезонното време (без официални мачове) е адски дълго, съответно и посещаемостта на магазина, една промоция като топки на цена от 5-10 лева би стимулирало доста деца да дойдат
-По-активно организиране и на концерти, бенефисни мачове и контроли с атрактивни западни отбори би се отразило също добре на посещаемостта на стадиона, както и приходи от наеми и евентуални тв права от контроли с отбори
като Щутгарт и Лацио например
- Посещения на играчи на отбора на срещи на други бургаски клубове носещи марката Черноморец (плуване,водна топка, баскетбол,бокс и т.н.) с цел утвърждаване на марката Черноморец като емблема на града...
-създаване на форум към официалната страница на отбора с цел по-близък контакт на феновете с ръководството, отбора, както и помежду самите фенове
- повече информация на сайта за клубни легенди като Руси Гочев, Иван Притъргов, Тотко Дремсизов, Делиминков, Тодор Райчев, братята Маджарови и т.н. Доста от феновете са деца и не знаят кои са легендите на клуба, които са прославяли града и клуба през годините.
- Продължаване на благотворителната дейност, така се продължава усещането че клуба е социално отговорен и социално активен (например какво хубаво да се съчетае тази дейност със едно спонсорство на спортното училище в града - може да е със футболни топки, екипи или от каквото имат нужда след консултация със директора/ката на училището).
- Добре е да има и футболна паралелка във спортното училище спонсорирана от клуба, както доколкото знам има такава спонсорирана от ФК Нефтохимик и децата се разкарват по целия център със спортни екипи и раници на този клуб.
- Намиране на още спонсори (въпреки кризата), които да подпомагат клуба (може и във съвместни действия за благотворителност, както например кампанията на данон и бербатов - 5% от покупките отиват за ремонт на детски площадки)
- По-богат избор от фен артикули (отделно скоро мога да дам конкретни идеи)
Ами да не ставам много нахален ще спра дотук, знам че някои неща са добри като идеи, други не чак толкова, а трети просто няма как да станат, но ще се радвам поне да бъдат разгледани внимателно, а аз ако има интерес съм винаги готов с още идеи и с удоволствие бих ги споделил
И оттогава насам нивест, ни стон..