Опциите: ЗА и ПРОТИВ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Jeff Ament
Контакти:

Re: Опциите: ЗА и ПРОТИВ

Мнениеот Jeff Ament » 05 юни 2010 21:04

Кашчей написа:
kan1912 написа:Кашчей, в момента СПФК БОТЕВ е с временно членство в БФС, това дава право на участие, а постоянно членства ще получим на следващия конгрес.

Поздрави за сериозният отговор!
Всъщност, аз затова и питах, дали нечлен може да погълне член и как ще е правилно да се процедира тогава:нечленът ли ще има право да вземе правото за участие, но ще запази собственото си име за обединеният отбор, или членът ще предостави правото си, но обединеният отбор ще си запази името на члена?
По правилник, след обединяването на два клуба, се създава нов, а двата учредителя се закриват от структурите на БФС.Това устройва ли ви, като вариант?А, и се поемат всички активи и пасиви на двата отбора, от новосъздаденият.

Буферите са нов клуб,когато се обединиха с Велбъжд.Отиди им обясни на тях. ;)
12 март 1912 г.

Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 юни 2010 21:18

Jeff Ament написа:
Кашчей написа:
kan1912 написа:Кашчей, в момента СПФК БОТЕВ е с временно членство в БФС, това дава право на участие, а постоянно членства ще получим на следващия конгрес.

Поздрави за сериозният отговор!
Всъщност, аз затова и питах, дали нечлен може да погълне член и как ще е правилно да се процедира тогава:нечленът ли ще има право да вземе правото за участие, но ще запази собственото си име за обединеният отбор, или членът ще предостави правото си, но обединеният отбор ще си запази името на члена?
По правилник, след обединяването на два клуба, се създава нов, а двата учредителя се закриват от структурите на БФС.Това устройва ли ви, като вариант?А, и се поемат всички активи и пасиви на двата отбора, от новосъздаденият.

Буферите са нов клуб,когато се обединиха с Велбъжд.Отиди им обясни на тях. ;)

Доколкото съм запознат, навремето Г. Илиев закупи Локомитив и прехвърли лиценза на Велбъжд на новата си собственост.Както съм чел, тогавашният Локомотив е закрит, както бе закрит и Велбъжд, а новият отбор прие името Локомотив, но това стана с волята на един собственик.То, оттогава и БФС промениха възможността за безконтролно обединение на отбори, и го направиха само на териториален признак-от една област да са отборите.Аз в момента говоря за Правилник от 2009-а, който евентуално ще касае вашето сливане и това е актуалният въпрос, който стои пред вас.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 05 юни 2010 21:30

Кашчей написа:Доколкото съм запознат, навремето Г. Илиев закупи Локомитив и прехвърли лиценза на Велбъжд на новата си собственост.Както съм чел, тогавашният Локомотив е закрит, както бе закрит и Велбъжд, а новият отбор прие името Локомотив, но това стана с волята на един собственик.То, оттогава и БФС промениха възможността за безконтролно обединение на отбори, и го направиха само на териториален признак-от една област да са отборите.Аз в момента говоря за Правилник от 2009-а, който евентуално ще касае вашето сливане и това е актуалният въпрос, който стои пред вас.

Кажи сега ти какво нередно виждаш в това изречение.

От няколко месеца ни убеждавате в нещо, че новосвормиран отбор няма право на нищо повече от Б окръжна.... ;)

Истината е че Велбъжд не е закриван, а Локомотив Плводив бе закрит или влят все тая и така си запазиха мястото в А група. Иначе по това което си написал трябва да са започнали от Б окръжна ;)
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 юни 2010 22:23

rump_shaker написа:
Кашчей написа:Доколкото съм запознат, навремето Г. Илиев закупи Локомитив и прехвърли лиценза на Велбъжд на новата си собственост.Както съм чел, тогавашният Локомотив е закрит, както бе закрит и Велбъжд, а новият отбор прие името Локомотив, но това стана с волята на един собственик.То, оттогава и БФС промениха възможността за безконтролно обединение на отбори, и го направиха само на териториален признак-от една област да са отборите.Аз в момента говоря за Правилник от 2009-а, който евентуално ще касае вашето сливане и това е актуалният въпрос, който стои пред вас.

Кажи сега ти какво нередно виждаш в това изречение.

От няколко месеца ни убеждавате в нещо, че новосвормиран отбор няма право на нищо повече от Б окръжна.... ;)

Истината е че Велбъжд не е закриван, а Локомотив Плводив бе закрит или влят все тая и така си запазиха мястото в А група. Иначе по това което си написал трябва да са започнали от Б окръжна ;)

Шейкър, за последно обяснявам, дано да разбереш разликите, защото явно нямаш намерение да отвориш линка, който пуснах:

Когато се слеят два отбора, то новосформираният приема всички активи и пасиви на отборите, както и нивото на по-високопоставеният по право отбор.Лъжеш се, че Велбъжд не бяха закрити, защото няма как да си преотстъпиш правото, да се слееш с друг отбор, но да продължиш същевременно и индивидуално съществуване.Пак повтарям, че онази история беше преди десетина години, а оттогава се промениха много правила.Аз ви говоря и питам за вашият случай, но със сега действащите правила за вливане и сливане, защото именно те важат за вас сега, а не тези, които са били преди 10 години.В момента вие търсите начин да излезете от патова ситуация, но тя си има цена.Готови ли сте да я платите тази цена и да приказвате след 20 години, както сега цесекарите говорят, че са наследници на АС-23, защото е бил един от отборите, предшествали тяхното създаване.
Осъзнавате ли, че по този Правилник за статута на ФК, след сливането ставате нов отбор(ако се спази Правилникът де, но от БФС доказаха, че могат да спазват правилата, ако не става дума за ЦСКА)?
По Правилника за лицензирането, лиценз не може да се преотстъпва(продава)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 05 юни 2010 23:11

Кашчей написа: ... Лъжеш се, че Велбъжд не бяха закрити, защото ...
... По Правилника за лицензирането, лиценз не може да се преотстъпва(продава) ...

Има две несъответствия в твоята теза:
1) Велбъжд не е закриван. Отбора смени седалището си от гр.Кюстендил в гр.Пловдив и след като към него се вля Локомотив Пд, промени името си от Велбъжд на Локомотив. Но както сам казваш това е история и не е актуална тема! Локомотив Пд е отбор който уважавам и както винаги съм казвал, такива бяха тогава опциите пред Г. Илиев да купи отбор от Пловдив, който да играе в А група на мястото на кюстендилци.
2) Лиценз не се преотстъпва, прав си. Толкова си прав, че чак си се изправил ;) Но лиценз за участие във В група не ти е необходим! Сигурен съм, че това ти е пределно ясно, но нали трябва да си "вечния провокатор" защо да не пробваш, да хванеш някой балама да ти прави компания цяла вечер, да си чешите езиците тука ...

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 05 юни 2010 23:14

Май буквоядеца е пропуснал, че във В група лицензи няма - там има право на участие което може да се преотстъпва безпроблемно - за разлика от лиценза!
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 06 юни 2010 01:54

botev_1912 написа:Май буквоядеца е пропуснал, че във В група лицензи няма - там има право на участие което може да се преотстъпва безпроблемно - за разлика от лиценза!

Грешка, лиценз може и да няма, но правото за участие не можеш ей така да го прехвърляш отново трябват сливания и вливания ;)

Колкото до сливанията почти всички отбори в Бг са минали през такива в историята си, Ботев и те имат няколко дори имат и закриване така че това не е проблем важно е феновете какво и кой възприемат за своя отбор
Последна промяна от loko2004 на 06 юни 2010 02:02, променено общо 1 път.
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 06 юни 2010 01:59

botev23 написа:Абе вие двамата не спирате да ме учудвате. Кой е тоя НОВ отбор, кой е този НЕ ЧЛЕН на БФС? Вие двамата по компентентни ли сте от Българския съд? Разберете го вече, според същия този съд, сдружението е наследник на ФК БОТЕВ регистриран през 1990г. и наследник на отбора създаден през 1912г. Дефакто след промените направени в устава на 24. 04. 2010г. Христолов не притежава марката ФК БОТЕВ и това е потвърдено, като напълно законен акт, който дори Христолов не отрича. Какво още умувате?

СНЦ ФК Ботев ей тоя отбор е нов според БФС ;) , а иначе според българския съд АД-то на Христолов е наследник на традициите на ФК Ботев поне това пише в решението на съда по регистрацията на АД-то и това обстоятелство не е ПРОМЕНЯНО
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

botev23
Контакти:

Мнениеот botev23 » 06 юни 2010 10:15

loko2004 написа:
botev23 написа:Абе вие двамата не спирате да ме учудвате. Кой е тоя НОВ отбор, кой е този НЕ ЧЛЕН на БФС? Вие двамата по компентентни ли сте от Българския съд? Разберете го вече, според същия този съд, сдружението е наследник на ФК БОТЕВ регистриран през 1990г. и наследник на отбора създаден през 1912г. Дефакто след промените направени в устава на 24. 04. 2010г. Христолов не притежава марката ФК БОТЕВ и това е потвърдено, като напълно законен акт, който дори Христолов не отрича. Какво още умувате?

СНЦ ФК Ботев ей тоя отбор е нов според БФС ;) , а иначе според българския съд АД-то на Христолов е наследник на традициите на ФК Ботев поне това пише в решението на съда по регистрацията на АД-то и това обстоятелство не е ПРОМЕНЯНО
Нали се сещаш, че Българския съд е по виша инстанция от БФС, а според него СНЦ ФК Ботев, е наследник на ФК Ботев от 1990г. И да при регистрацията на АД-то е такова решението, но от 1999г. След промените в Устава от 24.04. дали АД-то може законово да претендира за това наследство? И ако беше така нали Христолов щеше да атакува веднага в съда това Общо събрание на което той и АД-то бяха отстранени от ФК Ботев.

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 06 юни 2010 10:24

botev23 написа:
loko2004 написа:

Нали се сещаш, че Българския съд е по виша инстанция от БФС, а според него СНЦ ФК Ботев, е наследник на ФК Ботев от 1990г. И да при регистрацията на АД-то е такова решението, но от 1999г. След промените в Устава от 24.04. дали АД-то може законово да претендира за това наследство? И ако беше така нали Христолов щеше да атакува веднага в съда това Общо събрание на което той и АД-то бяха отстранени от ФК Ботев.

АД-то си е наследник ;) както и по другите юридически спорове и по тоя грешите. АД-то няма за какво да претендира наследството си е негово

Върни се в “Ботев”