Най-големия успех на БГ футбола: Олимпийски вицешампиони

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Най-големия успех на Бг футбола : Олимпийски вицешампиони

Мнениеот doktora25 » 30 юли 2012 01:06

just one is eric написа:Във коя изтормозена глава , олимпийски финал по футбол е по-голям успех от четвърти на световното по футбол ????
Повечето от най-великите футболисти не са стъпвали на Олимпиада.
Браво на момчетата за успеха на Олимпиадата , много са се трудили , но нека да не се излагате със такива твъдения .

В моята например. :)
Ако ще и с хлапетата дето връщат топките да излизат западноевропейците това си е техен проблем. Също техен проблем, е че между 1948 и 1988 може би 80% от медалите във футбола ги взимат страни от Източния блок. Предполагам че заради това се чувстват комплексирани и не искат да обръщат внимание на турнира. :mrgreen: Не може турнир от олимпийска величина да не бъде считан за престижен и тотално да бъде подценяван за сметка на световни и европейски първенства. Това какви и колко мръсни пари се въртят във ФИФА и УЕФА въобще не ме интересува и съм на мнение, че МОК трябва да стои над тях, футболният календар така трябва да се направи, че най-добрите футболисти да са в оптимална форма за олимпиадата и отборите да бъдат наказвани ако не пускат футболистите си на игрите. ;)
Да припомня и още малко история. Олимпиадата в Мелбърн 1956. Там във футболния турнир взимаме бронза. :P
Любопитното е че на четвъртфинал отстраняваме Великобритания с 6:1, а после на полуфинала срещу СССР ни свири британски съдия.
Тези успехи според мен трябва да ги пишем със златни букви в историята на нашия футбол. И най-важното е за тези неща да се говори по нашите медии, да се припомнят, че ако ние не си уважаваме достиженията, другите ли да ни ги уважават? Просто жалко е, че за 90% от тези наши герои аз нищо не знам и вината за това далеч не е само моя. И това на фона на тези успехи ние самите да вадим статистики колко поредни загуби имаме на световни първенства е меко казано нелепо и глупаво.
Много съм търсил в Интернет клипове, репортажи или просто някакви материали от тези мачове, но нищо не съм намерил. Ако някой от вас разполага с такива ще съм му благодарен ако ги сподели. :)
Последна промяна от doktora25 на 30 юли 2012 11:50, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Taz
Контакти:

Re: Най-големия успех на БГ футбола: Олимпийски вицешампиони

Мнениеот Taz » 30 юли 2012 05:22

daniel875 написа:
Taz написа:Любопитен факт е че в повечето мачове на Олимпийските игри 86, всички 11 футболисти с които излиза България са играчи на ЦСКА ;)

Тук се говори за Мексико"68. Мексико"86 е съвсем друго състезание, тогава нямаше олимпиада. Такова състезание имаше в Лос Анджелис две години по - рано и участваха само западните страни с едно изключение от Изтока.

Да и аз говоря за Мексико 68, когато от ЦСКА са извикани 13 футболисти. Грешката е моя, че съм написал 86 ;)

orlando7
Контакти:

Мнениеот orlando7 » 30 юли 2012 07:13

Taz написа:Любопитен факт е че в повечето мачове на Олимпийските игри 86, всички 11 футболисти с които излиза България са играчи на ЦСКА ;)

E,каква беше файдата като бяха само от ЦСКА?

orlando7
Контакти:

Мнениеот orlando7 » 30 юли 2012 07:21

drvasko98 написа:Победи над ... Тайланд, Гватемала и Мексико. Браво!
През същата година много по-значим е 1/4 финала за Европейско първенство и мачовете с Италия, след като преди това е отстранена и Португалия.

Що сега не ги биеме тия държави? Па ти си викай "браво"!

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 30 юли 2012 08:23

orlando7 написа:

E,каква беше файдата като бяха само от ЦСКА?

Още едно доказателство за витрината на комунизма , изкуствено създаденото ксерокопие цеца панчаревска .... - ФАКТ! :mrgreen:

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 30 юли 2012 11:07

Това е голям успех, но не може да се сравнява с 94 година ! Олимпиадата преди е била аматьорски турнир(не само във футбола) и за това нашите са пращали най-силните си играчи, защото преди 89 нашите спортисти не се водят за професионалисти(мръсна дума според комунистическия морал). Не се водят за професионалисти и всички други силни спортисти от източния блок.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 30 юли 2012 11:43

doktora25,

Явно само нашите глави са болни :mrgreen:
В поста си ме изпреварил, мислех наистина да постна и за бронзовите медали.

Явно някои хора са мого "тежки" и медали от Олимпиада не се броят мухаха...no coment :mrgreen:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 30 юли 2012 12:02

Ми то на запад никой не ги брои тези медали за успехи ...

orlando7
Контакти:

Мнениеот orlando7 » 30 юли 2012 17:27

Alexx написа:Ми то на запад никой не ги брои тези медали за успехи ...

Еми, то тогава и купите на ЦСКА не струват пет пари, ама вие си ги бройте!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 30 юли 2012 21:21

just one is eric написа:Във коя изтормозена глава , олимпийски финал по футбол е по-голям успех от четвърти на световното по футбол ????
Повечето от най-великите футболисти не са стъпвали на Олимпиада.
Браво на момчетата за успеха на Олимпиадата , много са се трудили , но нека да не се излагате със такива твърдения .

+1 :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Национален отбор”