Бакалов отвърна на критиките

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bnborisov
Контакти:

Бакалов отвърна на критиките

Мнениеот bnborisov » 08 сеп 2011 15:22

Президентът на Ботев (Пловдив) Марин Бакалов пожела да говори за напрежението по негов адрес, което се засили след публикации в медиите. Ръководителят на "канарчетата" определи атаката срещу него като персонална. Според него критиците използват момента, в който резултатите на отбора са под предварителните очаквания, за да му се нахвърлят.

Легендата и настоящ президент на клуба използва пресконференцията преди мача с Любимец, за да изрази своята позиция по въпроса.

Ето какво каза Марин Бакалов пред журналистите:
„За първи път във времето на демокрация Ботев има начертана дългосрочна стратегия за развитие на клуба. Тя включва няколко точки, за които вече сме говорили, но щом се налага ще ги повторим.

Да започнем от бюджета. Да, той наистина е около 3 млн. лева, но ние казахме точно и ясно как ще бъде разпределен той. Една трета от него е предназначена за стадиона, а 300-400 хиляди лева за детско-юношеската школа. Останалите пари са за представителния отбор.

На първо място ние трябва да построим нов стадион. Неговото изграждане ще стане поетапно, като целта е до няколко години да имаме съоръжение, което да отговаря на всички изисквания за провеждането на европейски мачове. Проекта е готов и в момента се одобрява от всички необходими институции. Изострили сме вниманието си и към концесията на стадиона в Коматево, който искаме да превърнем в собствена база. Това са ключови въпроси за развитието на Ботев. Постоянно се говори за необходимостта от качествена материална база в България, точно в тази посока са насочени много от нашите усилия.

Друг от заявените преди сезона приоритети е изграждането на стабилна школа. Искаме в нея да се създават футболисти, които в бъдеще да бъдат в основата на един силен Ботев и това да се превърне в тенденция. За първи път от много години в школата се работи професионално и това също поглъща средства. Децата тренират на затревени терени, осигурен им е транспорт, пълна екипировка, освободени са от месечни такси.

Стигаме и до мъжкия състав. Казахме ви преди време, че желанието на ръководството е да се изгради боеспособен състав само от български футболисти. Знаете, че сме в професионалния футбол от 2 месеца и играчите скоро подписаха договорите си. За тези от тях, които не са от нашата школа и са под 23 години бяха платени немалко средства на родните им клубове.

Всичко, което споменах дотук, всички тези точки са приети и одобрени от борда на директорите и собственика на клуба. Това е нашата стратегия и аз като президент, Хубчев като треньор, както и всеки друг в клуба е длъжен да се съобразява с нея.

Искам да кажа и няколко думи по обвиненията към мен, че се меся в работата на треньора. Петър Хубчев е бил четвърти в света като футболист, а в новото амплоа изведе бившия си отбор до финал за Купата на България и го класира в „А" група. Вярвате ли, че мога да му се меся в работата, да му редя състава, да определям групата или да му натрапвам футболисти?! Всеки, който ме познава като човек, знае, че не съм такъв.

Напротив - моето желание, като президент и човек запознат с треньорската професия, е Хубчев и екипът му да имат всичко необходимо, за да си вършат спокойно работата. Когато той каже, че има нужда от даден футболист, трябва да направим възможното да му го осигурим, разбира се, като се съобразим с бюджета и принципите, които следваме.

Според мен климатът в отбора е добър. Мисля, че напрежението от свръхочакванията на феновете се отразява на играчите и те се нуждаят от няколко победи, за да се успокоят и заиграят по-добре. Във футболистите обаче, трябва да насадим нов начин на мислене, да изградим нов манталитет. Тогава ще бъдем наистина силен отбор.

Публиката, която е важна част от всеки голям клуб, в нашия случай трябва да реши как да процедира в бъдеще. Дали всяко назначение да се критикува и подлага на съмнение или да се гласува доверие на професионалистите, които работят и носят отговорността. А ръководството, треньорите и футболистите можем да избираме дали да се подаваме на напрежението или продължим да работим, като се опитаме да го игнорираме.

Още веднъж ще кажа, че съм отворен за дискусии по всякакви въпроси. Моето желание е в клуба да се работи прозрачно. Но крайните решения се взимат от хората, които носят отговорността. Това са ръководството и треньорският щаб", завърши защитната си пледоария Бакалов.

kanar4o
Контакти:

Re: Бакалов отвърна на критиките

Мнениеот kanar4o » 08 сеп 2011 15:30

Критикуват го глупците. Това са 10-20 човека!
Само Ботев! Момчетата се нуждаят от нашата подкрепа. Обичай Ботев!
Благодарим ,г-н Бакалов!
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 08 сеп 2011 16:15

kanar4o написа:Критикуват го глупците. Това са 10-20 човека!
Благодарим ,г-н Бакалов!

Предлагам ти да се въздържаш от определения ;)

Повечето от тези "глупаци" са в основата на това, което днес е ТИ, а и Ботев, защото те са в основата на борбата срещу ДХ-С и са с клуба от 20 - 30 години, да не казвам, че могат да ти бъдат и бащи.

По темата, абсолютно подкрепям ръководството и смятам, че трябва да се оставят да работят спокойно, резултатите сами ще дойдат :!:
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

All yellowblacks

Мнениеот All yellowblacks » 08 сеп 2011 16:18

Нещата тъкмо започнаха да се нареждат и веднага се намериха интриганти ! този бил такъв , онзи онакъв,май болката им идва от невъзможността за ,,лапане"

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 08 сеп 2011 16:24

Надявам се с тези думи г-н Бакалов най-сетне да затвори устите на вечните мрънкалници!

Потребителски аватар
Hacko1912
Контакти:

Мнениеот Hacko1912 » 08 сеп 2011 16:29

Голям си Мери, много голям. Да са пукнат душманите ...

8-) 8-) 8-)

Потребителски аватар
v.s.
Контакти:

Мнениеот v.s. » 08 сеп 2011 16:40

"Мрънкалници,интриганти,глупаци..." такива определения са много грозни,особено като говорите за хора,които са ботевисти.Нека си коментираме нещата в клуба,а не да даваме квалификации на всеки фен с различно мнение.
По темата:бях сигурен,че Бакалов ще даде обширно интервю,в което ще засегне наболелите проблеми.Удовлетворен съм от отговорите му,само бих искал при следващото му появяване пред медиите да засегне и темата за стогодишнината.
100 години под светлините на най-ярките прожектори.

kanar4o
Контакти:

Мнениеот kanar4o » 08 сеп 2011 16:47

bulgaro написа:
kanar4o написа:Критикуват го глупците. Това са 10-20 човека!
Благодарим ,г-н Бакалов!

Предлагам ти да се въздържаш от определения ;)

Повечето от тези "глупаци" са в основата на това, което днес е ТИ, а и Ботев, защото те са в основата на борбата срещу ДХ-С и са с клуба от 20 - 30 години, да не казвам, че могат да ти бъдат и бащи.

По темата, абсолютно подкрепям ръководството и смятам, че трябва да се оставят да работят спокойно, резултатите сами ще дойдат :!:

Аз много добре знам кой от тези хора ,които го критикуват имат право да говорят. Другите чули - недочули ,нямат право да плюят.
Иначе по темата сме на едно мнение.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 08 сеп 2011 17:35

Хубаво е да има критика,но само тогава,когато има основания за нея!А в този случай не е така!Това,че на някои им се иска всеки мач да бием с по 5:0 е друг въпрос и няма как да стане в момента.Ако догодина май месец не сме на първото място-искайте обяснения и критикувайте!Дотогава обаче нашата работа е да си подкрепяме отбора във всички мачове и докрай!Който не иска да го прави си е негова работа-стадиони и отбори в България има много,да се ориентира към тях!!!
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

БОТЕВЬ
Контакти:

Мнениеот БОТЕВЬ » 08 сеп 2011 18:04

Браво на Марин.Според мен, той и ръководството си вършат отлично работата.Единствената ми забележка към него е, че много рядко дава интервюта и оставя хората, които никога не са го харесвали от самото начало, въпреки че си върши перфектно работата, да настройват останалите срещу него.Дано тази негова скромност не му изиграе лоша шега.Напред Мери болшинството от феновете милеещи за Ботев сме зад теб.

Върни се в “Архив”