За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Мнениеот marmi52 » 09 яну 2012 19:49

8-)

По-малките от вас не помнят, но имахме един неадекватен премиер преди години, който в пика на ценовия скок на хранителните продукти и услугите, се изцепи в новините: "За Бога, братя, не купувайте !" :shock:
Как да живеем без да се храним, той така и не ни подсказа ... :lol:
Жилищата обаче не са храна. Без да ги купуваме може да изкараме месеци, години, а дори и цял живот, с оглед на това, че огромна част от хората примерно в Западна Европа живеят под наем през целия си живот.

Изображение

Темата не е от най-актуалните за спортен форум, но считам, че е време някой да повдигне булото на заблудата и спекулата с недвижими имоти в България.
Цените на жилищата в България бяха изкуствено надувани почти десетилетие. Така в един момент към 2006-2007 г. се стигна до куриозната ситуация 1 кв.м. в София или Варна да струва по-скъпо, отколкото в Лондон или Мадрид ! :o :shock:
Обясненията за това са много. Аз бих дал само едно от тях. Много от мръсните пари у нас бяха вкарани и изпрани именно чрез строителство на недвижими имоти.
Така противно на всякаква логика апартаментите и къщите продължаваха да поскъпват, въпреки, че населението ни се топеше.
Народът обедняваше, а цените на имотите растяха противно на всякакви закони на пазарната икономика.
Строеше се като за световно ! Цялото ни Черноморие беше залято с бетон. Банско и другите ни зимни курорти също не бяха пожалени ...
Банките раздаваха безпроблемно заеми. Хората масово теглиха и купуваха жилища. И мнозина попаднаха в капан ...
Дойде кризата и масово не успяват да си покриват вноските по заемите. Не са малко хората, които вече загубиха жилищата си. Други тепърва ще последват нерадостната им съдба.
Брокери, банкери, строителни предприемачи и инвеститори създадоха истинска имотна мафия, която ограби паричките на страшно много българи.
Нямаше кой да каже на обикновения човек, че купувайки си апартамент за 85 000 евро в България си вкарва зрелищен автогол. Защо ли ? Защото този апартамент реално не струва и 35 000 евро ! Останалите 50 000 си поделяха вече изброените гилдии, а сиромахът ще изплаща заема си, докато е жив заради наивността си ... :(
Днес се прави нов опит за реанимиране на измамата !
В последните няколко дни платени репортажи и статии безпардонно ни убеждават, че пазара на имоти се съживявал. Лъжа !
Други по-умерени манипулатори ни намекват, че сега цените на имотите били стигнали дъното си и видиш ли, не купиш ли сега - губиш ! Манипулация !
Като човек, който е наясно с материята, искам да предупредя, че цените на жилищата ще продължат да падат и през 2012 година !
Няма никакви обективни причини да не е така !
Безработицата се увеличава, доходите са замразени, банките не отпускат кредити, пазарът пращи от оферти, търсене няма ...
Затова не повтаряйте грешката от предишни години. Не купувайте !
Така ще принудим имотната мафия да свали още цените. Цените на жилищата трябва да станат нормални !
Вече се получава ! В Банско и Слънчев бряг се предлагат луксозно обзаведени студиа за 12-15 000 евро !!! Нещо немислимо допреди няколко години.
Имат спад и цените на жилищата в градовете ... Това трябва да продължи !
Затова ще ви призова: "За Бога, братя, не купувайте жилища !!!"
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Re: За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Мнениеот liverpool96 » 09 яну 2012 19:55

Едно голямо БРАВО за положения труд, отделеното време и точността на коментара. ;)

Потребителски аватар
olfix
Контакти:

Мнениеот olfix » 09 яну 2012 19:57

Винаги ми е било много смешно,когато се изтъпанят разни брокери и строителни предприемачи и започнат да ми обясняват,че видите ли цена от 1100 евро на кв.м. била съвсем на минимума...
Едва ли не ни го подаряват!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 09 яну 2012 20:05

Автора е прав, че стегнацията на пазара с имотите ще се задържи (за жалост, защото от това страдам аз и моят бизнес) и все пак в някои градове наистина има леко съживяване в търсенето предимно на малки (двустайни) апартаменти и гарсонери. Не мога да говоря общо за цяла България, но във Варна цените на новите апартаменти няма да падат повече, даже се наблюдава лек ръст в строителството и респективно цените. Цените около мол Варна, Гранд мол, пожарната, цветният квартал, ХЕИ-то бяха паднали до 530-550 евро на квадрат за ново жилище (панелите не ги знам колко струват и не ме вълнуват), а последните няколко месеца в този регион сделките се правят на цени от порядъка 700 евро, някои дори успяват да продават на 750 евро квадрата като "Дамян Йорданов" ЕООД...

Всеки сам решава какво да прави с парите си, аз лично смятам да се възползвам, докато цените все още са ниски и края на пролетта, началото на лятото живот и здраве мисля да си купя нов апартамент, ест след като успея да продам този, в който живея в момента.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 09 яну 2012 20:08

marmi52 има голяма истина в думите ти, но призива ти да не се купуват жилища е несериозен. Има много млади семейства, има хора които се нуждаят от собствен дом. И къде да живеят? Аз лично теглих кредит и закупих жилище преди 2 години, защото ми омръзна да живеем с жена ми или при моите родители или под наем. Пък и като всяко нормално младо семейство, не искаме да се бутаме при нашите 5 човека в едно жилище или по разни квартири. Тъй че когато човек е на зор /а такива хора има много/ ще купува, какво ще прави? Факт е, че цените се завишиха нереално много, но по-добре да се напънеш в работата и да се опиташ да изкарваш повече за да си покриваш вноските по кредитите, отколкото да чакаш, да мизерстваш и да се самосъжаляваш.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
SuperSpurs
Контакти:

Мнениеот SuperSpurs » 09 яну 2012 20:10

Хубава тема и има логика в разсъжденията на автора. ОБАЧЕ има и един минус - ако хората спрат да купуват жилища ще паднат цените...ако всеки живее под наем ще се вдигне наема, нали? Защото на Запад цените за наем са ужасяващи.
Tottenham Hotspur и Левски София - Can't smile without you

plamak
Контакти:

Мнениеот plamak » 09 яну 2012 20:15

Браво, купувай и даже ако искаш ще ти продам гарсониера в Младост- 3 за 45 хил. евро.

Потребителски аватар
SuperSpurs
Контакти:

Мнениеот SuperSpurs » 09 яну 2012 20:19

plamak написа:Браво, купувай и даже ако искаш ще ти продам гарсониера в Младост- 3 за 45 хил. евро.

Аз съм от късметлиите, които си имат и в повече та не съм се затичал да купувам още обаче имам познати дето нямат и виждам как се мъчат. Ако купуивам сега то бих взел нещо в по-голям ценови клас...хубав квартал, мезонет и т.н. ама трябва да поработя още малко :).
Tottenham Hotspur и Левски София - Can't smile without you

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 09 яну 2012 20:23

Като не ти харесва - не купувай :P Като всички започнат да живеят под наем и търсенето в този пазар се увеличи, съответно и наемите поскъпнат пак ли ще е заради кликата, илюминатите или кой ли не? Цените са високи когато има търсене. Когато всичко живо се насочва към големите градове е нормално и цените на имотите в тях да поскъпнат. На запад хората живеят под наем докато съберат пари да си закупят свое. Живеят под наем защото именно имотите са скъпи(не че наемите са много евтини). Едва ли има някой, който разполага с пари и предпочита да плаща еземесечно на друг вместо да си купи свой имот. И като се замисля... защо ни даваш пример със запада като от там идва всичко зло, което се опитва да затрие човечеството? Колко си запознат с материята не знам. От поста ти не става ясно. За пореден път ни заливаш с конспиративните си теории. Защо не си споменал за опитите да се наложи нов световен ред, като е очевидно връзката на илюминатите и идеята им съвсем да разделят обществото? :roll: Моля те, насочи се към специализиран форум за конспирации и теории. Освободи ни от еднообразното си присъствие.

П.П. Да не издаваш вестник "Строго секретно" ?
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 09 яну 2012 20:26

megan fox написа:Автора е прав, че стегнацията на пазара с имотите ще се задържи (за жалост, защото от това страдам аз и моят бизнес) и все пак в някои градове наистина има леко съживяване в търсенето предимно на малки (двустайни) апартаменти и гарсонери. Не мога да говоря общо за цяла България, но във Варна цените на новите апартаменти няма да падат повече, даже се наблюдава лек ръст в строителството и респективно цените. Цените около мол Варна, Гранд мол, пожарната, цветният квартал, ХЕИ-то бяха паднали до 530-550 евро на квадрат за ново жилище (панелите не ги знам колко струват и не ме вълнуват), а последните няколко месеца в този регион сделките се правят на цени от порядъка 700 евро, някои дори успяват да продават на 750 евро квадрата като "Дамян Йорданов" ЕООД...

Всеки сам решава какво да прави с парите си, аз лично смятам да се възползвам, докато цените все още са ниски и края на пролетта, началото на лятото живот и здраве мисля да си купя нов апартамент, ест след като успея да продам този, в който живея в момента.

Я, ето един наистина запознат човек, който може да говори по темата... Забележете разликата в мненията 8-)
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Върни се в “Свободна зона”