Всекидневна за отбора на моряците

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Mourinio
Контакти:

Re: Новини свързани с Черно Море

Мнениеот Mourinio » 10 мар 2012 15:55

deepblue1963 написа:
Гочето1913 написа:Днес разбрах интересна информация за стадиона , от мой познат научих следното , дали е вярно не знам , но цитирам:
" Стадионът не е започнат , защото има 90 нотариални акта за претенции за собственост върху земята и това спира строежа. Откриха се и подпочвени води. Вие феновете хал хаберси нямате, мислите си , че става ей така,не е толккова просто колкото си мислите. Към 7 милиона лева са вложени дотук в проекта, Септември месец тази година започва грубият строеж"

Дали е вярно , и дано наистина почне Септември месец строежа. Искрено се надявам да е така.Но си имам едно наум.

Септември месец "подпочвените води" няма ли да ги има?Нотариалните актове ще изчезнат ли дотогава?Как са "вложили" 7 млн. лева,след като има 90 нотариални акта?

То постоянно някакви срокове и едно и също, ''подпочвени води'' и проблеми със собствеността върху земята, това може да си го плямпат до 2033 година, големи рибоци сме всички варненци, ония в София нови зали, метро си строят с парите на богатия български народ, ние сме слуги на шопите, дадоха по 1 млн за стадионите в Бургас, Стара загора, Пловдив, както и на всички софийски отбори, включително и Академик София, а на тях им обещават и парите, които щяха да се дадат за нов национален стадион, да се инвестират в стадионите на всичките шопски отбори, а за нас познайте какво!
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913

Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 10 мар 2012 16:25

На мястото на стария стадион "Юрий Гагарин" няма подпочвени води и претенции от собственици с нот.актове за земя. Проблемът е,че строежът се разрасна на много по-голяма площ и то заради допълнително строителство на цял комплекс от хотели,ресторанти и други излишни обекти.

Потребителски аватар
зеленобелия
Контакти:

Мнениеот зеленобелия » 10 мар 2012 17:31

Гочето1913 написа:Днес разбрах интересна информация за стадиона , от мой познат научих следното , дали е вярно не знам , но цитирам:
" Стадионът не е започнат , защото има 90 нотариални акта за претенции за собственост върху земята и това спира строежа. Откриха се и подпочвени води. Вие феновете хал хаберси нямате, мислите си , че става ей така,не е толккова просто колкото си мислите. Към 7 милиона лева са вложени дотук в проекта, Септември месец тази година започва грубият строеж"

Дали е вярно , и дано наистина почне Септември месец строежа. Искрено се надявам да е така.Но си имам едно наум.

Септември да не би да има избори? Преди избори винаги започва строежа. :oops:

Гочето1913

Мнениеот Гочето1913 » 10 мар 2012 17:48

.
Последна промяна от Гочето1913 на 21 май 2013 17:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 10 мар 2012 20:33

Не знам дали писах тук или на някого на лични, не помня, но стадиона наистина ще се строи! Кога, това е най-важния въпрос, защото на всички ни писна да ни лъжат или айде така да се изразя, да отлагат!? Съгласен съм с някои тук (Рали Мавридов и Данс 1913) , които защитават ръководството относно издръжката на отбора, а и строежа на стадиона с тезата, че във време на такава свирепа световна криза, пари трудно се отделят и са дадени не малко до сега, в сравнение с други отбори и години. Но също така и някои други момчета са прави, че обещанията трябва да се изпълняват, в противен случай да не се обещават?! Истината е, че стадиона ще почва да се строи, но за целта трябва да се преработи проекта, който бе изготвен за цялостно изпълнение на една амбициозна и цялостна програма, с изграждането освен стадиона, на зали, паркинги, молове, магазини и всичко там, каквото бяха решили... някои хора. Впоследствие се преработва тоя проект в зависимост на решенията, които бяха вземани през времето, като орязване на някои оскъпяващи елементи на стадиона, съпътстващите сгради и съоръжения. Няма нищо вярно в инфото за подпочвени води и неуредени взаимоотношения със земите. Това го преодоляха отдавна. Сега е решено все пак строежа да започне, но само на стадиона и най-належащите паркоместа и инфраструктура. За целта проекта се преправя и подготвя, защото без него няма как да започне строителството.; До месец Май-Юни има обещание, че ще бъде готов и надявам се най-после да започнат строителни работи по този така очакван от варненци обект. Със свито сърце пиша тези редове, защото ми е пред очите, виждам как ще отнеса псувните и нарежданията ви, ако това отново не се случи?! Но досега имаше само приказки и добри пожелания, а проекта стоеше непокътнат, а сега вече има дадена зелена светлина той да се изготвя и това се прави с пълна сила, уверявам ви, което надявам се вече говори за по-сериозни намерения за започване най-накрая на началото на строежа, тъй мечтан и желан.... :))))))
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

motion_man2
Контакти:

Мнениеот motion_man2 » 10 мар 2012 21:01

От сума ти и време се чака приемане на общия устройствен план на Варна - този в който са заложени и булевард "Варна" и втори мост над канала и т.н. Предполагам има графа и за стадиона и прилежащите терени.

Ако и след приемане на ОУП не започне какъвто и да е строеж - никога няма да започне. Дотогава има някаква надежда.
www.varna1913.com Новият сайт на привържениците на Черно море Варна, към него работи и новият форум!

Ф.К.Ч.М.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 10 мар 2012 22:00

motion_man2 написа:От сума ти и време се чака приемане на общия устройствен план на Варна - този в който са заложени и булевард "Варна" и втори мост над канала и т.н. Предполагам има графа и за стадиона и прилежащите терени.

Ако и след приемане на ОУП не започне какъвто и да е строеж - никога няма да започне. Дотогава има някаква надежда.

А за новото пристанище какво има в тоя план?

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Мнениеот Dobri » 10 мар 2012 22:06

wolf написа:
motion_man2 написа:От сума ти и време се чака приемане на общия устройствен план на Варна - този в който са заложени и булевард "Варна" и втори мост над канала и т.н. Предполагам има графа и за стадиона и прилежащите терени.

А за новото пристанище какво има в тоя план?

Варна Изток става Марина.
Основен порт - Варна Запад - предвижда се нов контейнерен терминал + други екстри (защо ни е тоя терминал при наличието на Констанца нямам представа).
Военната база нямам представа какво ще я правят - само загрозяват града военните морги.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 11 мар 2012 00:54

Това ясно, въпроса е яснота има ли кога се почва нещо?

bober
Контакти:

Мнениеот bober » 11 мар 2012 10:28

Въпроса за ОУП е много комплициран. Не мисля, че чакат приемането му поради две причини: района около стадиона и в момента е отделен за спорт, което означава, че не трябва да му се променя предназначението. Освен това докато го приемат могат да минат 2-3-5 или 10 години, защото този план се бави вече доста време(според мен умишлено).
Споделям мнението на Айсберг и аз мисля, че ще се построи стадиона, въпроса е кога. По простата причина, че е работено по проекта, а проектантската фаза също "гълта" доста пари, а и ако са го преработвали наистина - то са вложени не малко.
Добри, от къде ти е информацията за пристанищата? Последното, което знам е, че правителството не одобри заема от японската банка, който между другото беше доста изгоден, и сега пари за преместване на пристанищната инфраструктура на Варна-Изток няма. Освен това не е взето още окончателно решение къде ще го местят. Ако влезе в езерото трябва да се построи друг мост, за да не се ограничава трафика. Кирчо беше казал наскоро, че се обмисля вариант да преместят пристанището на острова, а на мястото на терминала да има рекреационна зона. Но аз на тоя не му вярвам.

Върни се в “Черно море”