Световно първенство по ръгби

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tuxomup
Контакти:

Световно първенство по ръгби

Мнениеот tuxomup » 09 сеп 2011 16:13

Днес, 9 Септември започна световното първенство по ръгби.
Като се има пред вид факта че това е ТРЕТОТО най- комерсиално спортно мероприятие след световното по футбол и олимпиадата, мисля че би било добре ако се отразява по някакъв начин на сайта на гонг.
И за да сме в крак с времето , ето го и първият реузлтат:
след откриването първият мач беше между домакините( Нова Зеландия, а.к.а. ALL BLACKS) и Тонга, Нова Зеландия победи.
GO ALL BLACKS! TAKE IT!

AnalBreaker
Контакти:

Re: Свеотвно първенство по ръгби

Мнениеот AnalBreaker » 09 сеп 2011 16:42

Когато първенство беше във Франция го гледах, но сега не знам по кое време ще дават мачове
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Re: Свеотвно първенство по ръгби

Мнениеот MagicMoments » 09 сеп 2011 16:54

tuxomup написа:Днес, 9 Септември започна свеотвното първенство по ръгби.
Като се има пред вид факта че това е ТРЕТОТО най- комерсиално спортно мероприятие след световното по футбол и олимпиадата, мисля че би било добре ако се отразява по някакъв начин на сайта на гонг.

Нещо си се излъгал.Пускай си през Юли Евроспопрт и гледай кое е третото най-комерсиално събитие в света.....
По темата Австралия и Нова Зеландия почти сугурно ще спорят за титлата...
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Federer91
Контакти:

Re: Световно първенство по ръгби

Мнениеот Federer91 » 09 сеп 2011 19:50

Изкаш да кажеш след Лятна и Зимна Олимпиада, Световно по футбол, лека атлетика, плуване, ски-алпийски дисциплини, баскетбол и Тур Де Франс е най-голямото спортно събитие.

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 09 сеп 2011 20:16

Говоря като индивидуално събитие....
Примерно СП е веднъж на 4 години така и Летни и Зимни Олимпиади... а не като общ брой състезания.Знаем че ските се провеждат в минимум 25 корорта с по слалом ГС и тн......
А баскетбола и волейбола да не говорим....
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]

Steve Wayne
Контакти:

Мнениеот Steve Wayne » 09 сеп 2011 20:29

Federer91 написа:Изкаш да кажеш след Лятна и Зимна Олимпиада, Световно по футбол, лека атлетика, плуване, ски-алпийски дисциплини, баскетбол и Тур Де Франс е най-голямото спортно събитие.

Бих добавил и европейското по футбол. Все пак по медиите се отразява масово и целия футболен свят се вълнува от него,страшно е комерсиализирано и гледано по цял свят.Справка-вижте какво стана с турнето на Аржентина в Индия и Бангладеш. Дори и в тези страни луди по крикета Меси бе посрещнат като суперзвезда.Сигурен съм, че би било същото и в Австралия и Нова Зеландия.
P.S.Радвам се, че фенофете на колоезденето пишете и в други теми и прославяте спорта така да се каже.

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 09 сеп 2011 20:33

Steve Wayne написа:
Federer91 написа:Изкаш да кажеш след Лятна и Зимна Олимпиада, Световно по футбол, лека атлетика, плуване, ски-алпийски дисциплини, баскетбол и Тур Де Франс е най-голямото спортно събитие.

Бих добавил и европейското по футбол. Все пак по медиите се отразява масово и целия футболен свят се вълнува от него,страшно е комерсиализирано и гледано по цял свят.Справка-вижте какво стана с турнето на Аржентина в Индия и Бангладеш. Дори и в тези страни луди по крикета Меси бе посрещнат като суперзвезда.Сигурен съм, че би било същото и в Австралия и Нова Зеландия.
P.S.Радвам се, че фенофете на колоезденето пишете и в други теми и прославяте спорта така да се каже.

Не го прославям просто казвам на човека ,че ръгбито не е по-популярно от колоезденето.Ако това се счита за спам модовете могат да трият...

tuxomup
Контакти:

Мнениеот tuxomup » 12 сеп 2011 17:39

това че в булгар са малко хората, които се интересуват от Ръгби, не значи че спорта не е третият най- комерсиален спорт в света. не смятам да стане някакво мерене на атрибути, гфактите са си факти. като свърши първенството в края на Октомври, ще излезе и финансовият бюлетин, и тогава ще стане ясно кой колко какво и т.н.

между другото, има един филм за Ръгби (в мъжки род), където много добре се вижда какво е Ръгби за англо- франко-езичните държави.

С нетърпение чакам следващия мач на Нова Зеландия. Англичаните са слаби.
И аз мисля че финала ще е wallabies (Australia)-all blacks(New Zealand)
Go, ALL BLACKS!

tuxomup
Контакти:

Мнениеот tuxomup » 15 сеп 2011 17:40

http://www.sport1.bg/sport1/node/230647

...Ала все пак, преди няколко дни в Нова Зеландия започна седмото издание на Световната купа. Това състезание, стартирало през 1987, е еквивалент на футболното световно първенство. Без да има претенциите за мегасъбитие, СК по ръгби се следи внимателно от над 1 милиард зрители и дори по този показател е сред най-мащабните спортни форуми на 2011.

Steve Wayne
Контакти:

Мнениеот Steve Wayne » 10 окт 2011 20:54

Еми аз гледах четвъртфиналите не ми е чак толкова интересно като любимите ми спортове(футбол,лека атлетика,колоездене,биатлон) ама все пак има големи емоции, особено когато нападащия отбор е близо да енд-зоната.
Само ме е яд за южноафриканците, че заради онзи брадатия не успяха да спечелят.Нещо не ми допадат Австралия и Нова Зеландия, иска ми се европейски отбор да спечели, ама едвали. Новозеландците най-вероятно ще спечелят и то би било хубаво сигурен съм, че ще се празнува с дни
P.S. Незнаех, че Асен Спиридонов обича ръгби.Все по-ерудиран човек ми изглежда.И добре написана статия също така

Върни се в “Други спортове”