Зелка или ДВЕ........

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Re: Зелка или ДВЕ........

Мнениеот ilian12 » 04 дек 2009 16:05

Бирата не е е само за десерт, моля ви се. Лека бира с нещо като нашите соленки (но по-сухи) за предястие. След това е ред на хубави наденички с гарнитура зеле и еднолитрова тежка бира. За десерт палачинки с шоколад и плодова бира. :twisted:
Като резултат за 17 месеца +13 кг. :)
Майтапа настрана, но в Белгия кухнята (по заведенията) е най-добра в района на Бенелукс, Франция, Германия и Англия.
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
ogg
Контакти:

Мнениеот ogg » 04 дек 2009 16:08

Аз пък не знаех, че Франция и Англия изобщо имат кухня :)
Единственото, което се е случило в Пловдив през 1926 е, че Ботев става първенец на града за пореден път. Всичко останало са митове и легенди...

Потребителски аватар
black sabbath
Контакти:

Мнениеот black sabbath » 04 дек 2009 16:15

ogg написа:Аз пък не знаех, че Франция и Англия изобщо имат кухня :)

Напротив Огг имат едни от най-добрите кухни в европа поради простата причина,4е нямат такива зелки като нашите,особенно тези,как им викат,крумовските. :) :) :)
TOЙ НЕ УМИРА

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 04 дек 2009 16:22

За Англия си напълно прав: 0 като кухня и 0 като обслужване. Докато във Франция вярно, че обслужването е -3, но затова пък си поръчай леко суров стек с цели картофчета и крем брюле някъде по северното крайбрежие около Сен Мало или рибните им специалитети по Средиземноморието около Марсилия, лично аз харесвам много и Алпийската им кухня - да хапнеш фондю зимно време е нещо което си заслужава от всякъде ;)

Потребителски аватар
scb
Контакти:

Мнениеот scb » 04 дек 2009 16:27

ilian12 написа:

За Англия си напълно прав: 0 като кухня и 0 като обслужване. Докато във Франция вярно, че обслужването е -3, но затова пък си поръчай леко суров стек с цели картофчета и крем брюле някъде по северното крайбрежие около Сен Мало или рибните им специалитети по Средиземноморието около Марсилия, лично аз харесвам много и Алпийската им кухня - да хапнеш фондю зимно време е нещо което си заслужава от всякъде ;)

С кое ги сравняваш като им даваш такива оценки? Надявам се не с България, където повечето ресторанти и хотели са минус морското дъно.

Потребителски аватар
hlucho
Контакти:

Мнениеот hlucho » 04 дек 2009 16:30

Наще кръчми може и да са минус дъното, но кухнята ни е направо трепач!
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!

Потребителски аватар
SHYNE
Контакти:

Мнениеот SHYNE » 04 дек 2009 16:32

Модовете спят ли?

носят дърва за огрев :lol:
Изображение
Имаме вяра
верни до гроб сме
ние за тебе
вечно ще пеем
градски момчета
за Ботев родени
за тебе живеем
за теб ще умреме

Изображение

Потребителски аватар
ogg
Контакти:

Мнениеот ogg » 04 дек 2009 16:37

ilian12 написа:

Оуу, за фондюто бях забравил. Хапвал съм го дори и в летните жеги, но пак важи :) Но колко е френско не знам? Да не се окаже, че е като кроасана, който е доказано ВИЕНСКО изобретение! По принцип Франция все още не съм посещавал, но от филмите гледам, че само охлюви набиват. А аз, като един балкански простак, предпочитам свинската вратна пържола :)
Единственото, което се е случило в Пловдив през 1926 е, че Ботев става първенец на града за пореден път. Всичко останало са митове и легенди...

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 04 дек 2009 16:38

scb написа:
ilian12 написа:

С кое ги сравняваш като им даваш такива оценки? Надявам се не с България, където повечето ресторанти и хотели са минус морското дъно.

Малко по-нагоре написах, че между Франция, Англия, Германия и страните от Бенелукс(Белгия, Холандия и Люксембург) най-доброто обслужване и храна съм получил в Белгия (но във фламандската част).

Потребителски аватар
Hacko1912
Контакти:

Мнениеот Hacko1912 » 04 дек 2009 16:45

ogg написа:
Hacko1912 написа:hahaha ... бира за десерт ли викаш? ше ме скъсате днес ...

Ами да, за предястие винцЕ в изискана кристална чаша, за основно водка или ракийца и за десерт бира. Малко по-късно може и нещо като втори десерт да се направи - шампанско. Ама пък напоследък в повече ми дойде точно шампанското...

дет викаше един приятел - мани, всякви идиоти има по света :mrgreen: пушен заек за десерт ... бира за десерт. "Баща ми кво ще пиеш - вино или бира?" ; "И коняк, и коняк".
Когат не е черен, минмум 75%, шоколад от едно място взет, не ми го фали.

Върни се в “Ботев”