Боде Милър-уникален скиор!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
IRON_BRIGADES
Контакти:

Боде Милър-уникален скиор!

Мнениеот IRON_BRIGADES » 29 дек 2008 15:43

Боде - рок звездата в света на ските
Купонът е единственото нещо, което американецът може да прави по-добре от спускането по стръмните писти

Най-противоречивият скиор в света се е излегнал лениво, от двете му страни се усмихва по една едва облечена девойка, а на лицето му грее широка усмивка. Преди да поднесе закуската, неговият личен готвач му налива чашка силен ликьор, който на мига е обърнат на екс. Питието веднага го вдъхновява: "Дано да сте толкова сладки и когато изтрезнея", обръща се той към девойките. Добре дошли в света на Боде Милър!
Той е 30-годишен американец, истински атлет, висок 185 см, с излъчването на кино звезда и дълго порочно досие. Боде е главен герой в един от най-завързаните сезони в историята на ските. И въпреки фриволностите с многобройните си фенки и махмурлука, той е по-сериозен от всякога към задачата, която му предстои.

Във Вал д'Изер американецът закръгли победите си в Световната купа на 30

Ник Харис
"Индипендънт"

През следващия месец е кулминацията на Световната купа. 5 дисциплини в 3 различни курорта ще трябва да определят 41-ият носител на Големия кристален глобус. През уикенда предстоят три старта в скоростните дисциплини в Квитфил (Нор), след това Боде ще пропусне състезанията в Словения, за да се подготви за финалите в Бормио от 12 до 15 март.
Милър определено е най-колоритната личност и безспорната звезда на белия керван
След стартовете в канадския курорт Уистлър той води с минимална разлика в генералното класиране. Първата му позиция е заплашена едновременно от голямата австрийска надежда - 29-годишният Бенямин Райх, и швейцарският ветеран Дидие Кюш, който също като Боде има слабост към скоростните дисциплини. Единственото предимство на Милър е, че той е сред малкото скиори, които през кариерата си имат победи във всичките 5 дисциплини.
"Разликата в точките е нищожна и дори малка издънка на Боде може да го свали от първото място", твърди Ник Фелоус, който отразява Световната купа за зрителите на Би Би Си. "Свикнали сме да го виждаме по-често в баровете, отколкото на пистата, но сега загърби живота си на плейбой, за да се концентрира изцяло върху ските. Никакъв алкохол, никакви жени. Живее като отшелник. Единственото, за което мисли са финалите в Бормио."
Самият Милър също признава, че титлата е твърде близо, за да си позволи да я изпусне с лека ръка. Той има 1103 точки, Райх е с 1058, а Кюш дебне на тето място с 998. При условие че за победа се дават по 100 точки, никой не се наема да прави прогнози как ще изглежда класирането в края на сезона. "Знам какво ви интересува най-много", признава самия Боде. "И аз се питам кой ще спечели титлата, но мога да ви отговоря само едно - нямам никаква представа."
За първи път той се прочу като селякът от Ню Хемпшир, който спечели два сребърни медала на олимпиадата в Солт Лейк Сити през 2002 г. Боде веднага спечели публиката с чаровния си навик да прави всичко против правилата. Той се осмели да предизвика дори законите на физиката с невероятните си изпълнения между вратите. Гениалното в него е вестибуларният му апарат, който му помага да запази равновесие в ситуации, когато всеки останал скиор би се строполил на снега. "Рискован" е най-невинното определение, което може да се даде за стила му на спускане, но стигне ли до финала, Боде винаги го прави по зрелищен начин.
Той е точно това, което може да очаквате от човек, израснал в семейство на хипита. Неговите родители Уди и Джо са кръстили една от дъщерите си Дженезис Рен Бънго Уиндръшинг Търтълхарт. Боде е израснал в планинска дървена колиба без канализация, ток и телефон
Като дете започва да играе тенис и футбол, сравнително късно се запалва по ските. Те обаче го изстрелват до световния връх, където той се наслаждава на всички удоволствия на славата - алкохол, купони, жени. Боде никога не се е лишавал от нищо. Поне досега.
Най-лудият янки в ските спечели 2 златни и 1 сребърен медал на световното първенство през 2003 г., още 2 златни през 2005 и Големия крестален глобус през същата година. Това е трофеят от Световната купа, където шампион става най-комплексният и постоянен скиор през целия сезон.
2006 обаче не потръгна добре за Боде. В едно интервю той откровено си призна, че неведнъж е карал ски подпийнал (той изглеждаше така и по време на самото интервю). Месец по-късно на олимпиадата в Торино започна да ниже провал след провал, а пресата в Щатите само това и чакаше. Изобщо не му помогна и снимката в италиански бар, прегърнат с момичето на "Плейбой" Тина Джордан. Нито пък оценката, която сам даде за представянето си: "Направих всичко по моя си начин. Не искам да съм мъченик, нито светец. Просто искам да се кефя, докато карам ски. А в Италия наистина беше голям кеф." Всичко това след едно 5-о и едно 6-о място от пет старта. Реакцията на "Уошингтън Поуст" бе незабавна: "Проблемът не е, че Боде се върна без медал, а в това, че не се опита да ги спечели. Провалът на пистата може да се прости. Висенето в бара, докато се проваляш на пистата, обаче не може."
И така се стигна до март 2007, когато след 11 години в националния отбор Боде обяви, че напуска и ще се състезава със собствен отбор. На американската федерация и бе писнало от купони и изцепки. На Боде му бе писнало от правила и стриктни тренировки
Той създаде Тим Америка, в който бе единствен състезател. Върна се в любимата си каравана и подкара новия сезона, както той си знае.
През януари той стана най-успешният американски скиор в алпийските дисциплини, като счупи рекорда на Фил Мер от 27 победи за Световната купа. В началото на февруари във Вал д'Изер той закръгли победите си на 30. "В отбора на САЩ вече не можеха да ми осигурят уникалната атмосфера, от която имам нужда, за да бъда във форма на пистата. Затова реших да поема отговорноста за резултатите и кариерата си в свои ръце", обобщи Боде наскоро.
Всъщност в независимостта си Милър откри и сериозна печалба. Спонсорите му дават над $ 100 000 на месец, а отделно вече работи цяла индустрия, базирана на неговите успехи. "Всички са загрижени за моя имидж и как ме възприемат хората", твърди лидерът за световната купа. "На мен пък изобщо не ми пука. Всичко, което правя, не е поза, не е реклама. Аз съм си аз и така ми харесва."
Това, което се харесва на Боде обаче, не допада на неговите именити предшественици, включително и на Фил Мер. Без да обелва и дума за личния му живот, той определи стила на Милър като груб и грозен. Звездата на Тим Америка обаче не му остана длъжен: "Красотата не бива да се бърка с истината. Перфектните форми може да са красиви, но в ските единственото, което има значение, е времето. Там е моята сила."
За да разберете за какво говори Милър, трябва задължително да го видите в действие. През 2005 г. той падна по гръб, но успя някак си да се изправи и продължи до финала. Остана втори. През същата година заледена бабуна в Бормио го изненада и той загуби едната си ска. За удивление на зрителите обаче се спусна на един крак почти до финала. В Кицбюел през януари пък изпусна един завой, но с над 100 км/ч се качи със ските върху предпазната мрежа и успя да се върне на трасето. Това са изпълнения, които друг дори не би си помислил да направи.
"Опасността привлича хората към алпийските ски. Спускането остана един от малкото спортове, където стремежът към слава може да ти струва живота", твърди Фелоус. "
Тези мъже са модерните гладиатори
В топ 10 няма нито един, който да не е преживявал падане, застрашаващо живота му. По-лудите от тях направо нямат част от тялото си, която да не е чупена." Боде Милър не прави изключение. През 2001 той нарани толкова тежко коляното си, че в един момент мислеше за край на кариерата. Отне му година да се възстанови напълно и още толкова да си върне бързината. И въпреки това той не променя стила си, базиран на философията всичко или нищо. "Хората обичат да гледат Боде", обяснява британският спускач Финли Микел. "Когато минава през вратата, е очевидно, че дори той не знае какво следва после - падане, изгубена ска или победата. Ясно е само - Боде ще продължи да кара."
ЛОКО НАПРЕД НИЕ СМЕ С ТЕБ!

Потребителски аватар
IRON_BRIGADES
Контакти:

Re: Боде Милър-уникален скиор!

Мнениеот IRON_BRIGADES » 29 дек 2008 15:46

който се интересува от ски съм сигурен че ще се съгласи с мене че Боде и най големия ;) ;) ;)

ZYKLON

Мнениеот ZYKLON » 29 дек 2008 16:02

Гаден американец.

Потребителски аватар
IRON_BRIGADES
Контакти:

Мнениеот IRON_BRIGADES » 29 дек 2008 16:24

ZYKLON написа:Гаден американец.

ееееееее изложи се брат!кажи ми един по добър от него в момента!кво му е гадното?просто е уникален като скиор и като човек и няма нищо общо с американският начин на живот.боде води по скоро балкански живот.ако прочетеш статията по горе ше видиш за какво ти говоря ;)

Потребителски аватар
hlucho
Контакти:

Мнениеот hlucho » 29 дек 2008 16:28

Феноменален, но лично на мен ми е трудно да определя, кой на пистатата е по-велик Боде или Херминатора!
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!

venci_94
Контакти:

Мнениеот venci_94 » 29 дек 2008 16:31

Боде е супер класа. И аз не обичам американците, но това не е повод да не се прекланям пред този извънземен скиор. От времето на великия Пирмин Цурбриген не съм гледал толкова класен и разностранен скиор, като и за момент не забравям разликате в личните качества на двамата!!! Боде е супер!!!

Потребителски аватар
slavistite

Мнениеот slavistite » 29 дек 2008 16:33

ZYKLON написа:Гаден американец.

ABE MANETE GO TOIA ZYKLON TOI MRAZI SEBE SI NAI MNOGO KAKVO OSTVA ZA DRUGITE , INA4E BODE E VELIK

Потребителски аватар
IRON_BRIGADES
Контакти:

Мнениеот IRON_BRIGADES » 29 дек 2008 16:36

hlucho написа:Феноменален, но лично на мен ми е трудно да определя, кой на пистатата е по-велик Боде или Херминатора!

двамата са несравними тъй като имат савсем различен стил на каране.стила на боде е просто уникален.а и херминатора е вече доста старичък и не може да мери сили с младите но аз се прекланям пред хъса му.след ужасната катастрофа с мотор която преживя той се завърна с двойно по голяма амбиция и вече почти на 40 години тои се наслаждава на каранаето.евала! ;)

Потребителски аватар
IRON_BRIGADES
Контакти:

Мнениеот IRON_BRIGADES » 29 дек 2008 16:37

venci_94 написа:Боде е супер класа. И аз не обичам американците, но това не е повод да не се прекланям пред този извънземен скиор. От времето на великия Пирмин Цурбриген не съм гледал толкова класен и разностранен скиор, като и за момент не забравям разликате в личните качества на двамата!!! Боде е супер!!!

евала брат.радвам се че и ти както и мисля всички които разбират от ски се прекланят пред най големия! ;)

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 29 дек 2008 16:45

Нямам какво да кажа по въпроса,освен,че Боде винаги е доказвал че е най-големия!Най-лудия,най-бързия и най-забавния!Няма такова каране като неговото-винаги е всичко или нищо.
Който е гледал спускането ну на 1 ска преди няколко години,не може да го забрави. ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Върни се в “Други спортове”