Ремонт на стадион Тича

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Vladislav
Контакти:

Re: Ремонт на стадион Тича

Мнениеот Vladislav » 16 юни 2017 20:42

greenpeak написа:
yavorescu написа:Едно от моите пиленца ми каза, че са "спестени" едни 200,000 лв чрез дренажната система -- изградена е по най-некадърния и най-евтиния начин, за да може да си ги цункат тия парички.

Не се чуди ако се окаже вярно.
Тревата докараха ли я? Някой знае ли каква е ситуацията в момента?

Чакаме тревата като говеда. По- добре да джиткаме на халвата. И на тъмно.

sicilianecat
Контакти:

Мнениеот sicilianecat » 16 юни 2017 21:08

yavorescu написа:Едно от моите пиленца ми каза, че са "спестени" едни 200,000 лв чрез дренажната система -- изградена е по най-некадърния и най-евтиния начин, за да може да си ги цункат тия парички. Правен е анализ на валежите във Варна като интензивност и периодичност и са стигнали до извода, че може да се мине метър и с много по-кьопава дренажна система. Информацията е от лице, заемащо ръководна длъжност във фирма-подизпълнител (или изпълнител, не разбрах точно).

Важно: Информацията НЕ Е проверена чрез друг източник и дори този източник не може да се счита за "първа ръка", защото не ми е предадена лично. Ще се опитам да се докопам до повече факти -- най-вече да удостоверя дали въпросното лице е наистина такъв, за какъвто се представя. Не ми стана ясно дали изпълнителя ще усвои спестените средства, или наш Маринчо/Шабанчо.

Никъде не се видя да слагат отводинителни тръби под терена,, за това вече се писа в един друг форум, където почти всеки ден се споделят новини и снимки за ремонта, може и да си прав за жалост...Естествено, че трябва да се спестят пари, как иначе, хубава работа, ама българска.
То дренажът е най-важното за тоя терен, който никога не го е имал, след това ако решат да сменят нещо, ще сменят само пластовете чимове, а те ако са направили калпав дренаж, нямам думи просто. Не знам какви анализатори са, ама явно парата е била приоритет в анализирането им, виждаме, че климатът става различен, има своите аномалии и вероятно още ще се променя, не могат да предвидят какъв ще е след години, едно нещо трябваше да направят като хората за дълго време напред.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 17 юни 2017 03:06

Анализа им просто не струва! Пролетта и есента, когато са най-натоварените с мачове месеци падат и най-тежктие валежи! Особено месеците април и май, порои та се не види, понякога като в тропиците е тук. Без нормален дренаж блатото е готово :idea:
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 17 юни 2017 16:41

Аз съм на същото мнение. Във Варна наистина вали по-малко и по-рядко, отколкото на много други места в България, но почне ли да вали... Тази пролет беше сравнително суха, но миналата бяхме точно като в тропиците -- сутринта жега и ясно небе, следобед облаци и проливен дъжд почти всеки ден. Истината ще лъсне още есента. Особено пък при предстоящото първенство, когато ще има много междинни кръгове и сгъстена програма от мачове.

По-интересното е друго. Ако изпълнителят е решил да спести пари, то нашите би следвало да упражнят някакъв контрол и да забележат нарушението. Основно ММС трябва да следи, защото те са възложител, но ние като ползвател на имота сме пряко заинтересована страна. Ако пък идеята е на ръководството (или е одобрена от тях), просто нямам думи...

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 17 юни 2017 17:53

Ей, честно. Такива неща как ги мразя. Ако наистина са я направили тая простотия ...мисля да ходя на мачове само ако е слънчево времето! :idea: Видя ли капчица дъжд, или съмнения, че ще вали.. ще слушам по радиото. Аман от тарикатлъци навсякъде, писна ми вече! :evil: :evil:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 18 юни 2017 13:58

Министър Кралев показа новата трева на „Тича“ (Снимки)
http://7dnifutbol.bg/archives/77192

Министър Красен Кралев инспектира днес как вървят ремонтните дейности на ст. „Тича“. Вече започна поставянето на тревното покритие.
Стадионът ще може да се ползва на 7 юли и Черно море ще изиграе последната си контрола от лятната подготовка на собствения си стадион, а преди нея ще бъде и официалното представяне на отбора за сезон 2017/2018 пред феновете.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 18 юни 2017 14:02

Най-добрата новина от спечелената Суперкупа насам.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 18 юни 2017 15:55

Абе, да не са го скъсили нещо терена? На мен що разстоянието между резервните скамейки и тревата ми се вижда по-голямо ..или си внушавам?! :shock:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 18 юни 2017 16:57

Iceberg написа:Министър Кралев показа новата трева на „Тича“ (Снимки)
http://7dnifutbol.bg/archives/77192

Министър Красен Кралев инспектира днес как вървят ремонтните дейности на ст. „Тича“. Вече започна поставянето на тревното покритие.
Стадионът ще може да се ползва на 7 юли и Черно море ще изиграе последната си контрола от лятната подготовка на собствения си стадион, а преди нея ще бъде и официалното представяне на отбора за сезон 2017/2018 пред феновете.

Рева...
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Delija
Контакти:

Мнениеот Delija » 18 юни 2017 17:54

Евала :lol:
Дано са предвидили и резервни чимове, че след три седмици със сигурност ще има нужда ...
Винаги мога да се похваля, че съм играл за три великолепни клуба: Цървена Звезда, Реал Мадрид и Барселона - Роберт Просинечки

Върни се в “Черно море”