КироВарна написа:Аз също мисля,че селекцията в ЧЕРНО МОРЕ е доста прилична!!!Играчите,които дойдоха са с доказани качества!!!Подмятанията на някои съфорумници относно ГЕОРГИ ИЛИЕВ ми се иска да ги приема като шега,защото иначе ще е черногледство!!!Мислите ли,че след успешния престой в Китай легендата на МОРЕТО,нямаше да си намери друг отбор там.....пък дори и отново във втората им дивизия?Парите,които щеше да получава,щяха да са в пъти повече от това,което може да му предложи всеки БГ отбор!!!Можеше подобно на много други,да търси по добро заплащане и по други дестинации!!!Можеше да играе и в други родни отбори,които ще го лапнат с огромно желание!!!Но той не забравя,че от ВАРНА,че е израснал на ТИЧА и че е от ЧЕРНО МОРЕ!!!Затова нека да го уважаваме,дори и само за това!!!А ако някой има съмнения относно спортно-техническите му качества.....значи грам понятие си няма от футбол!!!ПЛАМЕН НИКОЛОВ и ТРАЯН ТРАЯНОВ се надявам да оформят стабилна двойка в центъра на защитата!!!Високи,здрави,добра игра с глава-истински централни защитници!!!МАМУТУ КУЛИБАЛИ не е чак толкова лош и със своята поливалентност ще идеална резерва!!!ПЕДРО ЕУЖЕНИО трябва да е на десния бек,където със бързината и техниката си ще донесе много агресия и при атаките по фланга!!!На левия бек МИШО ВЕНКОВ си е МИШО ВЕНКОВ!!!В халфовата линия имаме ГЕОРГИ ИЛИЕВ,МАРК КЛОК,ТОДОР ПАЛАНКОВ,ДАНИ ГЕОРГИЕВ,а последните няколко мача на БЕКИР РАСИМ дават надежда,че е готов да бъде титуляр!!!Относно привличането на Антон Огнянов съм на мнение,че много крила станаха,дори и СИМЕОН РАЙКОВ да отиде в Италия!!!По добре да се дава шанс на младите момчета,които трябва да растат и да се адаптират към мъжкия футбол!!!С най добри чувства и с най топли думи,бих искал да призова някои по критични фенове,на форума и на стадиона да уважават повече футболистите и треньорите на НАШИЯТ ЛЮБИМ ОТБОР !!! Дори и да губят,дори и да грешат те са ни носили радост и пак ще ни носят!!!Трябва да им помагаме,особено когато им е трудно!!! Защото при спечелена Купа,всеки може да пее "Синя тишина"......трябва да доказваме,че обичаме ЧЕРНО МОРЕ и да помагаме безрезервно във всяка ситуация!!!Изтеклия полусезон не беше от най успешните,но не сме и чак толкова далеч от "Зона Европа" !!!
Здравей Киро!Смятах да ти отговоря по време на сбирката,но от друга страна форума е затова.Нека и другите да чуят кой какво мисли.От многоо врфеме насам се опитва бате ви Кольо да направи селекция ПО ПОСТОВЕ и то точно където имаме проблеми.Отбора вече е комплектован на едни 90% според мен.И с крило и без него все тая,ако ще играем поддържаща роля в групата.Нито ще изпаднем,нито ще спечелим важни мачове,необходими за класиране в ЛЕ.Но дочувам афиширане на класиране в ЛЕ,което води след себе си и нуждата от някои по класни играчи.Засега имаме две класни попълнения/едното със статут на ЛЕГЕНДА/ и един ЦЗ,койтоо определено е по добър от Кули,но не е това което ни трябва за вдигане на класата в защита.Единият от двамата определени за титуляри отт теб/а и от колегите/,няма място в двойката.Това е по ваш избор.Защо мисля така ли?Ами двама много силни физически и високи ЦЗ в двойка,не е най доброто което може да ни се случи.При среща на отбор играещ по земя с двойни подавания и разчитащ на извеждащи подавания зад гърба ще бъдем гола вода.Един Станчев в двойката ще е много по полезен заради пъргавината си и повратливоста си.Вярно,момчето е и голмайстор,ноп проблема е че все в грешната врата.Трябва ни някой като Арабов от Сливен/помниош го,нали?/или Топчо от Левски..Играч с перфектно пласиране,който чете играта и може да покрива нападатели с висока слинейна скорост при контри.Ние такъв почти нямаме/изключвам Станчев,въпреки риска да се играе с него-просто е голям карък/.Ако изключим Левски,Лудогорец и Пирин,с другите би следвало да нямаме проблеми/с Николов и Траянов/.В халфовата линия не виждам проблеми при смяна на стила на игра.Ако играем без плеймейкър,с наличните играчи ще изглеждаме по различен начин.Симо умее да играе в помощ на бека,но Курьор си е чисто крило.Там могат да се появят проблеми при натиск в неговата зона.Виждам че отново ще играем с един нападател.Ако това е Бакари-няма проблем.Но ако това е някой друг ще имаме отново ядове пред гола.Не че Бакари е голям голаджия,но просто играе така,че всички останали да имат пространства да вкарват.И при игра с Траян и Пламен при статични положения,ще се радваме на малко повече попадения на пролет.Някой каза че Жоро ще замести Бурабия.Аз си мисля че ще замести поляка.Двамата са еднотипни играчи,с разликата че Жоро е много по класен.Просто отбора трябва да се насочи към игра с остри извеждащи подавания по крилата/което е лесното при липса на плеймейкър/и остри центрирания по земя приоритетно за матиране на защитата.Така че отбора е окомплектован/могат да вземат още трима АКО ИСКАТ да играем в ЛЕ за конкуренция/.Крило,плеймейкър и ЦН.В противен случай селекцията е завършена и даже ще можем да се радваме на повече игрови минути дадени на нашите юношески таланти.Сякаш Вальо трябва да бъде пускан всеки мач на смяна поне за 20-30 минути,ако мачовете не се закучват както през есента и да чакаме на "стари" пушки да решават мачовете.Йосков определено има талант и гола му иска.Какво повече да искаме за първенство като А група?Вчера минах през Младост-определено има настроение в отбора.Нека нещата продължат така!