Съндърланд и Евертън ще победят съответно Арсенал и Челси. Съндърланд, както каза колегата по-горе, са в отлична форма - все пак треньор им е Мартин О'Нийл. Колкото до Евертън, те са изключително силни гости. Преди 2 седмици доказаха това като победиха кандидат-шампиона Сити. Да не забравяме, че за Челси отсъстват Саломон Калоу и Дидие Дрогба, които са с Кот Д'Ивоар на КАН. Също така Челси са без Рамирес и Лампард, които са контузени.
Други интересен мач, който си заслужава да се пробва е Удинезе - Милан. С оглед представянето на двата отбора и моментната форма Удинезе са длъжни да победят. Тото Ди Натале няма спирка този сезон. От 5 мача насам единствено непобедимия Ювентус е взел точка на Фриули. Милан се издъниха 2 мача подред(0-0 с Наполи и 0-2 от Лацио) и са длъжни вече да победят, ако искат да продължат да се борят за титлата, но ми се вижда невъзможно - Удине играят страхотен футбол.
Атлетик Билбао са задължени да победят след като последния мач направиха зрелищно 3-3 с конкурента Еспанйол. Баските играят страхотно и не мисля, че Бетис ще ги затруднят с нещо.
Най-интересният мач поне според мен този уикенд ще бъде Тотнъм - Нюкасъл. Тотнъм не са в много добра форма въпреки, че постигнаха 0-0 на Анфийлд последния кръг. Нюкасъл са приятната изненада този сезон, като за това спомага Демба Ба. Сенегалеца има 16 попадения този сезон, а и новото попълнение - сънародника му Папис Сисе доказа, че може да вкарва срещу Астън Вила. В класирането последните 6 мача Съндърланд и Нюкасъл са 2-та отбора изпреварващи богаташите от Сити. Въпреки това Тотнъм е силен домакин и ще се опитат да вземат 3-те точки и да се борят за титлата. Като цяло аз ще заложа на победа на Нюкасъл тъй като са ми симпатичен отбор.
Суонзи - Норич е доста завързан мач. Домакините ми станаха любимци с тези силни резултати като домакин срещу Челси, Арсенал, Астън Вила и др. От друга страна Норич са много корав отбор и показват, че не трябва да се подценяват. Смятам, че този мач ще завърши наравно, тъй като Суозни отдавна нямат загуба на свой терен, но едва ли ще победят Норич.
Сигурни победи за водачите във Франция - Лион и Монпелие. Байерн също са задължени да победят Кайзерслаутерн след издънката срещу Хамбургер. Кайзерите пък са доста колебливи последните кръгове.
Bердер - Хофенхайм 1
Дортмунд - Леверкузен 1
Щутгарт - Херта Х
Мюнхенгладбах - Шалке 04 1
Това са ми прогнозите за Бундеслигата, но там не следя толкова първенството.
За неделя:
Сити нямат право на грешка срещу Вила. Смятам, че ще се получи завързан и интересен мач, но мисля, че Сити ще победят с 2 гола.
Ювентус и ПСЖ няма да се издънят като гости на Болоня и Ница и ще си вземат трите точки в търсене на титла.
За Испания прогнозите са ми следните:
Малага - Майорка Х
Еспаньол - Сарагоса 1(с два или повече гола - ХК)
Валекано - Хетафе Х
Валенсия - Хихон 1
Виляреал - Гранада 1
Благодаря за вниманието и успех на всички!