Сагата около вратаря на германския национален отбор Мануел Нойер официално приключи. В съобщение до медиите Шалке 04 и Байерн (Мюнхен) едновременно обявиха, че са се разбрали за трансфера на досегашния капитан на "кралскосините", който от 1 юли ще играе на "Алианц Арена".
25-годишният страж ще пристигне в Мюнхен директно след евроквалификациите на Германия срещу Австрия и Азербайджан, ще мине медицинските прегледи там и ще сложи подписа си под петгодишен договор с баварците. В Мюнхен Нойер ще играе с фланелката с номер едно.
"Много се радвам на голямото предизвикателство в Байерн. Много от колегите ми в националния отбор сега ми стават и съотборници в Байерн. Затова не мисля, че ще ми е трудно да свикна с обстановката", заяви Нойер. "Всички в Байерн сме много щастливи, че в лицето на Мануел Нойер привлякохме не само титуляра на Германия, но и един от най-добрите вратари в света", не скри радостта си и президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге.
"Това решение беше взето много трудно, защото с Мануел Нойер нашият клуб губи един изключителен във всяко отношение футболист. Решихме да приемем офертата на Байерн, защото в дадената ситуация това е най-доброто решение за Шалке. А и по този начин отговорихме на желанието на Мануел, който искаше да напусне още това лято. Знам, че в момента всички фенове на Шалке ги боли, но нека не забравяме какво е направил Мануел за клуба", каза и спортният директор на Шалке Хорст Хелдт.
Според германските медии трансферната сума е в размер на общо 25 милиона евро, като "кралскосините" ще получат веднага 18 милиона, а останалите 7 ще зависят от това до какви успехи стигне Нойер с баварците.
[offtopic]http://www.sportal.bg/news.php?news=307806[/offtopic]
Mи честит да ви е