Да си ходи ли Никола Спасов?

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
venitos
Контакти:

Re: Да си ходи ли Никола Спасов?

Мнениеот venitos » 29 авг 2009 07:36

ЧерноМореВарна написа:НЕ! Моят отговор.
Всъщност, защо не пусна и една анкета към темата?
Първо за себе си мога да кажа, че бях един от отявлените му противници наремето, когато още не беше треньор. Сега положението е съвсем друго.
Резултатите се дължат на индивидуални грешки!
Това, което видях срещу Черноморец и Локото е, че отбора мачка. Което означава, че отбора като цяло играе. Какво да направи Кольо, да влезе да играе с глава вместо Каката, или да направи шпагата на Бачев?
В хората е причината човек, дай да не търсим под вола теле. Виж мача с Локото: Бачката - минават го като малка гара, ялов шпагат за дузпата. Каката: изтърва най-чистия гол, който съм виждал, само Бижутера може да го надмине в подобна ситуация. Маркес: Почти не направи точен пас, този мач беше много зле. Борносузов: от време на време бадеми, изобщо не прави това, което се иска от него. Бай Миле: От време на време избухва с идея, но като цяло бавен, все си ги повежда дълги, взимат му я от краката. Канибалито: По-често стабилен, но винаги може да се разчита на него за фаталната грешка (не само срещу ПСВ, а и срещу Черноморец втория гол). Кривия: беше то времето, когато му се дивях, сега всичките му шест финта ги знам наизуст и малко ми дотегна вече от тия дълги извеждащи топки, които все по-рядко минават. Дани: тук таме, някой свестен мач да изкара, обикновено се губи тотално, обикновено подава неточно. Миро: хъс, който бих искал да виждам у всеки един моряк, самотник най-отпред, обикновено се бори с по двама, каквото може прави. Евала. Юрука: загубихме го за дълго. Мишо Лазаров: табуретка. Като го надушат какъв е и ни пробиват само от там. Домакинката: трагедия. За Жоро лоша дума не мога да кажа, но две, три момчета не правят отбор.Е, какво да стори Кольо, с оглед хората, скоито разполага. Искаше човека да му вземат още един нападател - стабилен, да мачка - Цу. Единствения ми упрек към Кольо е, заради Тошко Колев. Дайте да го оставим на мира, той е треньор, не маг.

Това е и моя поглед върху ситуацията - едно към едно!
За нивото в което се намираме, отбора е балансиран, а нивото без пари не се вдига (т.е. свободни трансфери), с това което разполага Кольо чудеса не може да направи!
ИСТИНСКИЯТ ЧОВЕК Е ОНЗИ, КОЙТО ПРИТЕЖАВА УМ СВЕТЪЛ, СЪРЦЕ ЛЮБЯЩО И ДУША СИЛНА!

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 29 авг 2009 09:42

venitos написа:
ЧерноМореВарна написа:НЕ! Моят отговор.
Всъщност, защо не пусна и една анкета към темата?
Първо за себе си мога да кажа, че бях един от отявлените му противници наремето, когато още не беше треньор. Сега положението е съвсем друго.
Резултатите се дължат на индивидуални грешки!
Това, което видях срещу Черноморец и Локото е, че отбора мачка. Което означава, че отбора като цяло играе. Какво да направи Кольо, да влезе да играе с глава вместо Каката, или да направи шпагата на Бачев?
В хората е причината човек, дай да не търсим под вола теле. Виж мача с Локото: Бачката - минават го като малка гара, ялов шпагат за дузпата. Каката: изтърва най-чистия гол, който съм виждал, само Бижутера може да го надмине в подобна ситуация. Маркес: Почти не направи точен пас, този мач беше много зле. Борносузов: от време на време бадеми, изобщо не прави това, което се иска от него. Бай Миле: От време на време избухва с идея, но като цяло бавен, все си ги повежда дълги, взимат му я от краката. Канибалито: По-често стабилен, но винаги може да се разчита на него за фаталната грешка (не само срещу ПСВ, а и срещу Черноморец втория гол). Кривия: беше то времето, когато му се дивях, сега всичките му шест финта ги знам наизуст и малко ми дотегна вече от тия дълги извеждащи топки, които все по-рядко минават. Дани: тук таме, някой свестен мач да изкара, обикновено се губи тотално, обикновено подава неточно. Миро: хъс, който бих искал да виждам у всеки един моряк, самотник най-отпред, обикновено се бори с по двама, каквото може прави. Евала. Юрука: загубихме го за дълго. Мишо Лазаров: табуретка. Като го надушат какъв е и ни пробиват само от там. Домакинката: трагедия. За Жоро лоша дума не мога да кажа, но две, три момчета не правят отбор.Е, какво да стори Кольо, с оглед хората, скоито разполага. Искаше човека да му вземат още един нападател - стабилен, да мачка - Цу. Единствения ми упрек към Кольо е, заради Тошко Колев. Дайте да го оставим на мира, той е треньор, не маг.

Това е и моя поглед върху ситуацията - едно към едно!
За нивото в което се намираме, отбора е балансиран, а нивото без пари не се вдига (т.е. свободни трансфери), с това което разполага Кольо чудеса не може да направи!

Моето мнение е коренно противоположно на вашето. Защо? :
1. Спасов не е от вчера треньор на моряците да кажете, че му е необходимо време за сглобяване на състава.
2. Индивидуални грешки. О,кей, но не аз, нито "ЧерноМореВарна", нито "venitos" нито някой друг освен треньора е избирал футболистите. Защо взехме дървото Какалов? Защо за 2 години не бяха подменени и двата бека? Защо за две години не взехме читав таран?
3. Да не говорим като левскарите, че мачкаме, а все да падаме. Все съдиите да са ни виновни, времето и т.н. И в последния мач с Локо. Паднали сме с несъществуваща дузпа според Кольо. Абе тараланкоолу по явна дузпа не може и да има.
4. Постройката на терена. Винаги съм се чудил на постройката на отбора. Например:
Как можеш да сложиш за централен защитник Кулибали? Колкото и полезен, толкова и опасен пред нашата врата. Не, мястото му не е там! Най - добре би паснал на терена като дефанзивен халф - на мястото на Борносузов. А когато някой от двойката централни Сашо - Танко е контузен - имаме Домакинов. И не говорете глупости, че Домакинов бил слаб или, че е контузен. Да той страда от контузия ама треньорска.
Как можеш да започнеш мача в Пловдив без халфова линия? Как можеш да не предприемеш действия да неурализираш единствения читав футболист на Локото Даксон!
Как можеш да пускаш в игра такива талибани като Какалов, а да не вземаш едно наистина талантливо момче - Тошко Колев - черноморец до мозъка на костите си!
Как можеш да пускаш за дълго Милен, а да държиш на пейката Д. Димов! Не виждаш ли, че въздуха на Милен не стига. Ако ще се играе ходом да вземе мен - аз не по зле от Милен ще се разхождам по заления килим.
5. Относно Кривия. Каквото и да ми говорите в отбора от много, много, много години не имало такъв футболист. Футболист, който знае какво трябва да прави и го прави. Подавал дълги извеждащи топки. Ами нали точно в това е силата ни! Имал 6 финта и всички ги знаели. Абе приятел, на времето Гаринча е прилагаше в играта си цифром и словом 3 / три финта и винаги е развинтвал всяка една защита въпреки, че всички са ги знаели. А колкото и да са известни финтовете на Кривия много рядко някой успява да му вземе топката. Много рядко. И още нещо - миналата година, когато Кольо го слушаше за подредбата станахме трети. Когато Кольо си повярва, че е станал ГОЛЯМ и реши, че вече може и да не се вслушва в съветите на Алекс, започнахме с нелепите загуби.
6. Колко загуби трябва да инкасира отбор, борещ се за призовата тройка, за да бъде отстранен треньора му?!!

В заключение: боя се, че след още няколко мача ще бъдете на моето мнение, но ще бъде късно да се направи нещо за футболната 2009 - 2010 година.
Дано греша!
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

chelseabg
Контакти:

Мнениеот chelseabg » 29 авг 2009 10:19

Хаха 6 финта имал.Че той с тези 6 финта си е направо пуснат от Марс бе хора.Аз по техничен(ефектен) футболист от Кривия в България не се сещам.
Да не говорим че Йовов например единствения му финт го знаят и малките деца.. :lol: Да взимаме Саидходжа и това е на този етап друг по класен нападател на сносна цена не знам да има..Трябваше да вземем Даксон миналата година още като се говореше че може да дойде.
А такива пълнежи като Заков и Йорданов не са за нас и само свалят от нивото на отбора.
Трябват ни точно 2-3 точни попълнения и се борим абсолютно реално за титлата.Всъщност дано Керчев се разиграе..

Потребителски аватар
ludiq1913

Мнениеот ludiq1913 » 29 авг 2009 12:11

Усещате ли как козирката отново се надига срещу бат Кольо :mrgreen: , до 30 минута няма да могат издържат ако не сме вкарали гол на Ботев :lol: то не беше върнете Вуцов, сега върнете Илиян :shock:

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 29 авг 2009 12:40

Темата,която бе пусната има най-вече за момента превантивна цел. За да светне червената лампа в треньорското ръководство и играчите.Защото е видно,че Черно Море след спечелването на бронза се остави на инерцията и течението да го носи. А,то води само надолу!
Видя се с каква лекота Берое отвя Локо Пд.А, щом се измъчихме с Локо Пд и в крайна сметка загубихме,то тогава с този начин на игра и постройка кого тогава ще бием като гости? Не може да губиш от Черноморец и Локо Пд,ако се бориш за медали.Или този сезон е отписан :oops: Дано да няма повече поводи да се пускат подобни теми :!:

Потребителски аватар
Sagittarius

Мнениеот Sagittarius » 29 авг 2009 14:16

Аз не се броя за Козирка,но надигам глава образно казано.Не е нормално да падаме толкова при положение,че за пролетта имахме 1 загуба само.Сега цели 4 за има-няма месец.Мога да преглътна нормално тези с ПСВ,с Кривия,без Кривия-утопия е да говорим,че ако Сашо играел второто полувреме сме щели да им вкараме цели 3 гола както мислят някоиТова срещу Локо Пд идва в повечеПреди мача тука цяла седмица преди мача казах не веднъж и дваж,аз дето не съм никакъв треньор - тоя Даксон да му се обърне внимание,не да си прави финтчета минтчета пред нашето поле ек на ек с футболен инвалид като Ради Бачев.Даксон дето не е тренирал цяло лято хвърляше пасчета като Марадона,и финтчета-да прекара тъпака Ради за дузпата е най-лесното нещо на света за техничар като Даксон-10 пъти да са ек на ек с Ради,поне 7-8 дузпи може да изкара Даксон.Както се видя-пича свърши бензина в 50 минута,искаше се само 2-3 груби фала срещу него до 10 минута и някой да му бъде сняка.Както срещу Берое Петьо Костадинов,наш Петьо просто му спря тока :!: .Илиян не ги остави 90 минути даже дъх да си поемат,контрол на ситуацията 90 минути и трябваше да ги тресне не с 3,а с 0:5.В Европа много добре реди отбора,тактиките са добри и сносни,но в България е все повече-неадекватен при това срещу по-слаби портивници от нас.Тошко Колев и Дани Димов да му от най-добрите футболисти - той не ще да ги налага.Има ли водещ отбор,който няма в състава си 2-3 момчета на по 20 години като тях?Спас Делев развинти ли Динамо М?Иван Иванов?Набори на нашите момчета,не са по-добри,Тошко Колев е национал още от времето когато Делев е ронил мамули в село Ключ,но Делев играе и се развива,а Тошко Колев търка пейките и дърпа назад.Кривия е друга манжда,2-3-4-5-6-7 финта ли има или не,не зная,знам само,че зам иналия сезон в който чета упреци безумни как нямал точни пасове??? е рекордьор по асистенции в А група :!: .Рекорд с 14 асистенции,т.е. смятайте "колко са му неточни пасовете" на Кривия.Говорихме-Кольо добре направи като го свали на Земята,но два пъти по-глупаво направи като тръгна да му се прави на мъж в Пловдив на Лаута!Знаете ли кога Локо Пд щеше да ни бие,ако Кривия беше извел отбора с лентата?На Мук,до 10 минута щяха да са получили гол Локото,благодарение на някой "неточен пас" на Кривия и на някой от "7-те му финта",поне 10 фала щеше да има срещу него и от половината си нямаше да излязат изобщо.Но уви.Не съм за смяна на Спасов,пак отбелязвам,но Кольо трябва да престане с глупостите веднъж-завинаги!Всеки мач илизаме да играем с 8-9 човека и 2-3 дупки!Стига бе,стига вече,този отбор може да е шампион :!:
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"

..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 29 авг 2009 15:08

Кольо не работи сам в Черно море. Той работи в екип.
Кольо не е просто ст.треньор, той е и МЕНИДЖЪР на отбора. Ръководи мениджърски екип.
Функцията на Спасов на Тича е подобна на тази на мениджърите на отборите от Албиона.

В организационната структора на управление на ПФК Черно Море в момента липсва фигурата на стортно техн. директор (примери: Гонзо в Левски; Сойчо Стоилов в Литекс и т.н). Лично за мен, това е правилно решение, защото обикновенно се получават конфликти м/у ст.треньорите и сп.тех. директори, което води до проблеми и напрежение в работата им.

Като мениджър на Моряците, в Спасов е концентрирана цялата власт, той е и ст.треньор и сп.тех.директор.

Кои са в мениджърския екип на Спасов:

Асистент треньор-Велизар Попов.
Той е бил винаги до Кольо. Без да се е допитал до Велизар, Спасов решения свързани с отбора не взема никога.

Треньор на вратарите-Краси Колев.
Спасов му предложи да продължи кариерата си като треньор, няма какво да се лъжем.

Кондиционен треньор- Весо Марков.
Лекар на отбора-Метин Мутлу

Помощни функции имат рехабилитатора и масажиста на отбора.

Решенията си мениджъра Спасов не взема сам. Поне деведесет процента от решенията му са формирани на основа мнението на хората от екипа му.
Разбира се, за Кольо най-много тежи думата на Велизар Попов.

ТЕМАТА НЕ Е ПРАВИЛНО ФОРМУЛИРАНА!!!!!!!!!!!!!
ВЪПРОСЪТ НЕ Е: ДА СИ ХОДИ ЛИ КОЛЬО?????
ВЪПРОСЪТ Е: ДА СЕ ХОДИ ЛИ ЦЕЛИЯТ МЕНИДЖЪРСКИ ЕКИП И СПАСОВ????
Отговорът е много прост:

ТИМ никога няма да разкара Кольо и екипа му повреме на самото първенство, независимо от резултатите и класирането на отбора.
Ако въобще направят промени те ще са след края на първенство - юни 2010г..

Ако ТИМ поканят нов мениджър, той от своя страна ще си доведе най-вероятно и цял нов екип специалисти.

Потребителски аватар
ludiq1913

Мнениеот ludiq1913 » 29 авг 2009 15:17

Ако трябва да напишеш същото за треньорите на някой от големите европйекси клубове, дето имат по десен помощника, няколко лекари, треньори на вратарите, такива които водят статистики и още много много длъжностни лица сигурно за тях ще кажеш, че треньора няма никаква роля и всичко се изпълнява от още 50 човека :mrgreen:

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 29 авг 2009 15:36

greenpeak написа:Решенията си мениджъра Спасов не взема сам. Поне деведесет процента от решенията му са формирани на основа мнението на хората от екипа му.
Разбира се, за Кольо най-много тежи думата на Велизар Попов.

ТОВА Е ИСТИНАТА.

ТАКА РАБОТЯТ НАВСЯКЪДЕ: ЮНАЙТЕД, ЛИВЪРПУЛ , АРСЕНАЛ, ИНТЕР И Т.Н.
ЗАД ВСИЧКИ НАЙ-ГОЛЕМИ- ФЪРГЮСЪН, ВЕНГЕР, МАУРИНЬО И Т.Н. ИМА ЕКИПИ.

НА КОЛЬО И ЕКИПЪТ МУ СА ДЕЛЕГИРАНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ АКЦИОНЕРИТЕ, ОПРЕДЕЛЕНИ СА И ЦЕЛИТЕ ПРЕД ОТБОРА.
ТОЙ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА КАТО ИЗПОЛЗВА ФОРМИРАНИЯ ОТ НЕГО ОТЕРАТИВЕН ЕКИП. НИКОЙ НЕ РАБОТИ САМ. НЯМА ТАКИВА ИДИОТИ НИКАДЕ.

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 29 авг 2009 17:40

ludiq1913 написа:Усещате ли как козирката отново се надига срещу бат Кольо :mrgreen: , до 30 минута няма да могат издържат ако не сме вкарали гол на Ботев :lol: то не беше върнете Вуцов, сега върнете Илиян :shock:

Младеж, не се мъчи да скарваш феновете на Морето! Всеки човек има право да изкаже собствено мнение във форумите! Ти какво искаш - всички да са съгласни с твоето мнение?!! Е не! Това няма как да стане. Времето, когато ни казваха кое е правилно или не, е безвъзвратно отминало. Така, че ако се смяташ за съвременен човек когато пишеш във форумите изказвай собственото си мнение и не коментирай по този нелеп начин другите! ;)

П.С. Аз по горе изказах собственото си мнение и се опитах да се аргументирам. Дай аргументи за противното. :)
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Върни се в “Черно море”