Проблемът ми е, че искам да даря дрехи, но трябва да са с бележка от химическо чистене, т.е. трябва да са изпрани там. Добре, на аз имам 4-5 чувала и ако трябва да ги изпера ще ми излезне доста скъпо. Обаждах се по църкви, оттам ми отговарят, че нямали нужда, били затрупани с дрехи от чужбина. На кофите не искам да ги оставям...
Моля, дайте ми някакъв съвет какво да правя, иска ми се да помогна.
Искам да направя добро, но трябва да си платя
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- bigbonusprize
- Контакти:
Re: Искам да направя добро, но трябва да си платя
И аз имам същият проблем. Освен някой контейнер за дрехи, не знам какво да те посъветвам...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Както се казва: "Няма ненаказано добро !"

Иначе сериозно. Добре е, че още има добри хора като вас, които да даряват.
Нямам представа какво да ви посъветвам. Аз съм дарявал, но нови дрехи ...
Тогава един куп бумащина ... Замалко да ме откажат. Аз им викам, че ги давам ей така от сърце за дечицата, а те се напънали, че трябвало да се попълват документи ...
Ама, господине викат, кажете си поне името.
Аз го правя за децата, а не да ме съобщавате някъде и за слава ...
Страшна работа ви казвам. Човек и да иска да даде, ще го откажат !
[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
Петков,аз във квартала където живея има двама не долу горе добре,не са баш ненормални,защото във един автосервиз метат и чистят,а сега събират кестени и продават,но като цяло не са добре.Аз съм едър и работя със по едри хора и каквото имаме вече негодно им го даваме защото те са долу горе моето телосложение,а и да ти кажа честно една лятна риза дадох на единия през 2005 оня ден беше пак със нея.Аз друго решение на проблема не намирам,не ги оставям и из кофите да ги вземе някой мангал.
Трудна работа!!!
Едно приятелче-рокер ходят в Доганово, в дома за деца без родители всяка година. Много запалени, всичко точно...събраха дрехи, играчки...оказа се напразно. От дома не ги искали защото по норматива трябва да са обезпаразитени, химическо ала бала...звучи редно, но истината е, че и аз не нося дрехи минали през всичките им изисквания...за играчките същото...нямало ли парички, кешовица...те щели да ги наредят и натъкмят...в крайна сметка сумата за всички процедури за дрешките беше стабилна...а децата имат нужда от подобни дрехи защото честно казано са в пъти по-здрави и качествени (дори и втора ръка) от дрешките, с които се разхождат напред нзад....бюрокрация....тъжна работа.
Едно приятелче-рокер ходят в Доганово, в дома за деца без родители всяка година. Много запалени, всичко точно...събраха дрехи, играчки...оказа се напразно. От дома не ги искали защото по норматива трябва да са обезпаразитени, химическо ала бала...звучи редно, но истината е, че и аз не нося дрехи минали през всичките им изисквания...за играчките същото...нямало ли парички, кешовица...те щели да ги наредят и натъкмят...в крайна сметка сумата за всички процедури за дрешките беше стабилна...а децата имат нужда от подобни дрехи защото честно казано са в пъти по-здрави и качествени (дори и втора ръка) от дрешките, с които се разхождат напред нзад....бюрокрация....тъжна работа.
-
- Контакти:
donpacko написа:Петков,аз във квартала където живея има двама не долу горе добре,не са баш ненормални,защото във един автосервиз метат и чистят,а сега събират кестени и продават,но като цяло не са добре.Аз съм едър и работя със по едри хора и каквото имаме вече негодно им го даваме защото те са долу горе моето телосложение,а и да ти кажа честно една лятна риза дадох на единия през 2005 оня ден беше пак със нея.Аз друго решение на проблема не намирам,не ги оставям и из кофите да ги вземе някой мангал.
Аз имах 10 000 балона и ги дарих на един дом за сираци. Взеха ги без проблем!!!
ВДинев
-
- Контакти:
Дай част от някое съседско бедно семейство. Навсякъде ги има такива
Един ИСТИНСКИ българин !
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]
Божее.. 

Война без изстрел,кръв нито капка,агресия в тетрадка...
- liverpool96
- Контакти:
Еми, бюрокрация. Все пак е добре, че са останали подобни хора, които с лека ръка се разделят със своите вещи, независимо кой и как ги е употребявал. С един приятел искахме да дарим едни блузи, защото не ми трябват, а и бяха от детските ми години и на практика просто запълваха място. На всичкото отгоре ги бях носил много малко пъти и ей така реших да ги даря. Искаха ми име и лична информация. Аз ги попитах "не може ли просто да ги дам без излишни попълвания на документи" и се съгласиха след дълга упоритост.
Когато бях ученик решихме с хора от училището да съберем пари и да направим дарение за дом за деца. Свързахме се със столичен дом "Св. Иван Рилски". Там ни заявиха, че искат пари КЕШ. Когато им казахме, че пари няма да видят, те ни казаха, че приемат и перилни препарати, но да не им носим дрехи, защото си имат. Говорих тогава с бабата на приятелката ми, която работи в такъв дом. Тя ми каза, че имат бюджет за перилни препарати и да не им даряваме такива, защото те крадат парите от бюджета. И понеже естествено беше Коледа ни казаха да не им носим ядене, защото хора от ГЕРБ щели да им гостуват и ще им донесат, не им трябва. През цялото време директорката на дома се държеше нагло и си стоеше на нейното - да дарим пари.
В крайна сметка избрахме друг дом, занесохме на дечицата шампоани, детски кремчета, сладки неща и плодове.
В крайна сметка избрахме друг дом, занесохме на дечицата шампоани, детски кремчета, сладки неща и плодове.
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев