СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина - 1:0 (aet)

Мнениеот smoothc » 14 юли 2014 01:31

Честита Световна титла на Германия! Категорично най-стойностният отбор на това СП.
Силни адмирации и за Аржентина,наистина бяха равностоен противник на Германия,мисля че трябва да се гордеят от своето представяне!
Днес наблюдавахме един от най-добрите финали на СП-тактическото надиграване,динамиката на играта,борбеността на всеки един играч...всички 22-ма футболисти на терена заслужават горещи аплодисменти.
Без да ангажирам никого,но загубата на Лавеци през второто полувреме,може би се оказа и с ключово значение за скоростта и комбинативността в атаката на Аржентина,въпреки че Агуеро като цяло се включи добре,но Лавеци с играта си от първото полувреме даде сериозни заявки за нещо наистина сериозно.
А Игуаин и Паласио са най-големите длъжници на Аржентина...нямаш право на подобни лекомислени неща в таакъв финален двубой,просто нямаш!
Защитата на Аржентина за пореден път изигра уникално добър двубой(нито един допуснат гол от 1/8 финалите насам в редовното време,това е показателно за класата и перфектните връзки в този отбор),страхотно допълване и мотивация от тяхна страна,но веднъж се пропукаха по-сериозно и това се оказа фатално(но трябва да признаем,че комбинацията между Шурле и Гьотце беше феноменална,просто най-доброто двувалентно изпълненение на това СП!
Германия показа страхотен микс между колективизъм и индивидуализъм,който беше перфектно балансиран от Бастиан Швайнщайгер.
Томас Мюлер,Мануел Нойер,Филип Лам и...човекът от когото останах особено впечатлен тази вечер-Жером Боатенг :) Голяма работа свърши в защитата на Германия в този двубой,не съм сигурен дали имаше грешно отиграване,а намесите му бяха буквално с хирургическа точност.
Поздравления и за двамата треньори,които ни предложиха едно доста добро тактическо надиграване,но напук на победителите ще кажа,че Сабея беше една идея по-убедителен тази вечер.
Колкото до спорните ситуации-Мисля,че имаше грешки и в двете посоки,като тези с по-голямата тежест бяха в полза на Аржентина(които в крайна сметка е хубаво,че не повлияха върху крайния резултат),но като цяло Рицоли(когото винаги съм считал за леко противоречив съдия,въпреки че е архитект..) свири много по адекватно,сравнение с едно 60-70% от съдиите на този Мондиал.Нека не забравяме,че напрежението също е огромно,но с известни условности мисля че той се справи доста добре.
Още веднъж честито на Германия и техните фенове(с някои от тях си имахме закачка),но важното е че имаше емоции и това СП реално се превърна в едно от най-динамичните и интересни за последните години.Германия става първият Европейски отбор триумфирал в Южна Америка(Китайския календар тук се бъгна :) ) и това още веднъж заслужава нашите адмирации!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 14 юли 2014 01:32

Eleril написа:Браво на германците.Тука феновете на Аржвнтина нападат Нойер,но да гледат пак касапската "игра" на любимците си.Освен това идеята ня Аржентина си беше да играят катеначо.Германия си игра футбол.
Освен това е напълно нормално да подкрепяме европейския отбор.

Не съм фен на никой чужд отбор, ама фактите не трябва да се премълчават.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 14 юли 2014 01:33

Най-добрия за Аржентина на това СП беше Масчерано и който твърди обратното не разбира от футбол. Той е и лидера на отбора в съблекалнята и наистина грозно му взеха лентата, за да я носи Меси, на последния това му дойде в повечко ;). Просто не е лидер. Тази вечер, след 90та минута гаучосите окапаха, тогава трябваше битка, а видхме кой се би - Масчерано! Да, грозно, да, фал, да, груб....но това е начина, война, видяхме Швайни как я понесе, докато Меси в центъра просто правеше физиономии и се хващаше да главата...Респект за Масчерано.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: СП 2014 | ФИНАЛ | Германия - Аржентина | 13.07 | 22.00

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 01:33

bastuna2003 написа:
sin4ec написа:
bastuna2003 написа:
sin4ec написа:Честито на Германия! Срам и позор за съдийския боклук, за жалост италианец, подиграл се с футбола днес и бутал цял мач импотентната антифутболна Аржентина! Има справедливост и логика!

Правило ми е впечатление, че повечето пъти даваш меродавни мнения. Не мислиш ли, че съдията осра мача след онова изпълнение от ММА на Нойер?

Не. Нойер беше във въздуха и пръв играе с топката. В наказателното си поле. Друг въпрос е, че трябваше да свири тъч за Аржентина, а не фаул в атака, какъвто нямаше. Но на фона на общите му отсъждания и спестените много картони за сините, това просто бледнее...

Изображение
Наистина ли мислите, че това е нормално?
Мачът тръгна по коренно различен начин след това-грубости, компенсации и прочее.
Все пак честити на Германия! Мисля, че най-много заслужаваха титлата.
Жалко и за чуждопоклонниците в този форум. Разбирам да подкрепяш някой отбор, но чак пък до такава степен на истерия...

Че положението когато Гарай се опита да скъса главата на Крамер е в пъти по-грубо . Нойер действа според правилата . Добри или лоши - правилата са си правила . Както беше писал някой - ако Игуаин или Палацио ... или и двамата си бяха вкарали положенията нищо не се знаеше .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 14 юли 2014 01:34

Честито на по-добрия отбор! И най-добрия на първенството! А влизането на Нойер си беше съвсем в рамките на правилата, поне така си мисля, даже да го беше изгонил, щеше да е за опасна игра и трябваше после да свирне двоен удар, а не фал. И не виждам смисъл да се коментира кой е бил груб и кой не, това е финал на световно първенство, нали затова го чакаме 4 години, ако беше приятелски мач, щеше да е спокоен и нямаше и да се гледа. Да станеш световен шампион трябва и да се пребориш.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 14 юли 2014 01:38

Der Führer написа:
THE G.A.M.E написа:
Авалокитешвара написа:Единствената претенция към Рицоли за онази ситуация е евентуално дали Нойер не игра с ръка извън наказателното. Никакво нарушение срещу Игуаин. Вратарят стигна пръв до топката.

Значи, хайде да играем мач един срещу друг... При спорна топка, аз ще я отиграя пръв, а после ще ти вкарам един тукат в ченето, и няма да има нарушение, щото аз съм стигнал първи до топката. :lol:

Предимството в наказателното поле е на вратаря ... а и топката въобще не беше спорна . Щеше да е спорна , ако ръката на Нойер беше ударила Игуаин . В случая Игуаин няма никакъв шанс да играе с топката - просто защото не може да я стигне . Нойер е във въздуха и не може да спре във въздуха . Игуаин обаче има възможност да избегне сблъсъка , но не го прави .

Такова правило във футбола няма! Има чиста и нечиста игра ;)
Значи ако го удари с ръка е фаул, но ако ми избие зъбите с коляни играта е чиста :mrgreen:
Как да играе с нея при ММА скок срещу него и игра с ръце извън наказателното???

Игуаин да не играе за топката, за да не пречи на арийците ли?

Победа за по-прагматичния и открит футбол в крайна сметка ;)
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 14 юли 2014 01:39

THE G.A.M.E написа:Айде моралистите дойчовци, да извадят влизането на Хьоведес, мисля, срещу Сабалета от 1-вото полувреме.

Класически жълт картон ... какво не ясно има :roll:
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 14 юли 2014 01:41

Рицоли се справи с мача! Нали никой не е очаквал на Финал за Купата да играят балерини? Имаше грубости, но това е нормално в мача с най-голям залог в Света. ПРАВИЛНО спести картони на Нойер, Масчерано и т.н. Първия момент в който се беше намесил "според правилника" смятайте, че накланяше везните тотално в този мач, затова и не го направи. Освен това смятам, че чак фрапиращи неща нямаше - отнет редовен гол, някаква измислена дузпа или недадена такава.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 14 юли 2014 01:41

bastuna2003 написа:
Der Führer написа:
THE G.A.M.E написа:
Авалокитешвара написа:Единствената претенция към Рицоли за онази ситуация е евентуално дали Нойер не игра с ръка извън наказателното. Никакво нарушение срещу Игуаин. Вратарят стигна пръв до топката.

Значи, хайде да играем мач един срещу друг... При спорна топка, аз ще я отиграя пръв, а после ще ти вкарам един тукат в ченето, и няма да има нарушение, щото аз съм стигнал първи до топката. :lol:

Предимството в наказателното поле е на вратаря ... а и топката въобще не беше спорна . Щеше да е спорна , ако ръката на Нойер беше ударила Игуаин . В случая Игуаин няма никакъв шанс да играе с топката - просто защото не може да я стигне . Нойер е във въздуха и не може да спре във въздуха . Игуаин обаче има възможност да избегне сблъсъка , но не го прави .

Такова правило във футбола няма! Има чиста и нечиста игра ;)
Значи ако го удари с ръка е фаул, но ако ми избие зъбите с коляни играта е чиста :mrgreen:
Как да играе с нея при ММА скок срещу него и игра с ръце извън наказателното???

Игуаин да не играе за топката, за да не пречи на арийците ли?

Победа за по-прагматичния и открит футбол в крайна сметка ;)

Еми то горе-долу това са доводите на повечето тук - вратярят бил господар, вратарят бил с предимство, вратарят не можел да играе с ръка, но можел да му избие зъбите с коляно и така..

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 14 юли 2014 01:42

Der Führer написа:
THE G.A.M.E написа:

Всъщност, Игуаин беше по-виновният в тази ситуация, защото през цялото време гледше най-неадекватно към трибуните, а не към Нойер и вратата. (И това ако е централен нападател :?: )
Ако гледаше в правилната посока нямаше да се стигне до тази ситуация.
Като цяло Аржентина игра нелошо в този конкретен двубой, но също така беше адски безлична цялото първенство и Сабея за мен е с главна вина за това. С тези футболисти е нормално аржентинците да стигнат финал, но нито в групите, нито в елиминациите показаха нещо кой зне какво, а мачовете им бяха откровено отвратителни за гледане. Германия имаше своите лоши моменти, но все пак в доста моменти успя да изпъкне и създаде най-много положения.

Досега след трите световни титли на немците на следващото първентсво следва отпадане още на четвъртфинал. Ако не срещнат Пеневата чета 2 очаквам най-после немците да защитават по-добре трофея в ... Русия. И този път без пленници :mrgreen:
Последна промяна от Авалокитешвара на 14 юли 2014 01:42, променено общо 1 път.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Върни се в “World Cup 2014”