Всекидневна около Челси (Новини, Слухове и т.н) vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Fantomas
Контакти:

Re: Всекидневна около Челси (Новини, Слухове и т.н) vol.2

Мнениеот Fantomas » 31 дек 2021 15:07

язе написа:
Fantomas написа:
язе написа:
rhaegar написа:За колко да, въпрос на преговори. Кой.....съмнявам се точно тя да решава кой. Тя не е футболен човек. След махането на Еменало схемата винаги е била играч, избран от мениджъра, преговори, водени от Грановская и финално решение от Абрамович. Така беше и при Жозе, при Конте, Сари, че и сега при Тухел. Така че да се сърдим на нея кой идва и си отива не е правилно, защото решението не е нейно. Тя е там за да води преговори и според мен се справя отлично с това. Може би единствено трансферът на Кепа е черна точка, но там обстоятелствата не ни оставиха особено много варианти за преговори в цената.

И кои са играчите на Тухел в Челси? Всичко е заварено положение плюс един Лукаку, който много трудно ще ме убедиш, че е негова идея.

И на кой да е? Най-добрите нападатели в света последните 2 години (с изключение, разбира се, на вече отдавна утвърдените "възрастни" имена - Лева, Роналдо) са Халанд и Лукаку. Лукаку има 64 гола последните 2 години. Малко играчи са с по-добри показатели, може би само Халанд и Лева. Та, от тези 2мата, Халанд очевидно беше непродаваем, а с Мино пазарлък нямаше как да стане. Трябваше да им избушим почти 200 млн, което, разбира се няма как да стане. Тухел искаше топ нападател, така че остава Лукаку. Така говорите всички, все едно сме имали 100 избора за нападател и сме взели най-лошия. Имахме точно 2 избора и след като стана ясно, че Халанд е непродаваем в момента, остана Лукаку, който също беше почти непродаваем. Реално не сме взели ниско качество и Тухел прекрасно осъзнаваше ситуацията. А това какво стана после и че Лукаку е прост, това е друга тема. Искам всички които критикувате избора на Лукаку, да ми кажете кой топ нападател трябваше да вземем това лято за да ни води атаката. И моля, не ми казвайте Халанд???!!!

Можехме да натиснем за Кейн или да задържим Ейбрахам, докато изчакваме момент за Хааланд. Имахме доста опции, не е като да сме нямали избор. Въпросът е дали Тухел беше този дето се спъна в едва 2 възможности- Халанд или Лукаку? Аз продължавам да се съмнявам. Можехме да задържим и Жиру още един сезон...

Кейн никога нямаше да можем да го вземем, отдавна, лично аз, съм престанал да се надявам на сделка с Леви. Той по-скоро би останал на загуба, отколкото да даде нещо на нас. Натиск за Кейн би била една дълга, протяжна и безсмислена кауза. Затова и отбора вече и не се и опитва по тази ос. Жиру искаше да напусне, а и беше резерва при Тухел, нямаше как да се промени ситуацията. Единственото странно решение, лично за мен, това е продажбата на Ейбрахам, колкото и да беше спънат в краката на моменти. Не схванах логиката защо беше продаден. Относно покупките на играчи, от интервютата които съм слушал и чел на наши мениджъри през годините, винаги са ми правили впечатление следните думи: "ще обсъдим с борда най-доброто за клуба", "ще разгледаме различни опции за еди-кой-си пост" и други подобни. От което съм си извадил заключението, че при нас няма едноличие по отношението на трансферите и не можем да кажем категорично: изцяло желание на треньора или изцяло желание на Марина. По-скоро имаме система която работи единомислено. Тоест, предлагат се някакви имена, например от треньора и се обсъждат между треньорския екип и Марина за да се вземе най-доброто решение и за двете страни (спортнотехническо и финансово). Изключение винаги е имало, но при 2 основни случая е било това изключение: 1) при случай в който има конфликт между треньора и Марина. Тогава идват нелогични и скапани трансфрери, сякаш да бъде натиснат треньора да напусне, защото както знаем, Марина не може да бъде победена, тъй като е дясната ръка на Роман за всичко и 2) когато самия Роман реши да направи своенравно някой трансфер, тип ала Шевченко, Торес...Но такива свободни прояви от негова страна от години сякаш не е имало, а особено от 2016-а насам, той е оставил нещата изцяло във взаимното съгласуване между треньорски щаб и Марина.

Потребителски аватар
Liquidator
Контакти:

Мнениеот Liquidator » 31 дек 2021 15:20

Една от причините да не исках скъпи имена като Холанд/Кейн/Лукаку. Ходи му търси сега купувач, ако се провали/вкарва по 10-15 гола на сезон. Същата работа щеше да върши и Тами. Да не говорим за ефекта върху съблекалнята от такива звезди и заплатите им. Но просто скаутингът е ужасен в последните години.
И все пак Лукаку беше най-малкото зло от изброените, фен от дете, дошъл, защото наистина му се играе за Челси. Думите му ги възприемам по-скоро като извинение към феновете на Интер и предвид, че сезонът му не тръгна по най-добрия възможен начин - като колебание дали е направил правилния избор за себе си, или се е подлъгал по детската си мечта, подобно нещо се случи и с Азар. Стана ясно, че са водили наскоро разговори с Тухел, в началото на сезона дори Конте беше излязъл с интервю, че Челси не използва правилно Лукаку, нормално е да не е напълно щастлив от ситуацията, в която се намира, просто думите излизат в неподходящ момент и са малко необмислени.
[rimg]http://store.picbg.net/pubpic/04/FE/2e0ce920fd7c04fe.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 31 дек 2021 17:36

Liquidator написа:Една от причините да не исках скъпи имена като Холанд/Кейн/Лукаку.

Няма как в един момент да не правиш такива трансфери. За да се печелят купи в продължителен период от време се иска освен талант за развиване, с каквито играчи сме пълни, опит и доказана класа. Вижда се какво влияние върху отбора имат такива играчи като Канте и Тиаго например. Хубаво е да имаш талантливи футболисти, които да се развиват в бъдещето и да станат големи звезди при теб, но не можеш да изградиш отбор само от такива и да чакаш те да достигнат потенциала си и същевременно да изискваш тенекии всеки сезон. Видя се че Маунт, Джеймс, Тами и Томори развиха качествата си в сезон, в който амбициите бяха сведени до минимум и просто им се даде шанс да играят за Челси. Но сега вече се иска повече и няма как с един развиващ се в движение отбор, само с двама-трима наистина доказани футболисти да искаме да играем като сработен и доминиращ отбор. Затова и тази ШЛ дойде сякаш твърде рано в цикъла на този състав и вдигна още повече очакванията. Не казвам, че не трябваше да я печелим, разбира се, но надскочихме себе си за пореден път и сякаш надграждането ще стане по-трудно.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 31 дек 2021 17:55

Още нещо искам да спомена за трансферите и защо се случват така при нас. Ние сме отбор, чиито мениджъри се задържат около 2-2.5 години горе-долу. Нормално е бордът да има думата по отношение на закупените играчи. Не казвам, че това е правилният начин да се случват нещата, даже по-скоро мисля че не е, но по една или друга причина така работи Челси. Марина е там, където е, защото Абрамович иска доверен човек, който да не пилее парите му, за който знае, че ще направи най-добрата възможна сделка от финансова гледна точка. За да се промени това, трябва да се гласува доверие на треньор, който да остане за дълго и да има повече влияние върху тези неща, но дори и да се случи това, Марина пак ще е там и пак ще преговаря. Разликата е, че тогава би трябвало да имаме дългосрочно планиране на състава, а не трансфери на парче.

Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 01 яну 2022 17:04

За много години, живи и здрави и да си пожелаем по-малко нерви с любимия отбор.

Ще започна годината с един много хубав (поне според мен) коментар за настоящото положение в клуба.

There has been a recurrence of old tensions between the squad and coach, in Romelu Lukaku’s comments about being unhappy
    Chelsea are a club where the talent runs the show. Since the first firing of José Mourinho in 2007, they have turned managerial slash-and-burn into a model
    Since Thomas Tuchel took over, Chelsea have taken 2.05 points a game in the PL. In 52 PL and CL matches, they have conceded 33 goals.
    Man City’s points per game (2.05) and goal difference (+41) a year into the Guardiola project were exactly the same as Chelsea’s numbers under Tuchel.
    Elite managers are rarer than elite players. Academic studies suggest that most teams simply find a level commensurate with the quality of their players; very few coaches offer the guarantee of substantive improvement
    By Elo ratings, Tuchel left Mainz 108 points better off than the team he inherited, Dortmund 71 points better off, and PSG 23 points up; his positive effect at Chelsea at present stands at +87.
    Since he left, Mainz have managed only one top-ten finish, Dortmund have stood still, PSG look worse
    If he were to leave, Chelsea will be fishing in a small pond for truly elite managers: Pep and Klopp out of question, Conte already managed Chelsea, Nagelsmann is at Bayern, Simeone arguably declining
    If Chelsea are looking enviously at City and Liverpool and the higher gears they possess, that is an argument for sticking with Tuchel. The performance of those teams this season has been an advert for allowing that coach-squad relationship to mature, intensify, take on new depths
    Guardiola’s contract expires in 2023, Klopp’s in 2024. They are nearer the end of their tenures than the beginning. It will not always be this hard to win the Premier League title.

Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 яну 2022 18:10

Лукаку извън групата с треньорско решение.
За съжаление, Тухел си върви с характера.
При нас обаче сблъсъците играчи vs треньор винаги приключват с уволнение на треньора.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

JustChelsea
Контакти:

Мнениеот JustChelsea » 02 яну 2022 18:15

Бизонът си го заслужи.
JustChelsea написа:А един пенсионер от къде да изкара бе, циничен миризливец?
Егати смотаният малоумник.

Ами да гледа теб и да прави обратното.
Имал е 45 години за да материализира уменията си във финансов актив.[/quote]

Потребителски аватар
Тони
Контакти:

Мнениеот Тони » 02 яну 2022 18:34

Явно днес Антъни Тейлър е решил да се показва отново.
Защо не изгони Мане???

Fantomas
Контакти:

Мнениеот Fantomas » 02 яну 2022 18:36

THE G.A.M.E написа:Лукаку извън групата с треньорско решение.
За съжаление, Тухел си върви с характера.
При нас обаче сблъсъците играчи vs треньор винаги приключват с уволнение на треньора.

Абсолютно всеки кадърен треньор, а не мижитурка, би направил същото. Даже ако беше някой треньор като Моуриньо, САФ, Конте, Алегри, Клоп, че защо не и Пеп - нещата за Лукаку щяха много, много да се стъжнят.

JustChelsea
Контакти:

Мнениеот JustChelsea » 02 яну 2022 18:43

Ето разликата. Мане от раз вкарва, Пулишич два пъти се омотка
JustChelsea написа:А един пенсионер от къде да изкара бе, циничен миризливец?
Егати смотаният малоумник.

Ами да гледа теб и да прави обратното.
Имал е 45 години за да материализира уменията си във финансов актив.[/quote]

Върни се в “Челси”