[center]

[center]

Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов най-вероятно ще заложи на звездата на "Борусия" (Дортмунд) Марио Гьотце в титулярния състав на Бундестима за днешната контрола срещу Бразилия. Мачът е от 21.45 в Щутгарт. Това ще бъде дебют на 19-годишния халф в стартовата единадесеторка на Германия.
"Седем позиции вече са ясни. За четири още мисля. Ясно е, че ще се опитам да видя максимално много футболисти. Ще имам шест смени и е възможно да използвам всичките. Марио Гьотце има много добри шансове да започне като титуляр. Мисля, че Марио е много напред в развитието си, но още далеч не е стигнал до края му" - коментира Льов.
Селекционерът на Бразилия Мано Менезеш повика трима дебютанти за контролата. Най-известното име сред тях е това на халфа на "Байерн" (Мюнхен) Луис Густаво. Другите двама са футболисти от бразилското първенство – защитникът на "Васко да Гама" Деде и халфът Ралф от "Коринтианс".
Групата за проверката е съставена от 23 футболисти, а в сравнение с "Копа Америка" извън състава останаха Елано, Жадсон, Сандро, Луизао и Адриано. Това ще бъде първият мач между Германия и Бразилия след 25 юни 2005 година, когато Бразилия победи с 3:2 в полуфинален мач на турнира за Купата на конфедерациите. Двата отбора са играли общо 21 мача, като Германия има само 3 победи, 5 мача са завършили наравно, а Бразилия е победила 13 пъти.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Какво очаквате от тази интересна контрола?