Има ли алтернативи за Националния отбор и какви са те?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Re: Няма надежда !

Мнениеот marmi52 » 10 фев 2011 05:41

:evil:

Покажете ми един национален отбор в света ... Покажете ми една държава в света, чиито най-добър футболист е отказал да играе за националния и отбор ?! :evil:
Няма такава !!! :evil:
Ако Бербатов е в националния отбор ще вдигне нивото му, ще вдигне самочувствието на тези момчета и не на последно място ще бие сам такива отбори като Естония ...
Веднага някой са готови да плюят по Матеус ... Да, ама Матеус постига тези резултати без Бербатов, докато предишните треньори на националите и с него не успяваха ! :evil:
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 10 фев 2011 07:29

PFC Litex написа:Когато един мач е приятелски, то определението изненада просто не трябва да се дава.

+1
Знаете ли к'ъв ми е кеф. Снощи ли си легнах към 21,30 , въобще не ме интересуваше този мач. Днес станах. Цъкнах на връзката за livescore. Видях резултата. Нищо не почувствах. Казах си просто: "Мда...!Ясно."
Между другото в Естония, ако го бяхме изкарали този резултат... може би щеше нещо в мен да се посъбуди...ма...понеже там, на онова стадионче, естонците даже и на Франция помня се бяха опънали...
Някъде по пътя, точно, както Бербатов се фръцна след 5-ия гол срещу Сърбия и се запъти към тъч-линията, видял, че няма смисъл да бяга, да си дава дробовете за един отбор в който съотборниците му са бездушни парашутисти, използващи Национала за трамплин към Диарбекир и вечните сибирски полета, така и аз вече все по-рядко ще се интересувам от тези (каквото и да използвам след "тези" няма да сбъркам).
П.С. Неслучайно пуснах онази тема за телевизията. Да, няма пряка връзка, ама всъщност, замислете се. ;)
Частният национален отбор, по частна телевизия.Евала! Така се прави.
Наистина жалко е положението. Но знам, че има ли желание, то ще се промени. Засега такова няма, но...Кой знае. След година, две, 10...
Последна промяна от metodito на 10 фев 2011 07:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Kuco_Pile
Контакти:

Мнениеот Kuco_Pile » 10 фев 2011 07:40

Шо се правите всички на гръмнати и все не разбирате що няма национален отбор?!Зетковци,баджанаци,Хичовци,Мичовци..Целият този спор е напълно безмислен,на база на цялостното състояние на БГ футбола и държавата!Нито бази за децата,нито спортни училища,нито треньори и педагози да ги учат от малки на спорт и дух,едно огромно нищо..И великия ръководител Борислав Михайлов,тръгнал да строи национален стадион?!За кой бе Харалампи?Поискай от правителството да се построят спортни бази в областните градове!Три,Пет,осем,за колкото има пари,една по една,да ходят децата там,да ритат топката..Пък ти вместо да си парфюмираш перуката,фани договри с Платини,че нали сте големи дружки 2ма,5ма,10ма методиста,специалисти от вън,за 5 години да учат наще млади треньори,да променят физиономията на бг футбола и тн и тн..Ние обаче 100 млн за стадион ще даваме за национален отбор,който вече ни е все тая какво прави..Пълен смех и отчайващо поведение на хора,които или не желаят да променят нещо или наистина са изключително ограничени и псоредствени в мисленето си-вече не знам кое е вярното..
А относно Бербатов се радвам много,че зачекнахте темата,защото това само по себе си показва,колко правилно постъпи с оттеглянето си!Дори и година по-късно,след равен с Естония,някои човечета тук във форума го изкарват виновен за състоянието на футбола ни и равния с Естония..Много ниско падате пичове,много ниско..

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 10 фев 2011 07:49

Оффф, чета това за условията и базите. Разберете, че това не е толкова съществено условие.
Знаете ли в страни като Андора и Финландия какви условия имат децата? И обратното - Хърватия, Сърбия и Турция. Плюс това става дума за играчи, които играят при различни условия.

Потребителски аватар
Kuco_Pile
Контакти:

Мнениеот Kuco_Pile » 10 фев 2011 08:07

metodito написа:Оффф, чета това за условията и базите. Разберете, че това не е толкова съществено условие.
Знаете ли в страни като Андора и Финландия какви условия имат децата? И обратното - Хърватия, Сърбия и Турция. Плюс това става дума за играчи, които играят при различни условия.

Знам,че ако желая да поритам,трябва да си дигна задника от Красна поляна до Слатина примерно,пък ти ми говори че не било фактор..А пример да ми даваш с Финландия и Андора,някак си е напълно несериозно..

Потребителски аватар
amoros
Контакти:

Мнениеот amoros » 10 фев 2011 08:31

Каквото и да говорим федерацията нямаше пари за доказал се треньор,Матеус беше най-добрия компромисен вариант.Рехагел направи скромната Гърция европейски шампион,така че "липсата на материал"не е причина №1.Не виждам някаква промяна в начина и постройката на играта,както и в мотивацията на играчите.

Потребителски аватар
aisogludingfioler
Контакти:

Мнениеот aisogludingfioler » 10 фев 2011 08:50

metodito написа:Оффф, чета това за условията и базите. Разберете, че това не е толкова съществено условие.

Как ще не е толкова съществено условие?! Специално в Сърбия и Хърватия базите са на топ ниво, както и треньорите. За какво иначе си мислиш, че всяка година западните отбори купуват масово оттам. И то не е да кажеш, че само от Звезда, Партизан, Хайдук и Динамо взимат футболисти. И от по-малките отбори купуват... Александър Коларов например пристига в Лацио от ОФК Белград и е юноша на Чукарички. Бранислав Иванович също минава през ОФК Белград, всички знаем сега къде е. Милош Красич пък тръгва от Войводина... Като имат и треньори, които да научат децата и качествена база, на която да играят, би следвало и да продават масово на запад... Това се отразява и националните отбори. Сърбите играха на последните две световни, хърватите пък миналата година за пръв път изпуснаха голямо първенство след като се класираха на 4 поред световни и европейски. ;)

Финландия няма такива заложби като сърбите и хърватите. Турчолята си пълнят първенството с чужденци и дълбаят надолу (поне националния им). Андора не знам защо изобщо ги даде за пример...

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 10 фев 2011 09:07

Финландия няма такива заложби като сърбите и хърватите.

А така! Дойдохме ли си на думата?! Значи може би това с базите все пак не е всичко, а? Понеже във Финландия имат политики свързани с младежта, които ние даже и да имахме желание да провеждаме, което нямаме, нямаше да можем да ги провеждаме. Понеже се иска постоянство и усърдие от страна на Държавата.
Турчолята си пълнят първенството с чужденци и дълбаят надолу (поне националния им). Андора не знам защо изобщо ги даде за пример...

Андора като малка и богата страна. Случайно я дадох за пример. Словения тогава... Ами турците им стигна дотам националният заради това. Те са като Батков. Сега, веднага! Купувай, Купувай! А не изграждай, изграждай.
Ми големите наши клубове на хартия са по-богати от хърватските. Различаваме се много по начина по който се правят нещата. Ако "Левски" или ЦСКА продават както Динамо и Партизан, съм сигурен, че ще сме си на същото ниво, както и сега и като бази и като клубен футбол. Единствено Батков и Титаните ще са добре.
Така че не сравнявайте цифрите, а начина по който се мисли в Загреб и в София. ;)
За какво иначе си мислиш, че всяка година западните отбори купуват масово оттам. И то не е да кажеш, че само от Звезда, Партизан, Хайдук и Динамо взимат футболисти. И от по-малките отбори купуват... Александър Коларов например пристига в Лацио от ОФК Белград и е юноша на Чукарички.

Да, и при нас е било така преди 20 години. Те не са разрушили за разлика от нас. Не, че толкова напред са отишли. Просто са запазили едни добри действащи механизми, а ние ги съсипахме, за да отречем всичко.
Когато нещо работи добре, не го променяш. В Благоевградско продължават да се раждат таланти и какво от това? Просто системата не работи вече. И да има някъде следващ Стоичков или Бербатов, никой няма да му даде шанс. Ще се вземат три гари и един Жоазиньо, понеже ще излязат по-евтино и ще дадат резултат веднага. Не се мисли, че след 6-7 години този Бербатов ще донесе много повече пари от този Гара или Жо.
Проблемите свързани с отговорните лица във футбола ни са в корупцията и назадничавото мутренско мислене. И ще видите, например, че и Румъния ще ни настигнат за съжаление по разрушение. И там съсипват с голяма скорост. И онзи Клуж, който направи фурор в ШЛ не е добрият пример, а именно Динамо (Загреб), ако ще и да са били по-бедни...
Заради това казах, че не играят тези неща.
С уволнението на Мъри се разбра, че клубният ни футбол не иска да върви напред. Мислете за Батков като за лицето на футбола ни. Та той не искаше да изчака да се обиграе отбора под ръководството на Мъри. Не искаше да надгражда. Защото иска да се връткат парите! А с Мъри "Левски" щеше да повтори участието си в ШЛ. 100 про! Но нямаше да е веднага.
И смешно прозвуча, вярно, но това беше правилният футбол - бавно надграждане и постепенен напредък, а не скокообразно движение.
От едната страна имаме политика като на Петржалка, които бях one-hit wonderer и от друга политика като тази на БАТЕ. Ние сме от първите. ;)
И ако си мислите, че в Беларус всичко е мед и рози се лъжете!

Enravota
Контакти:

Re: Има ли алтернативи за Националния отбор и какви са те?

Мнениеот Enravota » 10 фев 2011 09:53

И аз не знам как го правят този подбор. Но Ранглеов и Макриев наистина нямат един мач в Европа или да са гонили титла през цялата си кариера? Средняшки футболисти с загубеняшки манталитет.
Отностно Домовчийски, след като пренебрегна националния да си носи последствията (нищо че ми е един от любимиците).
А за футболисти като Чавдар Янков (вечната надежда) няма да коментирам... той ли е най-добрият?

Влобще как го правят тоя подбор не знам...

Потребителски аватар
Dani
Контакти:

Re: Има ли алтернативи за Националния отбор и какви са те?

Мнениеот Dani » 10 фев 2011 10:27

А бе за какво си тровите нервите да ги гледате тия нещастници? Аз вчера дори не слушах мача - камо ли да го гледам! Просто вече тия манекенчета долу наистина ме нервират много! За мача с швейцарците предлагам никой да не ходи на мача! Да видят що за бездарници са! Защото щвейцарците могат да вкарват не само от дузпа!

Върни се в “Национален отбор”