Любопитно ми е да видя какво е мнението на хората във форума по отношение на другите държави и тъй като често се пускат негативни и отрицателни теми, този път реших да дискутираме положителни неща. Въпросът е твърде относителен и субективен, защото всяка държава има своите позитиви и негативи, но все пак няма как един човек да няма едно цялостно мнение по този въпрос. Тук не става въпрос за чуждопоклонничество и преклонение, а просто за уважение и респект към постигнатото от други народи.
Никога не съм крил, че държавата, която уважавам най-много е Германия, а причините са много - заради това, че са загубили две Световни войни и са били със сринати градове и икономика, а днес е сред водещите държави в света по стандарт на живот и може би най-силната икономика в Европа. Харесва ми много немското трудолюбие, педантичност, дисциплинираност, перфекционизъм и технология, прагматичността и сериозността, с която немецът се отнася към всичко, с което се захване, без разбира се, да ги идеализирам

Може би защото ние българите сме почти пълна противоположност на тях ... Горе-долу същото каквото написах за германците се отнася и за японците, които са преодолявали огромни трагедии за страната си като бомбардировките над Хирошима и Нагазаки, както и земетресението, което се случи през тази година. Симпатизирам и на скандинавските държави - красиви,чисти, уредени, спокойни страни, с почти перфектна социална политика и висок стандарт на живот.
Разбира се, за компания на маса едва ли има по-подходящи от сърби, другите балканци и руснаци, всеки който е бил така, знае как е