Футболът ще е мъртъв, ако Кака отиде в Ман Сити

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Синя окупация

Футболът ще е мъртъв, ако Кака отиде в Ман Сити

Мнениеот Синя окупация » 17 яну 2009 18:05

Милан е един от най-успешните клубове в света с авторитет, история, класа и чест, за които много отбори може само да си мечтаят. Седемнадесет Скудета, седем титли от Шампионската лига, три Междуконтинентални купи, огромен списък на минали и текущи легенди включително Ривера, Алтафини, Барези, Малдини, Ван Бастен, Роналдиньо - бихме могли да прекараме в говорене за величествените "росонери".

Да сравним Милан с Манчестър Сити - две титли от Премиър Лийг (през 1937 и 1968), и едно КНК през 1970 година. "Гражданите" не са печелили трофей близо 40 години. Дори не са се борили за титла, като за десет години бяха и в долните ешелони. Легендите на Сити също бледнеят - Колин Бел и Франсис Лий, независимо че са били великолепни футболисти, едва ли са известни толкова много извън Острова.

В момента Милан е трети в Серия "А" с реални шансове за борбата за титлата. Междувременно Манчестър Сити са е закотвил на 15-ото място в Премиършип, само на две точки над зоната на изпадащите. Почти не съществува някаква надежда за класиране в Шампионската лига за следващия сезон.

Милано е един от най-почитаните градове в Европа - столица на дизайна и модата, с културата, изкуството, нощен живот, и много-много повече. Манчестър, междувременно, е разположени далеч-далеч от центъра на Европа.

Е, как да стане това, че един от най-големите футболисти в света евентуално ще премине от престижната столица на модата - Милано, в посредствения Манчестър Сити?

Простият отговор е: ПАРИ.

Английската Премиър Лийг, с нейните чуждестранни собственици-милиардери, пропаганда, търговия, както и много милионни сделки, прави достатъчно, за да унищожи разкоша и традицията на красивата игра и ако Кака акостира на "Ийстландс", то може да обявим смъртта на футбола. Защото този път може да няма връщане назад.

Някои от финансовите данни по бъдещата сделка са доста ужасяващи. Кака ще спечели по 15 милиона евро на година, а Милан ще напълни касата си с близо 120 милиона евро. На какво ще заприлича светът?

Подчертавам, че това е чисто морална позиция срещу базирана на хвърлените пари през последните четири или пет години, или по-конкретно Абрамович и Челси.

С разразяването на световната финансова криза се роди надежда в съзнанието ми, че футболът на Острова, по-специално, може да си възвърне част от своята чистота и душа, но медийната еуфория около Кака показва противното.

Милан не трябва да бъде критикуван. "Росонерите" са били изкушени от дявола и както Адам не са могли да устоят на сочно изглеждаща ябълка с цена от 120 милиона.

В деня, в който се осъществи трансферът по преминаването на бразилската суперзвезда в Манчестър Сити ще бъде отбелязан в историята като деня, в който футболът умря.
Последна промяна от Синя окупация на 17 яну 2009 18:08, променено общо 1 път.
Още как съм се родил,
татко в ЛЕВСКИ ме вредил,
затова отк’ак се помня,
в мой’та мила къща родна,
"САМО ЛЕВСКИ" се скандира,
и чорба не се сервира.

fenom3n

Re: Футболът ще е мъртъв, ако Кака отиде в Ман Сити

Мнениеот fenom3n » 17 яну 2009 18:08

Милан гледат да оправят финансовото си положение с този трансфер, имат големи дългове и те и тези парички добре ще им дойдат няма как да не приемат офертата на шейха, не са толкова просто даже ще опаковат Кака с панделка и ще им го занесат на ръце за тези пари
Последна промяна от fenom3n на 17 яну 2009 18:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Синя окупация

Мнениеот Синя окупация » 17 яну 2009 18:08

fenom3n написа:Милан гледат да оправят финансовото си положение с този трансфер, имат големи дългове и те и тези парички добре ще им дойдат няма как да не приемат офертата на арабите

Аз пък чувам, че Кака плаче и иска да остане в Милан...
Още как съм се родил,
татко в ЛЕВСКИ ме вредил,
затова отк’ак се помня,
в мой’та мила къща родна,
"САМО ЛЕВСКИ" се скандира,
и чорба не се сервира.

fenom3n

Мнениеот fenom3n » 17 яну 2009 18:10

Плаче, защото знае, че нищо не може да направи, за тези огромни пари както казах опакован с панделка биха го занесли в Манчестър, но просто сега си говорят така ,че се чудят още, за де не обидят Кака

fenom3n

Мнениеот fenom3n » 17 яну 2009 18:14

Но наистина е тъпо толкова много пари да се предлагат за играч, но парите за съжаление отдавна управляват футбола

kkatan

Мнениеот kkatan » 17 яну 2009 18:16

за тия пари пълзешком ще отиде до манчестър....лошото е ,че футбола става все по- скапан от тия мангали с големите пари.всяко полуграмотно хабиби с тлъста пачка ако реши ,че може да си купи отбор и да пазарува футболисти на кило.... къде ще стигнем???? мразя милан ,но съм против този трансфер!

Потребителски аватар
madhool
Контакти:

Мнениеот madhool » 17 яну 2009 19:23

Не мисля че в Италия се играе най-качествения футбол,но това си е мое мнение.Че това е катастрофа за футбола-съгласен съм.Но именно италиянските клубове започнаха порочната практика с грандиозните трансфери в края на 80-те,началото на 90-те.Та какво беше Милан преди Берлускони?Клуб от серия "Б" с минала слава и неясно бъдеще.Именно Берлускони показа,че с пари всичко става-след това беше Тапи.А в тоя живот всичко се връща нали?
ВСИЧКО ХУБАВО НА ТОЗИ СВЯТ Е СИНЬО!

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Мнениеот mormona » 17 яну 2009 19:34

гледаите сега за 150 милиона или колкото е трансфера , можеха да си купят мене ако питате Дрогба , Подлски и още 3-4 серйозни футболисти които да повдигнат нивото на Сити.Обаче арабите казаха ,че това е тяхната политика и от Сити искат да направят рекламна марка, вътре с КАКА , Буфон ,Вия , Ди Натале,Робинйо... друг е въпроса , че та и така няма докаде да стигнат в Англия и Европа.Едното в Англия трябва да се борят този сезон със топ 4 както и Евъртън и Астън Вила.В Европа ако се срещнат с Милан например КАКА забравете да играе, по вероятно да каже " маината ви и на парите няма да играя и да имвкарвам голове" или ако играе то ще е адски посредствено.Евентуално очаквам да изпадне и в депресия Кака, и тоя трансфер да го сасипе общо зето.Както Шева през Челси и сега я вкара някои гол я не...преди не спираше да бележи за Милан.Не съм фен на Милан , от друга страна искам да гледамнови отбори в Европа и Англия в частност, смятам че можеше да привлекат класни играчи за по малко пари...обаче Арабина има 400 милиона е така да хвърли за каквото си реши такачее...
Хората от Дубаи нек не ги наричаме мръсни мангали , защото за 10 - 15 години направиха от пустинята - оазис на земята , и то не с залежи отпетрол а с кредити и много добра политика.Да те имат крещящо много пари , но не може да се каже , че са боклуци и че са ги откраднали едва ли не или нещо подобно.Ако някои в Италия беше направил тия млиони сега Наполи или защо не Милан щяха да надават за Меси , Дрогба и Роналдо..Аз не съм фен на Барса , аз ОБИЧАМ Барселона .....и ако Меси отиде в Сити например , това ще ми доиде бая тежко , такаче разбирам феновее на Милан , но такъв е живота , в заключение.
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
jeff hardy
Контакти:

Мнениеот jeff hardy » 18 яну 2009 01:32

Без дъ съм фен на Милан и аз се трогнах от мача Милан-Фиорентина - феноменална публика, а в края на мача беше магическо!

Върни се в “Милан”