Здравейте на всички
Както знаете от утре почва турнира фед Къп
Утре почва нашето участие и ми е интересно някой знае ли в колко часа българско време са мачове и къде ще може да се гледат мачовете
Фед Къп 2012
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Фед Къп 2012
САМО ЦСКА!!!! Само Реал Мадрид, Байерн, Манчестър Юнайтед, и Голдън Стейт Уориърс
100%ва подкрепа за Димитър Бербатов и Голдън Стейт Уориърс
100%ва подкрепа за Димитър Бербатов и Голдън Стейт Уориърс
Re: Фед Къп 2012
Победа с 3:0 срещу Естония 

България записа категорична победа с 3-0 над Естония, като в трите мача националките ни загубиха едва осем гейма. Съперничките ни разчитаха на млад състав, като три от момичетата бяха на по 16 и 14 години, а нито една от противничките ни не бе в Топ 500 на света.
„Щастлива съм, целият отбор се представи много добре,“ коментира Пиронкова след успеха. „В тениса ранкинга не винаги е определящ. Аз съм доволна от играта си днес, не бях играла срещу тази съперничка, тя е доста по-млада от мен. Тя е доста силов играч, но в първия сет успях да я удържа, и това бе решаващо. Но всяка ситуация е важна, може да настъпи обрат. И на двойки играхме добре с Диа. Целта бе само победата, оттам-нататък резултатът не бе толкова важен. Но той значи, че сме играли добре.“
Това бе и 29-и отборен мач за България за Цветана Пиронкова и по този начин изпревари Катерина Малеева, която има 28.
За следващия ни съперник – Австрия – Пиронкова отбеляза: „Аз познавам много добре Австрия, постоянно се срещаме с Тамира Пашек, но това нищо не значи. Това, което очаквам от мача, е да дадем 100% от себе си. Мисля, че имаме всички шансове да победим. Обичам да играя за Фед Къп, тук е много приятно, и в отбора се разбираме много добре, което е много важно,“ добави Пиронкова в интервю за "Гонг".
Елица Костова също бе доволна от представянето си. „Като за първи мач, началото бе малко притеснително. Трябваше да вложа всичките си сили и умения. Не очаквах така да се развие мачът и да победя с 6-2 6-1. През цялото време бях доста концентрирана и не спирах да се движа, а и да мисля само за следващата точка. Съперничката ми е добър играч, сега позагубила опит и място, но преди е стигала в Топ 150. Познаваме се и харесвам как играе", сподели Ели.
"В първите години, когато играех за отбора на България, изпитвах голямо притеснение, но явно опита, който получих при участието ми на турнирите от Големия Шлем, може би сега ми помага и не чувствам това напрежение."
„Има промяна в играта ми. Това идва и след като вече имам нов треньор. Тази година работя с Фредерик Фасио. Той е италианец, но наполовин швед и ми подобри един от основните удари. Има още неща, които се нуждаят от допълнително сработване, но му имам доверие" завърши Ели.
Любопитна подробност е, че половината от срещата на двойки бе изгледана от Джуди Мъри - майка на Анди Мъри и капитан на националния отбор на Великобритания за Фед Къп.
"Цветана и Елица играха отлично, бяха много стабилни и концентрирани", коментира президентът на БФТ Стефан Цветков, който е сред подкрепящите българския отбор в Ейлат. "Естония не е никак слаб отбор въпреки отсъствието на Канепи - първата им ракета е шампионка от "Ориндж Боул", а втората дълго време бе близо до топ 150. Така че това е сериозен успех за нашия отбор, който може само да ни радва", добави Цветков.
"Програмата ни минимум е изпълнена, тъй като с тази победа на практика си гарантирахме оставане в тази група. Срещу Австрия в петък ще играем без напрежение. На базата на ранкинга те са фаворитки, но нищо не се знае и отборът ще направи всичко възможно да ни зарадва с нов успех", каза още президентът на БФТ в интервю за сайта на федерацията.
[center]Петък от 10,00 ч.: България - Австрия в пряк сблъсък за №1 в групата [/center]
Отборите на България и Австрия ще се изправят в пряк сблъсък за първата позиция в група "А" на първа Евро-африканска зона на Фед Къп. Спечелилият този двубой ще си осигури и място в следващата фаза на състезанието, в която победителите в четирите групи ще се изправят един срещу друг в спор за място на плейофите за влизане във втора Световна група.
Ако България спечели срещу Австрия, то в събота в битка за място на плейофите ще се изправим срещу победителя от група "С", където най-сериозни шансове за първата позиция имат домакините от Израел и състава на Великобритания, водени от Джуди Мъри - майката на Анди Мъри.
Двубоят между България и Австрия ще започне от 10,00 ч. и ще може да се проследи чрез лайвскора на турнира, както и от коментарите на живо в TennisKafe.com. В първата среща капитанът Дора Рангелова все още не е обявила дали ще заложи на Диа Евтимова или Елица Костова, а за Австрия по всяка вероятност ще играе Патрисия Майр-Ахлайтнер (№96 в ранглистата), която днес се наложи с 6-0 6-0 над 14-годишната естонка Татяна Воробьова.
Във втората среща на корта ще излязат първите ракети - Цветана Пиронкова (YouTek IG Instinct MP) и Тамира Пашек (№48), която днес претърпя изненадваща загуба от 16-годишната Анет Контавейт с 4-6 6-7(3). Все пак до пълна изненада не се стигна, тъй като австрийките се наложиха с 6-4 6-4 в мача на двойки.
Ако в петъчния двубой двата отбора си разменят по една победа, тогава решаващ за крайния резултат и първото място в групата ще се окаже мача на двойки. По предварителна информация се очаква за България да излязат Цвети Пиронкова и Диа Евтимова, а за Австрия - Тамира Шапек и специалистката на двойки Сандра Клеменшиц. Припомняме ви, че капитаните на двата отбора могат да правят промени в състава до половин час преди неговото начало.
Приключихме с участието на Фед Къп.
Отборът на България загуби с 1-2 победи от Австрия прекия двубой за първата позиция в група "А" на първа Евро-африканска зона на Фед Къп. По този начин нашите момичета загубиха и шансове за класиране в мачовете, които ще определят кои два отбора ще играят плейофи за място във Втора световна група.
В първия двубой Елица Костова отстъпи с 3-6 3-6 на Патрисия Майр-Ахлайтнер, а във втория Цветана Пиронкова (YouTek IG Instinct MP) се наложи с 6-3 1-6 6-1 над Тамира Пашек. Стигна се до решаващ мач на двойки, в който българките излязоха в състав Евтимова / Пиронкова, а австрийките малко изненадващо заложиха на Майр-Ахлайтнер / Мойсбюргер.
Ходът на капитана на Австрия се оказа повече от успешен и в крайна сметка австрийската двойка спечели решаващия мач с категоричното 6-1 6-2, а за целия двубои Цвети и Диа не успяха да задържат нито веднъж подаването си, допускайки осем пробива в осемте си сервис гейма. Друга любопитна подробност е, че в срещата се стигна до 11 пробива в общо 15 изиграни гейма.
След днешната загуба България ще заеме второто място в група "А" и си гарантира оставане в Първа Евро-африканска зона и през 2013 г. В събота нашите момичета ще изиграят още един двубой, който ще бъде за разпределянето на местата между пето и осмо, а кои ще бъдат съперничките ни ще стане ясно по-късно днес, след като приключат всички мачове.
През следващата седмица Цвети, Диа и Ели ще участват на турнира в Париж от категорията "Premier" с награден фонд $637,000. Пиронкова стартира директно от основната схема, а Евтимова и Костова ще играят в квалификациите.
-
- Контакти:
Ех, да имахме още една тенисистка от класата на Пиронкова...