Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е убеден, че ще се получи пародия на правосъдие, ако Венсан Компани не спечели обжалването на червения си картон.
Припомняме, че капитанът на "гражданите" бе изгонен от игра в 12-ата минута на дербито с Манчестър Юнайтед в третия кръг за ФА Къп.
До 18:00 часа тази вечер Компани трябва да научи дали ще изтърпи наказание от четири мача за фаула му срещу Нани, който според сър Алекс Фъргюсън е бил опасен.
Манчини обаче все още чувства, че капитанът му не е направил нищо лошо и ще бъде много нещастен, ако решението бъде в ущърб на белгийския национал.
"Мнението ми не се е променило. Убеден съм в него, защото Вини игра само десет минути. Беше изгонен за нищо. Той вече пропусна една среща.
"Не мисля за това, че може да бъде наказан. Ще бъде много неправилно, ако се случи", категоричен е италианският специалист.
Ако Компани се провали при обжалването, наказанието му ще влезе в сила и първият мач, който ще пропусне е полуфиналният сблъсък за Карлинг Къп с тима на Ливърпул.
Освен товатой би пропуснал и реваншът, както и решителните битки в Премиършип между двата мача с Ливърпул, срещу Уигън и Тотнъм.
Sportni.bg
От една страна ще съм много доволен Компани да пропусне и двата мача с нас. В интерес на истината обаче, продължавам да твърдя, че при шпагата му изобщо нямаше и помен от нарушение и наказанието би било несправедливо. Но ако погледнем реално и наказанието на Суарез е безумно, така че...
Интересно ми е ако отменят наказанието на Компани дали ще накажат съдията. Това би означавало да признаят, че е сгрешил фатално, като е повлиял на изхода от манчестърското дерби. Да видим.