Мнениеот botevforever » 05 май 2011 10:39
В кратък период от десетте мрачни години на безвремие едно явление стопляше сърцата на изтерзаните жълто-черни фенове.
Един брилянтен футболист играеше последните си мачове с фланелката на любимия си отбор.Големият Костадин Видолов,Магьосника.Последният голям любимец на жълто-черната агитка.Футболистът,който ще остане завинаги в сърцата ни.
И както върху целия ни отбор,така и върху него падна сянката на лицето ДХС.Прокуден от некадърното управление,финансовия колапс и личното неуважение от страна на гореспоменатото същество,Коцето беше принуден да напусне Колежа и да приключи кариерата си като футболист далече от публиката,която го боготвори.
Времената се промениха-"Ботев" е свободен и възроден.Усмивките се върнаха върху лицата на феновете.Мечтите оживяха.
Завърна се и Магьосникът.Днес той е част от треньорския щаб и предава уменията си на младите ни футболисти.
Като всеки голям артист(а той несъмнено беше такъв на футболния терен)Коцето има право на последна роля,преди да слезе от сцената.
През своята кариера освен в "Ботев" той игра за още няколко български клуба-"Локомотив"-Пловдив,"ЦСКА","Левски","Спартак"-Пловдив и "Берое".
Сигурен съм,че навсякъде,където е играл, е оставил прекрасни впечатления у феновете със своето футболно майсторство и пословичната си скромност.
В едно интервю на въпроса:"Защо избрахте да се завърнете в "Ботев"?" Коцето отговори:За това решение надделя фактът,че съм БОТЕВИСТ.Най-добрите ми години са минали в този отбор.Признанието на феновете също изигра роля."
Тези думи ни дават правото,привилегията и ни задължават последната роля да му я дадем ние,да я изиграе с жълто-черната фланелка.
Коце Видолов доскоро беше активен състезател,а като треньор съм сигурен,че поддържа добра форма.Това ме кара да вярвам,че най-добрият вариант за прощален мач и последен спектакъл на Магьосника е предстоящият пролетен полусезон,и по-точно в мача с "Нефтохимик".Това е последният ни мач,в който ще празнуваме първото място.Зрителският интерес ще е огромен,предполагам,че ще има много представители на медиите,изобщо атмосферата ще е страхотна.
За осъществяването на тази идея е необходимо само
ръководството да я обмисли и ако я одобри, да я анонсира своевременно.
А това,което се иска от нас-ще го направим.Ще бъдем на Колежа,ще разпънем фланелката на сектора до Трибуна Изток,ще станем на крака, ще се поклоним на Магьосника при стъпването му на терена и ще го вдигнем на ръце при слизането му от сцената.
Коце,върни се на терена.Подари ни последните 90 минути наслада.Ние го заслужаваме,защото те обичаме и боготворим.
А ти го заслужаваш най-много!!!
НИЙ ПАК ЩЕ БЪДЕМ НА ВЪРХА-ТОВА Е НАШАТА СЪДБА!Фен на Локо:
"ПРОУМЕЙТЕ ИСТИНАТА И СЕ ПРИМИРЕТЕ ,БОТЕВ Е ПО-ПОПУЛЯРНИЯ ОТБОР И ПО УСПЕШЕН В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН ,ЛОКОМОТИВ Е ВТОРИЯ ОТБОР В ПЛОВДИВ.
http://sport.plovdiv24.bg/368514.html (стр.6)