Електрическа лампа свети вече 110 г

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Гара Дембеле

Електрическа лампа свети вече 110 г

Мнениеот Гара Дембеле » 17 юни 2011 00:12

Електрическа четирижична лампа на повече от 110 г. продължава да свети в местната пожарна на американския град Ливърмор
Лампата-чудо все още представлява истинска загадка за учените от цял свят. Нито един специалист не се наема да изясни причините за дългата “служба” на лампата. Тя свети вече 110 г. и е прекъсвала само веднъж и то при технически проблем с електричеството през 1937 г. През останалото време лампата е светила без прекъсване. Тя успява да надживее повечето от местните жители, които са станали свидетели на нейната поява, когато признателен бизнесмен я подарява на местната пожарна. Така лампата просъществува повече от 110 г. и свети без никакви проблеми.

Достолепната лампа се превръща в една от атракциите на град Ливърмор и става причина за големия наплив от страна на любопитни туристи и учени, желаещи да се запознаят отблизо с лампата столетник. Местните хора дори отбелязват всяка година от съществуването на лампата и празнуват в чест на нейната дълга и вярна служба в пожарната. Всеки юбилей на превърналата се в атракция лампа, се отбелязва тържествено от всички ентусиасти в града. Тъй като е изключително ценна, никой няма право да я докосва. Достолепната лампа с право влиза в рекордите на Гинес за най-стара и все още функционираща лампа на планетата.

[offtopic]:o :o :o[/offtopic]
И САМО ЛЕВСКИ ОБИЧАМЕ ТЕЕЕ

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Електрическа лампа свети вече 110 г

Мнениеот PFC Litex » 17 юни 2011 00:23

Нещо тази статия е написана много тъпо.
Излиза, че в град Ливърмор тока не е спирал от 1937.
Изображение

assencho1
Контакти:

Мнениеот assencho1 » 17 юни 2011 00:24

Гара Дембеле написа:Електрическа четирижична лампа на повече от 110 г. продължава да свети в местната пожарна на американския град Ливърмор
Лампата-чудо все още представлява истинска загадка за учените от цял свят. Нито един специалист не се наема да изясни причините за дългата “служба” на лампата. Тя свети вече 110 г. и е прекъсвала само веднъж и то при технически проблем с електричеството през 1937 г. През останалото време лампата е светила без прекъсване. Тя успява да надживее повечето от местните жители, които са станали свидетели на нейната поява, когато признателен бизнесмен я подарява на местната пожарна. Така лампата просъществува повече от 110 г. и свети без никакви проблеми.

Достолепната лампа се превръща в една от атракциите на град Ливърмор и става причина за големия наплив от страна на любопитни туристи и учени, желаещи да се запознаят отблизо с лампата столетник. Местните хора дори отбелязват всяка година от съществуването на лампата и празнуват в чест на нейната дълга и вярна служба в пожарната. Всеки юбилей на превърналата се в атракция лампа, се отбелязва тържествено от всички ентусиасти в града. Тъй като е изключително ценна, никой няма право да я докосва. Достолепната лампа с право влиза в рекордите на Гинес за най-стара и все още функционираща лампа на планетата.

[offtopic]:o :o :o[/offtopic]

Съгласен съм с теб !!! :o :o :o :shock: :shock: :shock:

Потребителски аватар
Гара Дембеле

Мнениеот Гара Дембеле » 17 юни 2011 00:25

PFC Litex написа:Нещо тази статия е написана много тъпо.
Излиза, че в град Ливърмор тока не е спирал от 1937.

Пожарната сигурно е с допълнително захранване, както болниците например ;)

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 17 юни 2011 00:28

На пожарната ток не й трябва, а и също така през деня тази лампа свети ли, защото аз под "без прекъсване" тълкувам, че това значи 24/7
Изображение

Потребителски аватар
Гара Дембеле

Мнениеот Гара Дембеле » 17 юни 2011 00:29

PFC Litex написа:На пожарната ток не й трябва, а и също така през деня тази лампа свети ли, защото аз под "без прекъсване" тълкувам, че това значи 24/7

Явно свети, но и да не свети 24/7 пак е уникално

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 17 юни 2011 00:29

Аз съм чел, че първите крушки всъщност са направени "вечни". Но в интерес на индустрията и търговията, концепцияата е променена. Така че, нищо чудно, ако това, което съм чел е вярно, естествено.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 17 юни 2011 01:09

Точно така, първите крушки са били на практика вечни, като се е смятало, за нормално да светят по 70г. Има множество примери, както този с тази пожарна, в разни мазета и складове, където крушките все още са на "служба".
ПС. Таззи може да е рекордьор, защото е поставена по-рано от посестримите си :)
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 17 юни 2011 01:48

За тази лампа даже имаше филм по Дискавъри... Според пичовете от Дискавъри въпросната лампа така е направена, че можела да изкара до 250 години...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
VINNIE JONES
Контакти:

Мнениеот VINNIE JONES » 17 юни 2011 07:24

Изображение

Тая лампа като я гледам не работи на пълни обороти :mrgreen: Жичките и едва светят. Май и подават малко ток , за да издържи по-дълго.
WE ARE GOING UP, SAY WE ARE GOING UP!!!.... FOOTBALL LEAGUE

Върни се в “Свободна зона”