103 години Ботев!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

mark1926
Контакти:

Re: 103 години Ботев!

Мнениеот mark1926 » 13 мар 2015 19:47

Графът написа:
mark1926 написа:
Графът написа:
КироВарна написа:
Графът написа:тоя буферския не му обръщам внимание, защото факти за него са фенски плюнки и простотии. колега, това имах предвид, но в материално изражение, снимка или фототипно издание на конкретния цитат. аз съм историк по образование със степен магистър и имам представа как се подхожда, когато има спор по дадена тема.

Това,че си историк по образование е чудесно!За това,че имаш магистърска степен те поздравявам!Аз не съм магистър,а историята ми е хоби.Затова бих искал да те запитам.Ако има отбори,които предоставят документи,с имената на своите учредители!!!С датата на своето учредяване!!!И всичко това е подпечатано,прономеровано и прошнуровано.....изведнъж се появава някой,който по слухове и по изрезки от вестници иска да ни убеди в нещо,за което другите имат документи ?!При това да отбележим,че вестниците са с дата много години по късна,от въпросното събитие!!!Какво казват магистрите в такава ситуация?Аз бих казал,че Митьо Селския си замина,но селските номера останаха!

и ти четеш и цитираш каквото си искал или ти изнася. къде си ме видял да твърдя това за което се заяждаш? аз казах само, че през 1942г да отпечаташ нещо с лика на цар борис трети на първата страница и то да не отговаря на истината, е нелепо и още по-малко нужно по време на втората световна, с цялата сложност на политическата и житейска конюнктура. и не, това което беше цитирано от фейсбук не е изрезка от вестник, а издание с конкретна цел, а каква е тя сами може да прочетете.

Няма такава наглост, не било възможно, там в магистратурата не ви ли обърнаха внимание как се изписва ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА :?: Водили са се невиждано кървави войни, но иначе нравите са били по- добри от сегашните и не било възможно манипулация из разни писания 1942 :shock: Тогава не сме ли живели в монархия 42 година, не са ли учили населението, че войната със съюзниците на Фердинанд е дошла заради Гърция и Сърбия, а какво се учи към днешна дата знаеш ли :?:

ти въобще наясно ли си какво правиш в тая тема или само пръскаш интелект сред простолюдието. а "там в магистратурата" какво се случва и едва ли ти е понятно.

Ето го интелектуалеца , питаш го той не знае , доказваш му , че говори ГЛУПОСТИ , той отново не схваща :idea: Да се надяваме, че не си учител, че горко ни на нацията...

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 13 мар 2015 22:07

Малки и големи фенове на "Ботев" отбелязаха 103-годишнината от създаването на любимия клуб. Стотици привърженици на "жълто-черните" се стекоха в кафето и фен-магазина в Коматево, където гостуваха легенди и настоящи футболисти на отбора. В символичния за клуба час 19:12 бе разрязана торта с емблемата и девиза на вековния "Ботев", след което посетителите се насладиха на вулканичната заря на върха на Младежкия хълм от няколко километра разстояние. Клубната телевизия запечата кадри от празничното събитие.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jR2jTFgauTA[/youtube]
Изображение Изображение

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 14 мар 2015 10:08

Thurman Murman написа:
КироВарна написа:Поздравявам феновете на Ботев!Видях някои мнения по горе,в които се изразява желание да бъде показан документът удостоверяващ рожденния ден!В отговор от ботевистите се четат само не много цензурни слова.А какъв по добър момент,от този празник,да бъде гордо представен на широката публика и на заинтересованата общественост,един такъв документ!?Така,както други клубове със столетна история го правят!

Под "документ" предполагам, че имаш предвид учредителен протокол. Е, такъв за момента не е открит, но пък и няма да се вайкаме, защото:
1 - Учредителен протокол от българските отбори има единствено Славия и никой друг. Нито вие, че сте от 13-та, нито Левски, че е от 14-та, нито дори и мЪкедонистите, въпреки много по новата за тях 36-та...
2 - Има много начини, за да бъде доказано нещо! Не винаги е нужно да хванеш убиеца на местопрестъплението или да му издърпаш пистолета от ръцете, за да знаеш, че е той. Има достатъчно други документи водещи към датата 12, описани и документирани разкази на очевидци, участници и свидетели на събитията от онова време и т.н.

Мисля, че всеки, който професионално се занимава с тази материя, знае най-добре за какво става въпрос. За целта можеш да отвориш КОЯ ДА Е книга на тема "българска футболна история". Нашата работа не е сами да правим научни открития, а да се доверим на това, което РАЗБИРАЩИТЕ вече са анализирали и ни поднасят по подходящ за възприемане на фактите начин.

А можеш ли да ни покажеш поне основателя на Ботев, на каква възраст е бил към 12-ти март 1912 г.? Под разбиращи имаш предвид тези, които ни предоставят исторически доказателства за дадени събития, или разбиращи фенове, които казват "така е, вярвайте ни"?
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 14 мар 2015 11:36

В началото на ХХ век в Пловдив, възпитаниците на колежа "Свети Августин" популяризират заниманията с физкултура и допринасят за разпространението на спортните игри сред градската младеж. В периода 1906-1907 към колежа е създаден първият тим за футбол, който оказва заразително влияние върху Пловдив и през периода 1910-1912 започват да възникват различни отбори по подобие на този от "Свети Августин".Група ентусиазирани приятели, възпитаници на Първа мъжка гимназия и Френския колеж, решават да създадат свой клуб и организирано да се занимават с футбол. През март 1912 г. те учредяват "Христо Ботев - Футболно дружество" в Пловдив. Съставен е учередителен протокол, избран е и първият Управителен съвет, в който влизат: Стоян Иванов Пухтев - председател, Ненко Георгиев Пенелов - заместник-председател, Петър Делев - секретар-касиер и Теньо Русев - домакин. Останалите учредители са: Никола Алваджиев, Димо Сидеров, Асен Мерджанов, Георги Каранешев, Бойчо Стоянов, Стефан Йовчев, Атанас Минчев, Борис Бакърджиев, Христо Димитров, Борис Сотиров, Слав Славов, Иван Петков, Богомил Икономов, Николай Николов, Георги Танев, Пейчо Попов, Ради Мурджев и Георги Радев.Името на дружеството предлага Теньо Русев, който по-късно става летец и загива при авиационна катастрофа на 15 септември 1929 г., броени дни преди кръщелникът му да стане шампион на страната.Първият съперник, с който Ботев Пловдив мери сили е този на Втора софийска мъжка гимназия. Тренировъчните си занимания футболистите провеждали на ливадите зад Хълма на изворите (Бунарджика) в Мараша, а мачовете се играели на плаца на 21-ви пехотен полк.Поради избухването на Балканската война и замирането на обществения живот, клубът временно преустановява дейността си. След края на войната дружеството вече носи името "Ученическо футболно дружество - Хр. Ботев", а известна част от клубните членове са били такива и на гимнастическото дружество "Тракийски юнак".

Препратки към исторически извори за всички, които искат да се запознаят с историята на любимия ни клуб има в дъното на страницата - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 8%D0%B2%29 За наистина заинтригуваните от нея, може да потърсите в библиотеката книгата на Румен Минков "80 години ФК "Ботев" (Пловдив)(1912 - 1992)", издадена през 1992 г.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 14 мар 2015 16:50

Ботевъ Пловдивски написа:
В началото на ХХ век в Пловдив, възпитаниците на колежа "Свети Августин" популяризират заниманията с физкултура и допринасят за разпространението на спортните игри сред градската младеж. В периода 1906-1907 към колежа е създаден първият тим за футбол, който оказва заразително влияние върху Пловдив и през периода 1910-1912 започват да възникват различни отбори по подобие на този от "Свети Августин".Група ентусиазирани приятели, възпитаници на Първа мъжка гимназия и Френския колеж, решават да създадат свой клуб и организирано да се занимават с футбол. През март 1912 г. те учредяват "Христо Ботев - Футболно дружество" в Пловдив. Съставен е учередителен протокол, избран е и първият Управителен съвет, в който влизат: Стоян Иванов Пухтев - председател, Ненко Георгиев Пенелов - заместник-председател, Петър Делев - секретар-касиер и Теньо Русев - домакин. Останалите учредители са: Никола Алваджиев, Димо Сидеров, Асен Мерджанов, Георги Каранешев, Бойчо Стоянов, Стефан Йовчев, Атанас Минчев, Борис Бакърджиев, Христо Димитров, Борис Сотиров, Слав Славов, Иван Петков, Богомил Икономов, Николай Николов, Георги Танев, Пейчо Попов, Ради Мурджев и Георги Радев.Името на дружеството предлага Теньо Русев, който по-късно става летец и загива при авиационна катастрофа на 15 септември 1929 г., броени дни преди кръщелникът му да стане шампион на страната.Първият съперник, с който Ботев Пловдив мери сили е този на Втора софийска мъжка гимназия. Тренировъчните си занимания футболистите провеждали на ливадите зад Хълма на изворите (Бунарджика) в Мараша, а мачовете се играели на плаца на 21-ви пехотен полк.Поради избухването на Балканската война и замирането на обществения живот, клубът временно преустановява дейността си. След края на войната дружеството вече носи името "Ученическо футболно дружество - Хр. Ботев", а известна част от клубните членове са били такива и на гимнастическото дружество "Тракийски юнак".

Препратки към исторически извори за всички, които искат да се запознаят с историята на любимия ни клуб има в дъното на страницата - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 8%D0%B2%29 За наистина заинтригуваните от нея, може да потърсите в библиотеката книгата на Румен Минков "80 години ФК "Ботев" (Пловдив)(1912 - 1992)", издадена през 1992 г.

Тези неща съм ги чел. Сега ми пусни снимки на всички и ми кажи кой-кой е на тях. Не ми отговори на каква възраст е бил Стоян Пухтев към 12.03.1912 г.

Потребителски аватар
костенурк
Контакти:

Мнениеот костенурк » 14 мар 2015 17:21

кво те интересува възрастта на тоя и оня?всички големи отбори ни поздравиха за стогодишнината,и много от малките като твоя :) БФС също,в форума няма да промениш факта,че нашия отбор от край време има най много фенове а вашия най малко 8-) айде сега ми изтрий мнението да ти е спокойно :lol:
Феновете на Локо (Пд) и кандидатът за собственик Левент Назифоглу тайно се срещнаха вчера сутринта в пловдивския хотел "Кендрос".От фенклуба заявиха, че е тяхна инициативата за визитата под тепетата на турския бизнесмен.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 14 мар 2015 17:32

костенурк написа:кво те интересува възрастта на тоя и оня?всички големи отбори ни поздравиха за стогодишнината,и много от малките като твоя :) БФС също,в форума няма да промениш факта,че нашия отбор от край време има най много фенове а вашия най малко 8-) айде сега ми изтрий мнението да ти е спокойно :lol:

Става въпрос за това, че когато "историческите факти" се представят частично за да изглеждат по-правдоподобно, това е сигнал за пренаписването им като такива, каквито не са. Като знаете кои са създателите по имена, имате снимка, напишете възрастта на основателя си към март 2012 г и ни разкрийте кой-кой е на снимката.

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 14 мар 2015 17:42

slavia_forever написа:
костенурк написа:кво те интересува възрастта на тоя и оня?всички големи отбори ни поздравиха за стогодишнината,и много от малките като твоя :) БФС също,в форума няма да промениш факта,че нашия отбор от край време има най много фенове а вашия най малко 8-) айде сега ми изтрий мнението да ти е спокойно :lol:

Става въпрос за това, че когато "историческите факти" се представят частично за да изглеждат по-правдоподобно, това е сигнал за пренаписването им като такива, каквито не са. Като знаете кои са създателите по имена, имате снимка, напишете възрастта на основателя си към март 2012 г и ни разкрийте кой-кой е на снимката.

Не приемаш съществуващите доказателства и имаш претенциите,че си много умен и начетен?
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 14 мар 2015 17:44

slash1912 написа:
slavia_forever написа:

Не приемаш съществуващите доказателства и имаш претенциите,че си много умен и начетен?

Вместо да се заяждаш и да ми слагаш някакви квалификации, просто отговори на въпросите, защото както написах вашите доказателства са частично предоставени данни във ваш интерес, което е факт, който няма значение дали ще го признаете.

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 14 мар 2015 17:54

След като не признаваш тези доказателства,би ли ни изложил своите и кога според теб е рождената дата на Ботев Пловдив?
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Върни се в “Ботев”