Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Петър Хубчев заяви в интервю за "Меридиан Мач", че според него "канарчетата" трябва да бъдат нареждани до големите грандове на родния футбол Левски и ЦСКА.
"Марин Бакалов бе първият човек, който ме потърси. След няколко разговора с него реших да поема отбора. Отговорността да бъда треньор на Ботев е много голяма. Не искам да изпреварвам събитията. Искам да изпълня докрай ангажимента си към Черноморец-Поморие."
"Целта пред Ботев е ясна, тази тема е извън всякакъв коментар. Отбор с традиция като Ботев (Пловдив) едва ли може да си позволи дълго време да играе в "Б" група, а камо ли във "В". Целта е повече от ясна - завръщане в "А" група още от догодина. В рамките на България, говорейки за традиция, за публика, за вярност, за мен , без да обиждам привържениците на други отбори, но освен Левски и ЦСКА и Ботев за други не се сещам. Разбира се в същото време привържениците на тези отбори са и най-претенциозни, тъй като всеки иска да вижда тима си постоянно като победител. Фактът, че специално феновете на Ботев подкрепят отбора безрезервно в последните 10 години, без значение дали е в "А", "Б" или "В" група, говори за тази вярност."
"Ясно ми е, че тези фенове няма да да погледнат на мен, на един външен човек, с добро отко просто така. Трябва с работата си да го заслужа. Имал съм разговори с някои от футболистите. Първо обаче искам да приключа достойно сезона с Черноморец-Поморие".