Зимни трансфери на Тича

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Clarion
Контакти:

Re: Зимни трансфери на Тича

Мнениеот Clarion » 31 дек 2010 02:53

а за едни ... 10-на да речем химически тоалетни (е, взети под наем разбира се - никой не говори да се прави дългосрочна инвестиция) може ли да си помечатем? :-)
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 31 дек 2010 02:59

Clarion написа:а за едни ... 10-на да речем химически тоалетни (е, взети под наем разбира се - никой не говори да се прави дългосрочна инвестиция) може ли да си помечатем? :-)

Ами не само за това. Тея от лицензионната комисия откога грачат, че няма да допуснат стадиони, които не са според изискванията. А нашия куца в много отношения. Ако иска нашето ръководство да не играем мачовете си в Бургас или другаде, трябва да се потруди. И на мене ми се иска да решът и да почнат да дават средства и всичко е ок. Усещам иронията ти, но за съжаление за сега така са решили явно.По всяко едно действие се разбира. Но мисля, поне належащите нужди ще ги задоволят, ако не искат проблеми с комисията.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
Mourinio
Контакти:

Мнениеот Mourinio » 31 дек 2010 04:47

Ръководството на Берое ще предприеме офанзива по привличането на нападателят от ЦСКА Димитър Илиев

Берое преговаря с ЦСКА за Саидходжа

Берое и Илиян да не ни надцакат за двамата
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913

Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''

зелено-бяло
Контакти:

Мнениеот зелено-бяло » 31 дек 2010 09:09

Mourinio написа:
Ръководството на Берое ще предприеме офанзива по привличането на нападателят от ЦСКА Димитър Илиев

Берое преговаря с ЦСКА за Саидходжа

Бирои и Илиян да не ни надцакат за двамата

Това и аз си го помислих снощи :roll: .Според мен не са лоши играчи и за този етап ще ни свършат работа.Тези нападатели са имали и силни периоди,може би при нас ще се отпушат отново.

Потребителски аватар
Clarion
Контакти:

Мнениеот Clarion » 31 дек 2010 12:18

Още откакто Генов се изказа за липсата на типичен таран се каня да си напиша мнението по трансферите. Според мене трансферите трябва да са следствие на схемата и стила на игра на отбора, а футбола е проста игра - трябва да вкараш повече голове от противника за 90 мин. :-)
Тази година гледах много мачове на Барселона и все повече си мисля, че Генов може да се опита да наложи подобен стил на игра на база футболистите, с които разполага в момента, като привлече само 1-2 нови (юноши, ако няма - трансфери). В защита имаме обиграна двойка високи централни защитници, бековете - единия тъмнокож, на други му викат Алвеш - съвсем като при тях :-) Трябва ни само резервен централен.
В центъра обаче ни липсва висок дефанзивен халф, с умения за бързи и точни пасове на късо разстояние (Димов покриваше първите изисквания, но винаги съм твърдял, че пасовете му с едно докосване куцаха). Един коментатор много точно определи играта на Бускетс в градивен план - другите халфове все едно топали топката в него, докато останалите търсели позиции :-) Според мене за тази позиция трябва да е единия от трансферите ни (Наката нарпимер :-) Бързи разиграващи халфове имаме достатъчно - Жоро, Ратников, ДаниГ.
Остава офанзивното трио - тук съм убеден, че с Тошко, Румбата, Капитанов, Адемар и Миро (дано да се оправи!) може да се справим и без дръвета като Божинов, недоразумения като Будинов, дето и Генов не може да каже право или ганкино играят. Направих си труда да проверя - Вия - 1.75, Шави, Иниеста, Педро, Къркич - 1.70, Меси - 1.69 ... както му се вика - к'ви тарани, к'ви 5 лева :-)
Има обаче три задължителни условия:
1. Кондиционната подготовка да е на ниво - схемата изисква много тичане от всички. Ако Генов не разбира - да вземем треньор само за това.
2. Всички да се научат, че играта в защита е задължение на целия отбор.
3. Да се оправи терена, за да може да се играе само по земя.
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 31 дек 2010 12:51

Стила на игра на Ратников,на който ще се разчита да е основен креативен халф е точно игра по земя,къси пасове търсещи бързи нападатели/крила.Жоро Илиев,който би бил другия креативен халф също предпочита играта по земя.В нападението можем да въртим някой до Божилов или просто да пуснем 3-ма бързи както аз бях пуснал една схема Капитанов вдясно,Тошко Колев вляво,Румен Николов по средата...или ако вземем Митко Илиев на първо време той ще е среден,а Николов вдясно,Капитанов в резерв.Адемар е излишен във всякакви схеми защото е зле и с бързина и с техника.Колкото до Алвеша то аз далеч не съм такъв отпимист като вас.И сега твърдя,че на това момче трявбва да му се забрани да минава центъра!Дори и когато е назад обаче 90% от получените голове са през неговата зона.Дано подобри играта си,защото още един такъв полусезон и го виждам като пръв изгонен лятото,а сега - очаквам го в нелека битка с Янчо Андреев за титулярно място и не съм убеден,че най-силното качество на Алвеша-бързината ще му е от полза,защото Янчо е по-бърз от него.Бускетс освен ръст и сила има и завидна техника и много вижда играта,той си е направо ренде/силов/ръстов плеймейкър,докато Димов не покриваше последния критери и не виждаше никак играта.Според мен Илиан Илиев също налага атака с 3-ма напред без изявен таран,ако е верен слуха,че ще се върне може и да играем така,а Стефан Генов ако остане може би единия в атакуващото трио ще е Веселин Марчев,или Марчев ще играе на позицията на Ратников,а Ратников ще е отпред в атака...което не е лош ход като цяло,Ратника е бърз и отличен дрибльор и неслучайно му лепнаха прякор варненския Меси.Реално колкото по-назад играе той,толкова повече отбора губи от качествата му като нюх към гола и бележене на голове,скорост и дрибъл,което е от полза ако играе по-напред,а не назад да изнася само топката...Треньора ще си прецени ;)
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
ralimavridov
Контакти:

Мнениеот ralimavridov » 02 яну 2011 14:59

Днес говорих с човек от отбора,който ми каза че нещата втория полусезон ще са доста по-добри от предния.Ще се борят за по-предно класиране и задължително зона Европа.Ще се трансферират само добри попълнения,и лагера ще е в Турция.Не ми каза за новите,но ми обяснява,че се заемат доста сериозно с подобряване на положението.

зелено-бяло
Контакти:

Мнениеот зелено-бяло » 02 яну 2011 15:34

В *** наистина пише за лагер в Анталия!На тоя сайт вяра да нямаш,ама дано да е така.Ще играем с по-силни отбори,а и нашите ще получат поне малко от нужното спокойствие преди сезона.

Потребителски аватар
th3_gr3en_rapper

Мнениеот th3_gr3en_rapper » 02 яну 2011 18:27

Малко ми е съмнително това "говорих с човек от отбора..."
Лично аз предпочитам да видя с очите си пролетта за какво става дума,отколкото да се утешаваме с "нечий думи" ;)
[center]~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~\
Изображение[/center]

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 02 яну 2011 21:43

ralimavridov написа:Днес говорих с човек от отбора,който ми каза че нещата втория полусезон ще са доста по-добри от предния.Ще се борят за по-предно класиране и задължително зона Европа.Ще се трансферират само добри попълнения,и лагера ще е в Турция.Не ми каза за новите,но ми обяснява,че се заемат доста сериозно с подобряване на положението.

Много е важно тоя човек от ръководството на обора ли е, или от треньорския щаб. Щото ако е от футболистите... кьор фишек е казаното. Те са в почивка и никой нищо не знае за другите, освен за себе си:))))))))) Дано е човек от ръководните кадри или поне близък до тях. И дано е верно, защото чуваме само за напускащи футболисти. Рали, ти винаги си бил оптимист относно стадиона и бъдещето на отбора, което ме радва. Дано оптимизма ти се подплъти с действията на ръководство и отбор пролетта или най-късно лятото. Щото ако и от следващия сезон не се започне правенето на силен отбор и не се започне строителството по стадиона.... :(
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Върни се в “Черно море”