venitos написа:Пепо написа:...Още един адвокатПътя покрай автосалоните - като запълниха дупките с чакъл какво стана? Точно след ден чакъла беше по целия път!
Търпение трябва и хубаво време! Аз съм против безцелното мрънкане, но съм твърдо за:iskrichka написа: . . . Първото е да се изкарат пред граждани и журналисти ДОГОВОРИТЕ НА ОБЩИНАТА СЪС СНЕГОПОЧИСТВАЩИТЕ ФИРМИ И ФИРМИТЕ, КОИТО РЕМОНТИРАТ УЛИЦИТЕ. Те са длъжни да ги покажат, не могат да откажат (за пример, преди време, точно след искане на граждани е бил искаран на бял свят договора на Общинската полиция, след което се е видяло, че този договор няма подпис от тогавашния Министър на отбраната, ако не се лъжа, съответно договорът е невалиден, а Общинска полиция - незаконна). Така, второто искане е за ПРОЗРАЧНОСТ НА ИЗРАЗХОДВАНЕТО НА СРЕДСТВАТА от данъци, актове и тем подобни, които попадат в Общинския бюджет. И третото и най - важно искане ни е за КОНКРЕТНИ МЕРКИ И КОНКРЕТНИ СРОКОВЕ за започване на поетапно обновяване на улиците. . .!!
Да адвокат съм! Само че на исканията, които всички имаме, а не като тебе да наричам хората, които искат да карат без дупки, айде да кажем без ями по пътищата, мрънкащи. А бе вие ме шокирате, бе!!! Безцелно мрънкане! Явно не си влизал в дупките по 40-50 сантиметра. Или си от Хидрострой. Или пък секретарката на кмета. Па може и Кирето да си, знам ли. Но не може да ми твърдиш, че септември или октомври като се отворят дупки, ще чакаме почти 1 година до май, щото е мокро или пък е студено и асфалта не хваща!!! "Търпение трябва и хубаво време" - ДЕМАГОГИЯ! ФАКТ. Все едно, че слушам кмета. Кире, ти ли си бе човек?
И ако не си, чии интереси защитаваш?
Защото гражданския интерес диктува пътищата да се поддържат. Как - нито съм учил, нито е моя работа да знам!!! Има хора, които вземата пари, много пари за това. Толкова много, че им стигат да плащат комисионните. Като не става с чакъл, да решат как. Но поддръжка е нужна. Или да връщат парите като не може да се поддържа. Защо гражданите трябва да плащаме на определените фирми, като не може да се поддържа??!?! Параграф 22 - хем няма начин да се поддържа, хем обаче трябва да се плаща за поддръжка. Това разбираш ли го? Поддръжка на кое? На .....ите на кмета?! Да се сключват договори за времето от юни до септември когато не е влажно и студено и да се плаща само за това време. Ще плащаме за времето когато може да се поддържа. Простичко нали?
Не може да заемаш тази позиция и да твърдиш, че си за протеста. Просто не може, защото е ЛИЦЕМЕРИЕ. Точка.